APICS CSCP - Certified Supply Chain Professional

vierdaagse opleiding in voorraadbeheer

Hasselt - 17-10-2022 & 18-10-2022 & 24-10-2022 & 25-10-2022

Inschrijven €2400
€2400 voor leden. Ontdek jouw voordelen als lid of contacteer ons voor meer info of offerte op maat.

Basis kennis supply chain

Klantgericht leveren door procesoptimalisatie

Het groeiende belang van de supply chain is overal merkbaar: van de productiesector tot de dienstensector en in zowel de B2B- als B2C-omgevingen. In deze vierde industriële revolutie moeten bedrijven de prestaties van hun toeleveringsketen verbeteren om aan de verwachtingen van de klant te voldoen: topkwaliteit, concurrerende prijzen, tijdige leveringen en noem maar op. En de integratie van interne en externe processen, evenals monitoring van regels van goede praktijken, is cruciaal om dit te bereiken.

Dat is de reden waarom de professionals in de supply chain een sleutelrol spelen in het succes van hun organisatie.

APICS Supply Chain opleiding 

Het programma biedt professionals de vaardigheden die nodig zijn om de integratie en coördinatie van activiteiten binnen de steeds complexer wordende supply chain van vandaag te begrijpen en te beheren. Je leert hoe je een supply chain-strategie ontwerpt en ontwikkelt die aansluit op de bedrijfsstrategie en begrijpt hoe je de relaties met leveranciers en klanten kunt beheren. 

CSCP verbeter de prestaties met logistiek management technologie en gegevens. Samen met de trainer ontdek je hoe je alle bedrijfsprocessen naadloos integreert en voldoet aan klantbehoeftes. Verlaag de kosten en verhoog de winst met supply chain!

Het CSCP-programma

 • geeft een overzicht van alle fasen in de supply chain, van leverancier tot eindklant, waarbij alle afdelingen van het bedrijf worden onderzocht
 • stelt technieken voor om de professional te helpen zijn / haar operaties effectief te beheren.
 • optimaliseert de "waardeketen" van jouw bedrijf.

Meer APICS - opleidingen

De American Production and Inventory Control Society en kennen logistieke certificaten toe.  In samenwerking met CIMCIL bieden we volgende APICS-opleidingen aan. 

Resultaten

 • kennis en vaardigheden in supply chain
 • supply chain-strategie die aansluit op de bedrijfsstrategie
 • leveranciers en klanten beheren
 • procesprestaties verbeteren
 • voldoen aan klantenbehoefte

Programma

Het CSCP  omvat 3 domeinen ter ondersteuning van de kennis en het begrip van supply chain management:

Module 1: Grondbeginselen van supply chain management

Het biedt de basis voor het examen door de concepten en strategieën te bespreken die worden gebruikt voor effectief supply chain management. Het bevat een overzicht van supply chain management, het beheer van de supply chain en de verbetering van de supply chain.

Module 2: Supply chain-strategie, ontwerp en naleving

Het richt zich op beschouwingen bij het ontwerp van een toeleveringsketen, op de processen die de strategie van de organisatie ondersteunen, de verbetering van de duurzaamheid van de organisatie en haar handelspartners en de naleving van de toepasselijke regelgeving en vrijwillige standaarden.

Module 3: Implementatie en operaties

Deze module behandelt het beheren en balanceren van vraag en aanbod door middel van het meten, analyseren en verbeteren van supply chain-processen.

 

Doelgroep

De CSCP-training is bedoeld voor alle directe en indirecte actoren in de toeleveringsketen.

 • Voor diegenen die op zoek zijn naar diepgaand inzicht in de relatie tussen leveranciers en klanten, internationale handel en IT-functionaliteiten ter ondersteuning van de supply chain en distributie, 
 • Voor een supply chain management professional, die kennis graag wil valideren met een certificering en/of de kennis up-to-date houden
 • Iemand die gebruikt maakt van een geïntegreerd beheersoftwarepakket (ERP).

Certificatie

Certified Supply Chain Professional

Jouw coaches

Roelens Dirk

Trainer

Meer over Dirk

Praktische informatie

Prijs

Leden: €2400 / Niet-Leden: €2400
De vermelde prijzen zijn steeds Excl. BTW.
KMO portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 30% op jouw inschrijvingsprijs. Erkenningsnummer Opleiding DV.O105117

Opleidingen op maat

Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

Contacteer ons voor meer informatie.
Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens fysieke dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals schrijfmateriaal gratis voorzien. Bij zowel klassikale als live online trainingen stelt de coach het Allanta opleidingsmateriaal digitaal ter beschikking.

Duur

Dagopleidingen duren 8u en gaan door van 9u tot 17u. Halve dagopleidingen duren 4u en kunnen doorgaan van 9u tot 13u of van 13u tot 17u.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Na het slagen voor het examen ontvang je het internationaal erkend kwalificatiecertificaat: "APICS Certified Supply Chain Professional"

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be