Analyse en technologie verbetering met SMED + in Industry 4.0

Tweedaagse Workshop

Hasselt - 05-12-2019 & 11-12-2019

Inschrijven vanaf €995
€875 voor leden. Ontdek jouw voordelen als lid of contacteer ons voor meer info of offerte op maat.

Cursus  tijdstudie is aangeraden

Smart Technology

Deze workshop is technischer dan traditionele SMED. De coach gaat in op het technische aspect en geeft extra aandacht aan het analyseren van machines.

De tweedaagse opleiding gaat niet enkel over het handelen maar vooral over het verkrijgen van meer technisch inzicht binnen de SMED oefeningen. De verschillen tussen beide benaderingen ( SMED en SMED+), in combinatie met voor- en nadelen, worden uitgebreid behandeld. Er zijn soms veel bijregelingen in een omstelling. In vele gevallen bepalen deze méér de omsteltijd dan de mechanische handelingen. 

Omstelling

Aan de hand van theorie in combinatie met actieve oefeningen worden de verschillende stappen van een SMED-oefening uitgelegd. De theorie wordt toegepast op een concrete omstelling van het bedrijf. De coach streeft naar interactie en toepassing van deze technieken.


Resultaten

Technisch inzicht in (omstel)tijd en grondige kennis van analyseren met Smart Technology, Organisation en Knowledge. 

Programma

Inzicht in tijd door de processen om te zetten in technologieën.
Dieper analyseren van de technologieën adhv functie denken
Formuleren van verbeteringen op het vlak van
  • Smart Technology: welke veranderingen kunnen we in onze machine steken zodat de mechanische aspecten sneller zijn (bv hoe kunnen we bouten elimineren, hoe kunnen we transport verminderen?)
  • Smart Organisation (Welke technologieën kunnen ingezet worden om de omstelling beter op te volgen?, welke leertechnologieën kunnen ingezet worden om operatoren beter te trainen?)
  • Smart Knowledge oplossingen (welke data kunnen we verzamelen om de bijregelingen te verminderen? Hoe kunnen we het bijregelen elimineren? Welke data kunnen we hanteren om volgende keer met vertrouwen een betere omstelling te hebben? 
Stappenplan om te komen tot doorbraken in omstelling.
Bepalen van de winsten en uitdagingen tot implementatie

 

Doelgroep

Productiemanagers, arbeidsdeskundigen, industrial engineers, methode ingenieurs, operationele verantwoordelijken, afdelingsverantwoordelijken, ingenieurs.

Eenieder die zich wil bekwamen in technieken en tools voor productiviteits- en performantieverbetering van organisaties.

Jouw coaches

De Saeger Ives

Coach

Meer over Ives

Praktische informatie

Prijs

Leden: €875 / Niet-Leden: €995
De vermelde prijzen zijn steeds Excl. BTW.
KMO portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 40% op jouw inschrijvingsprijs. Erkenningsnummer Opleiding DV.O105117

Opleidingen op maat

Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

Contacteer ons voor meer informatie.
Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals documentatie- en schrijfmateriaal gratis voorzien.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

Gerelateerde
oplossingen

Wist je dat we onze advies en kennis op meerdere manieren inzetten? Ontdek hier aansluitende oplossingen.

Terug naar overzicht