ISO 14001:2015 - Interne Auditor volgens ISO 19011:2018 | Milieu

Tweedaagse opleiding

Vraag gerust naar meer informatie, we helpen je graag verder. Ontdek jouw voordelen als lid.

Voorkennis van de ISO 14001:2015 norm is noodzakelijk

ISO 14001:2015 milieuzorg

ISO 14001:2015 is een internationaal aanvaarde norm die aangeeft waaraan een goed en degelijk milieumanagementsysteem voldoet. Een milieumanagementsysteem is, bij voorkeur, een onderdeel van het gangbare managementsysteem zoals ISO 9001 en richt zich speciaal op het beheersen en verbeteren van prestaties op milieugebied. Via een milieumanagementsysteem wordt structureel aandacht besteed aan milieu in de bedrijfsvoering.

Hierbij staan drie belangrijke uitgangspunten centraal: 

 • voldoen aan wet- en regelgeving 
 • beheersen van milieurisico's 
 • permanente verbetering van de milieuprestaties nastreven


Aangezien de invloed op het milieu bovenaan staat op de lijst van maatschappelijke gevoeligheden, ontwikkelen en implementeren almaar meer ondernemingen een milieumanagementsysteem en laten ze dat volgens de ISO 14001:2015 certificeren om externe erkenning te verwerven voor hun milieu-inspanningen.

Ontdek tijdens de eendaagse opleiding hoe interne milieuaudits de doeltreffendheid van het milieumanagementsysteem in jouw organisatie evalueren en zo structurele verbeteringen aanbrengen. De diverse stappen in het auditproces zijn vastgelegd in de auditnorm, ISO 19011:2018, waarnaar de coach voortdurend naar terugkoppelt.  

Resultaten

Je leert de doeltreffendheid van het milieumanagementsysteem in jouw organisatie evalueren door middel van het auditproces volgens ISO 19011:2018. Als competente interne auditor stel je structurele verbeteringen voor van het ISO 14001:2015 milieusysteem en zorg je voor een juiste integratie. 

Programma

Deel 1:  Auditvaardigheden volgens ISO 19011:2018 

Deze interne auditor training is opgedeeld in twee delen waarin de coach de eerste dag de ISO 19011:2018 behandelt, de richtlijn voor het uitvoeren van audits van kwaliteitsmanagementsystemen. Hier leer je de onmisbare auditvaardigheden en bijhorende aspecten.

 • inleiding tot audits en interne audits
 • audit principes
 • auditproces
 • auditprogramma en -planning
 • competenties van auditoren
 • voorbereiding van de audit
 • uitvoering van de audit
 • rapporteren van auditresultaten
 • opvolging van auditbevindingen

Deel 2: Auditeren van een ISO 14001:2015 milieumanagementsysteem

De coach beschrijft de nodige vereisten waaraan een ISO 14001 interne audit aan moet voldoen. Via actuele cases en oefeningen overlopen de deelnemers alle stappen van een interne audit. Visualiseer de milieueffecten, controleer de processen en formuleer en verwezenlijk de milieudoelstellingen. Tijdens deze opleiding wordt op elk moment de relatie gelegd met het milieumanagementsysteem en hoe de vermelde onderwerpen in de praktijk worden omgezet. . 

 • cases en oefeningen


Nog niet vertrouwd met de ISO 14001-norm?

Dan start je best jouw groeitraject met het opzetten, implementeren en beheren van een milieumanagementsysteem. De ISO 14001:2015 is geheel herschreven volgens de algemene High-Level Structure. Volgens deze structuur is ook de ISO 9001:2015 opgebouwd, zodat beide normen perfect samen geïntegreerd en geïmplementeerd kunnen worden


Volg nu de ISO 14001:2015 - interne auditor Live online 

Een online ISO 14001:2015 - interne auditor opleiding is veel meer dan een doorsnee webinar maar sluit nauw aan met de gekende klassikale trainingen. Nog steeds persoonlijk, praktijkgericht en afgestemd op de deelnemers. Nu niet fysiek naast elkaar, maar via MS Teams. Het opleidingsprogramma is afgesteld op een digitale module waar theorie wordt verduidelijkt door middel van oefeningen. De lesinhoud blijft onveranderd en je ontvangt jouw certificaat achteraf. Maak kennis met onze online opleidingen.

Jouw coaches

Ludo Wouters

Senior Trainer - Consultant

Meer over Ludo

Praktische informatie

Opleidingen op maat

Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

Contacteer ons voor meer informatie.
Annulatievoorwaarden

Voor bedrijfsinterne projecten verwijzen we naar de algemene voorwaarden en de voorwaarden in de aangeboden offerte.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

 

Vraag offerte aan

Wens je meer informatie of een offerte op maat? Vul dan even onderstaand formulier in, wij helpen jou graag verder!

Schrijf je in voor de Allanta nieuwsbrief! Ik ben geïnteresseerd in:
General Manufacturing & Services
Automotive
Food
Medical

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.