18 mei 2018

Leerrijke studiedag biocompatibiliteit bij Nelson Labs Europe

Biocompatibiliteit blijkt een nobele onbekende te zijn bij enkele fabrikanten, terwijl het een essentiële topic is in het evalueren van de veiligheid van het medisch hulpmiddel zelf, de componenten ervan en eventuele degradatieproducten.

STUDIEDAG

Op 26 april organiseerde Allanta vzw samen met een industriële partner, Nelson Labs Europe, een studiedag over de biocompatibiliteit van medische hulpmiddelen. In het programma werd biocompatibileit vanuit verschillende invalshoeken belicht.

De aftrap werd gegeven door Carine Vandervorst (Sr. Consultant-Trainer – Allanta) die biocompatibiliteit inbedde in het risk management proces. Pieter Van De Vijver PhD (Non-clinical Assessor (Medical Devices) – FAGG) lichtte het perspectief vanuit de bevoegde overheid toe aan de hand van interessante voorbeelden uit het werkveld.

Vervolgens gaven Annelies Vertommen, David Moreels en Peter Cornelis (Study Directors, Nelson Labs Europe) heldere en praktijkgerichte presentaties over chemische characterisatie en cytotoxiciteit. De ervaring van een fabrikant werd met een eigen case in beeld gebracht door Vanessa Vankerckhoven (CEO – Novosanis).

RONDLEIDING

De dag eindigde met een rondleiding in de laboratoria van Nelson Labs Europe. Deze multifocale aanpak bleek een succes en gerichte verdiepingssessies zullen volgen. Elke fabrikant is immers gebaat bij een grondige en efficiënte evaluatie van de biocompatibiliteit, op maat van zijn medisch hulpmiddel en de gebruikers ervan.

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen, acties en aanbiedingen van Allanta.

Meer blogs