BRC Food issue 8 - norm | voedselveiligheid

Bedrijfsopleiding voedselveiligheid

Online training - 10-09-2020

Inschrijven vanaf €220
€190 voor leden. Ontdek jouw voordelen als lid of contacteer ons voor meer info of offerte op maat.

Geen voorkennis vereist

Internationale norm in de voedingsindustrie

De BRC Global Standard for Food Safety (BRC Food) is een internationale norm voor het auditeren van toeleveranciers van retailers in de voedingsindustrie. De norm werd oorspronkelijk door de Britse retailsector opgezet voor de huismerken (private labels) van retailers en groothandelaren, maar wordt tegenwoordig wereldwijd toegepast bij alle types producenten in de voedingsindustrie. De globale standaard is ondertussen al aan zijn achtste editie toe. In de halfdaagse opleiding BRC Food 8 leer je alles wat je moet weten voor een vlotte implementatie.

Waarom BRC Food issue 8 implementeren?

De BRC Food-standaard, werd gelanceerd in 1998. Vandaag wordt de norm zo intensief toegepast dat je hem gerust de meest universele voedselveiligheidsnorm voor productiebedrijven in de voedingsindustrie kunt noemen.

BRC Food 8 biedt een kader om de veiligheid, integriteit, wettigheid en kwaliteit van producten te beheren, alsook de middelen om het productie-, verwerkings- en verpakkingsproces aan die criteria te toetsen. De norm biedt bovendien een sluitend kader om bedrijven binnen de voedselketen objectief met elkaar te vergelijken.

BRC Food 8 moet getoetst worden door de geaccrediteerde certificatie-instelling.

Bedrijfinterne normtraining BRC Food issue 8

Sta je aan het hoofd van een voedselproducerend bedrijf of is jouw onderneming op een andere manier actief in de verwerkende levensmiddelenketen? Ben je kwaliteitsverantwoordelijke of -medewerker in een productie-eenheid? In elk van deze gevallen is een opleiding BRC Food 8 noodzakelijk.

Resultaten

De opleiding BRC Food 8 van Allanta reikt je alle informatie aan die je nodig hebt.

Je krijgt:

 • de nodige achtergrondkennis
 • een vergelijking met IFS Food en FSSC 22000
 • inzicht in de auditingprocedures
 • de kans om specifieke vragen te stellen

Programma

In deze halfdaagse opleiding leer je de belangrijkste verschillen tussen BRC Food 7 en 8. Je leert de nieuwe versie van deze belangrijke voedselveiligheidsnorm correct interpreteren, zodat je jouw kwaliteitsmanagement- & voedselveiligheidssysteem succesvol aan BRC Food 8 kunt aanpassen. 

 • definitie en achtergrond 
 • doelstellingen
 • vergelijking met IFS Food en FSSC 22000
 • auditprotocol
 • auditvereisten: overzicht van de vereisten met de voornaamste nieuwigheden, aandachtspunten, praktische tools, tips & tricks voor een succesvolle implementatie
 • besluitvorming
 • afsluitende vraagstelling

Jouw coaches

Notebaert Eveline

Coach - Expert

Meer over Eveline

Praktische informatie

Prijs

Leden: €190 / Niet-Leden: €220
De vermelde prijzen zijn steeds Excl. BTW.
KMO portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 30% op jouw inschrijvingsprijs. Erkenningsnummer Opleiding DV.O105117

Opleidingen op maat

Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

Contacteer ons voor meer informatie.
Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals documentatie- en schrijfmateriaal gratis voorzien.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

Gerelateerde
oplossingen

Wist je dat we onze advies en kennis op meerdere manieren inzetten? Ontdek hier aansluitende oplossingen.

Terug naar overzicht