ISO/IEC 17025:2017 - Interne Auditor volgens ISO 19011:2018 | Kwaliteit voor laboratoria

Tweedaags opleiding voor auditoren van labo's

Mechelen - Officenter - 26-11-2024 & 03-12-2024

Inschrijven €995
€865 voor leden. Ontdek jouw voordelen als lid.

Bewezen voorkennis van ISO/IEC 17025:2017-norm is vereist.

Als ISO/IEC 17025 interne auditor toets je jouw kwaliteitsmanagementsysteem voor test en kalibratie van laboratoria best volgens de auditprincipes volgens ISO 19011:2018.

Tijdens deze tweedaagse leert je specifieke normeisen identificeren die laboratoria moeten voorleggen om testen en kalibraties uit te mogen voeren, inclusief monsterneming.

✔ De coach toont hoe je jouw kwaliteitssysteem voor laboratoria structureel verbetert

Resultaten

Tijdens deze tweedaagse opleiding ISO/IEC 17025 interne auditor wordt de labonorm naast de ISO 19011:2018, de richtlijn voor het intern auditeren, gelegd. Dankzij de voortdurende terugkoppeling naar praktijkervaring leer je alle aspecten van een auditproces toepassen in je eigen organisatie. Je krijgt tips en tricks hoe je interne audits voorbereidt, uitvoert en rapporteert.

Programma

Deel 1:  Auditvaardigheden volgens ISO 19011:2018 

Deze interne auditoropleiding is opgedeeld in twee delen waarin de coach de eerste dag de ISO 19011:2018 behandelt, de richtlijn voor het uitvoeren van audits van kwaliteitsmanagementsystemen. Hier leer je de onmisbare auditvaardigheden en bijhorende aspecten.

 • inleiding tot audits en interne audits
 • audit principes
 • auditproces
 • auditprogramma en -planning
 • competenties van auditoren
 • voorbereiding van de audit
 • uitvoering van de audit
 • rapporteren van auditresultaten
 • opvolging van auditbevindingen


Deel 2: Auditeren van een ISO/IEC 17025 kwaliteitsmanagementsysteem voor laboratoria

In de volgende sessie breng je de auditechnieken in de praktijk en leer je verschillende onderdelen van ISO/IEC 17025 auditeren. 

 • cases en oefeningen

 

Doelgroep

Deze opleiding ISO/IEC 17025:2017 is bedoeld voor nieuwe interne auditors en medewerkers die in de organisatie in staan voor het kwaliteitsmanagementsysteem voor laboratoria.  Is deze opleiding niet wat je zocht? Vind op deze thema pagina jouw ideale norm- of interne auditortraining.

Normkennis vereist

Deelnemers dienen bewijs van normkennis ISO/IEC 17025:2017 aan te tonen door middel van een opleidingscertificaat (van minstens 8 uur) of significante ervaring van de norm. Indien men over onvoldoende kennis beschikt, raden wij aan de eendaagse ISO/IEC 17025 normtraining aan. 

Certificatie

Deelnemers ontvangen een Allanta certificaat van deelname.

Vervolledig jouw groeitraject

 • Risicoanalyse als tool voor jouw organisatie
  Tijdens deze labo leer je bedrijfsintern of in open opleiding, hoe je een risicoanalyse nu best aanpakt volgens de ISO-norm. In een beperkte groep focussen we zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau.
 • Praktijkaudit
  Vervolledig jouw interne auditortraining en voer onder begeleiding van een expert een praktijkaudit uit op jouw werkvloer.

Jouw coaches

Carine Vandervorst

Coach - MD en IVD

Meer over Carine

Vermaercke Peter

Coach

Meer over Peter

Praktische informatie

Prijs

Leden: €865 / Niet-Leden: €995
De vermelde prijzen zijn steeds Excl. BTW.
KMO portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 30% op jouw inschrijvingsprijs. Erkenningsnummer Opleiding DV.O105117

Opleidingen op maat

Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

Contacteer ons voor meer informatie.
Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens fysieke dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals schrijfmateriaal gratis voorzien. Bij zowel klassikale als live online trainingen stelt de coach het Allanta opleidingsmateriaal digitaal ter beschikking.

Duur

Dagopleidingen duren 8u en gaan door van 9u tot 17u. Halve dagopleidingen duren 4u en kunnen doorgaan van 9u tot 13u of van 13u tot 17u.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

 

Bedrijfsinterne opleiding

Laat hier van je horen. We helpen je snel verder.
 

Schrijf je in voor de Allanta nieuwsbrief! Ik ben geïnteresseerd in:
General Manufacturing & Services
Automotive
Food
Medical

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.