21 oktober 2021

Meer subsidie voor opleiding in cybersecurity voor KMO’s

De opmars naar een digitale economie brengt een groot negatief gevolg met zich mee, namelijk een hoger risico op cyberaanvallen en datalekken. De Vlaamse Regering  wil ondernemingen aanmoedigen (meer) te investeren in cyberveiligheid  doormiddel van een hoger subsidiepercentage voor de aankoop van opleiding of advies voor cybersecurity. Ontdek hoe Allanta je hierin ondersteunt.

Verhoogde VLAIO kmo-portefeuille voor opleidingen in cybersecurity

Vlaamse ondernemingen die een kmo-portefeuille aanvragen voor een advies of opleiding rond cybersecurity genieten nu van een verhoogd financieel steunpercentage. Concreet krijgen kleine ondernemingen een tussenkomst van 45% en middelgrote ondernemingen een tussenkomst van 35%. Het maximale jaarlijkse subsidiebedrag blijft jaarlijks 7.500 euro per onderneming

Bij jouw kmo-portefeuille aanvraag op de VLAIO website selecteer je in ‘stap 2’ het thema cybersecurity. Vervolgens wordt het verhoogde steunpercentage automatisch toegepast.

Over welke Allanta opleidingen gaat het?

Allanta is erkende dienstverlener voor Kmo-portefeuille waardoor je als KMO met onze opleidingen in cybersecurity en data protection van een verhoogde subsidie geniet.

Leertrajecten opleidingen in Cybersecurity en data protection

Implementatie en audit van een informatiebeveiligingssysteem

In deze tweedaagse opleiding duikt de expert in cybersecurity diep in de praktische kant van ISO 27001, ISO 27702 en ISO 27701.

Implementatie van cybersecurity

Bescherming van digitale privacy en data

In ons data protection aanbod vind je een introductie in GDPR tot een leertraject naar een Data Protection Officer of auditor opleiding.

Aanbod data protection

Voor al onze andere opleidingen in kwaliteitsverbetering biedt de kmo-portefeuille financiële steun van 30% aan kleine ondernemingen en 20% aan een middelgrote onderneming.

 

Bron: www.vlaio.be

Meer blogs