BMC - Business Continuïteit voor jouw organisatie | ISO 22301:2019

Eendaagse online workshop

Vraag gerust naar meer informatie, we helpen je graag verder. Ontdek jouw voordelen als lid.

Geen voorkennis vereist

Met Business Continuïteit Management verhoog je de veerkracht, weerbaarheid en wendbaarheid van jouw organisatie. 


Hoe goed is jouw onderneming voorbereid op deze coronacrisis?

Slechts een handvol bedrijven hebben een pandemie scenario uitgewerkt in een actueel crisisplan. Echter, het merendeel heeft moeite in het doorzetten van de business continuïteit tijdens onvoorziene omstandigheden. In deze interactieve online workshop gaat kwaliteitsexperte, Ilse Gilio met jou op zoek naar verscholen opportuniteiten.

Afgelopen jaren gingen organisaties bewuster aan de slag met risicomanagement. Veel bedrijven rolden dit risicomanagementproces uit conform de ISO 9001:2015, op zowel strategisch, tactisch, als operationeel niveau. De meeste risico’s liggen meer voor de hand, anderen komen als een complete verrassing, maar zijn zo significant dat er noodplannen noodzakelijk zijn voor het geval deze risico’s zich in werkelijkheid stellen.

Hoe koppel je nu een noodplan aan jouw risicomanagementproces? 

Vanuit onze context – en stakeholderanalyse worden de risico’s en kansen op strategisch gebied veelal goed geïnventariseerd. Een actieplan om deze risico’s te verminderen en kansen op te pikken kadert dan in een business plan waarin we definiëren hoe we ervoor zorgen dat je jouw doelstellingen op het einde van het jaar behaald. Maar hoe zorgen we er nu voor dat je vanuit deze strategische analyse ook tot een proactief noodplan komt dat de nodige veerkracht, weerbaarheid en wendbaarheid aan jouw organisatie geeft?

Een mogelijk antwoord hierop ligt in de minder gekende ISO 22301:2019 standaard over het integreren van een proces rond bedrijfscontinuïteit binnen de bestaande managementsystemen.

Ga actief aan de slag met ISO 22301:2019 en onthul jouw kansen

Bedrijven met een ISO 9001:2015-certificaat gaan actief aan de slag met alle risico's (en de kansen) die zich binnen hun processen verschuilen. Risico gebaseerd denken is namelijk een expliciete voorwaarde en dus essentieel voor een doeltreffend kwaliteitsmanagement. Ook niet-gecertificeerde organisaties leren tijdens deze workshop op een laagdrempelige manier business continuïteit verzekeren via een geïntegreerd noodplan. Een dynamische risicoanalyse koppelen aan een plan voor bedrijfscontinuïteit is slechts een kleine stap, maar een absolute meerwaarde voor elke organisatie.

Krijg alvast een brede kijk in Business Continuïteit tijdens de coronacrisis in de gratis webinar van het VCK met onze spreker Ilse Gilio.

Individuele begeleiding op maat deelnemer

Deze online workshop is zeer gericht naar de realtime situatie en dat vergt ook veel denkwerk en input van de deelnemers.

De Allanta coach hecht veel belang om elke cursist, individueel te begeleiden en baseert de oefeningen op zijn of haar voorbeelden uit de eigen organisatie. Met die reden is elke sessie bewust beperkt tot maximum 8 deelnemers. 

Ga zelf aan de slag met ISO 22301:2019

Resultaten

Na het bijwonen van deze online workshop ben jij in staat om zelfstandig pragmatisch aan de slag gaan met de opzet, het opvolgen en beheren van een systeem rond bedrijfscontinuïteit passend voor jouw eigen organisatie. Uiteindelijk ben je in staat om binnen jouw bedrijf hiervoor het juiste team samen te stellen.

Tijdens deze opleiding leer je hoe je als organisatie noodplannen nu best aanpakt. 

Het is een workshop mét toegevoegde waarde.

Programma

Schrijf je nu in voor Business Continuïteit voor jouw organisatie. Je komt, samen met een kleine groep deelnemers, op één dag te weten hoe je een risicoanalyse-methode, op maat van jouw organisatie opzet.

Volg nu de Business Continuïteit voor jouw organisatie online 

 Een online opleiding is veel meer dan een doorsnee webinar maar sluit nauw aan met de gekende klassikale trainingen. Nog steeds persoonlijk, praktijkgericht en afgestemd op de deelnemers. Nu niet fysiek naast elkaar, maar via MS Teams. Het opleidingsprogramma is afgesteld op een digitale module waar theorie wordt verduidelijkt door middel van oefeningen. De lesinhoud blijft onveranderd en je ontvangt jouw certificaat achteraf. Maak kennis met onze online opleidingen.

Jouw coaches

Gilio Ilse

Coach - Senior Expert Kwaliteit

Meer over Ilse

Praktische informatie

Opleidingen op maat

Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

Contacteer ons voor meer informatie.
Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals documentatie- en schrijfmateriaal gratis voorzien.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

 

Vraag offerte aan

Wens je meer informatie of een offerte op maat? Vul dan even onderstaand formulier in, wij helpen jou graag verder!

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.

 

 

 

Gerelateerde
oplossingen

Wist je dat we onze advies en kennis op meerdere manieren inzetten? Ontdek hier aansluitende oplossingen.

Terug naar overzicht