Design of Experiments (DOE) opleiding

Vraag gerust naar meer informatie, we helpen je graag verder. Ontdek jouw voordelen als lid.

 

Experimenteel ontwerpen van productieprocessen

Productieprocessen ontwerpen, bijsturen en controleren is erg complex. Met experimenteel ontwerp beperkt u het aantal relevante parameters in de fabricatie en zet u efficiënter het fabricageverloop op punt. Tijdens deze eendaagse praktische DOE-opleiding van Allanta leert u hoe u zo'n experiment betrouwbaar en gericht opzet.

Voordelen van statistische onderzoeksplanning

Heel wat product- en procesontwikkelingsteams maken gebruik van Design of Experiments. Snelheid of tijdwinst is daarbij het belangrijkste argument: natuurlijk wilt u de concurrentie voorblijven. De verbetering van het productieproces vraagt niet alleen tijd, maar verbruikt ook werkuren van uw werknemers. En het zorgt voor de onbeschikbaarheid van de betrokken machines. Experimenteert u trouwens niet liever met parameters en statistieken dan met dure grondstoffen?

De logica van experimenteel ontwerpen

In het productieproces spelen heel wat parameters een rol. Het oogmerk van DOE is efficiënt te achterhalen welke parameters cruciaal zijn en hoe deze zich tot elkaar verhouden. Het experiment wordt met regelmaat herhaald, waarbij telkens één parameter gewijzigd wordt. Via het eindresultaat van elk onderdeel wordt duidelijk welke instelling het gewenste resultaat oplevert.

Strikt stappenplan bij DOE

In de opleiding wordt duidelijk hoe een juiste statistische analyse helpt bij de ontwikkeling van het bedrijfsproces. Een duidelijke doelstelling met strenge selectie van parameters is cruciaal. In een matrix worden die parameters tegen de geplande tests uitgezet. De resultaten van de herhaalde experimenten worden vervolgens vastgelegd, geanalyseerd en indien mogelijk gevalideerd. Een nauwkeurige behandeling leidt tot betrouwbare resultaten waarmee u aan de slag kan.

Design of Experiments bedrijfsmethode

Experimenteel ontwerp wordt in heel wat ondernemingen gebruikt bij de afstemming van bedrijfsprocessen. Daarnaast is het ook een erg nuttige component in de Six Sigma management methode om foutenmarges in de productie op te sporen, te verkleinen en te elimineren.

Doelgroep van de opleiding

Deze eendaagse Allanta-opleiding is ideaal voor medewerkers van het product- en procesontwikkelingsteam van grote bedrijven en KMO's. Ook werknemers in verbeterteams, leden van kostenreductieteams en product- &, procesingenieurs zullen deze training als een meerwaarde ervaren.

Programma

Tijdens deze eendaagse opleiding worden de volgende onderwerpen besproken:

  • Introductie en basisprincipes
  • Klassiek proefopzetten: Full factorials en introductie tot fractional factorials
  • Taguchi filosofie

Verder wordt er gekozen voor een praktijkgerichte en pragmatische aanpak door het inlassen van praktische oefeningen.

  • Proefopzetten

Praktische informatie

Opleidingen op maat

Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

Contacteer ons voor meer informatie.
Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals documentatie- en schrijfmateriaal gratis voorzien.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

 

Vraag offerte aan

Wens je meer informatie of een offerte op maat? Vul dan even onderstaand formulier in, wij helpen jou graag verder!

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.

 

 

 

Gerelateerde
oplossingen

Wist je dat we onze advies en kennis op meerdere manieren inzetten? Ontdek hier aansluitende oplossingen.

Terug naar overzicht