ISO 26000 - Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Eendaagse opleiding

Vraag gerust naar meer informatie, we helpen je graag verder. Ontdek jouw voordelen als lid.

 

Opleiding MVO en social responsibility


Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is hot. Toch heerst er nog veel onduidelijkheid over hoe u het precies aanpakt en waar de prioriteiten liggen. Het veld is ook voortdurend in beweging. Enkele hete hangijzers op dit moment zijn:

 • Is privacy het nieuwe groen?
 • Zijn de Vlaamse energiedoelstellingen een topic voor ondernemingen?
 • Is liefdadigheid nog wel van deze tijd?
 • Wat is een aantrekkelijke werkgever?
 • Is corruptiebestrijding enkel voor grote bedrijven?

Doelgericht nadenken over MVO, social responsibility en duurzaam ondernemen &ndash, met de eisen van ISO 26000 in het achterhoofd &ndash, is de beste garantie op een goed beleid en een sterker bedrijfsimago.

ISO 26000

De ISO 26000-norm helpt organisaties om hun maatschappelijke verantwoordelijkheden te bepalen en geeft adviezen over de verankering van MVO in het bedrijf.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen met kennis van zaken

Uw bewustzijn over MVO is een eerste stap. Daarop werkt de Allanta-opleiding rond MVO dan ook voornamelijk. Gedurende drie dagen bieden wij u duidelijke inzichten in social responsibility zoals dat in ISO 26000 wordt gedefinieerd. We bespreken niet alleen de norm zelf, maar overlopen ook relevante praktijkvoorbeelden. U krijgt de kans om uw acties te toetsen aan de kennis die u en uw medecursisten die dag hebben opgedaan.

Dezeeendaagse MVO-opleiding biedt je de kans om voor uzelf en uw organisatie antwoorden te vinden op bovenstaande vragen, maar ook om nieuwe thema&rsquo,s en onderwerpen binnen MVO te ontdekken. Je krijgt de nodige context en inzichten aangereikt om deze informatie kritisch naast elkaar te leggen, te evalueren en vervolgens te gebruiken.

Resultaten

Deze uiterst, boeiende opleiding is speciaal ontwikkeld en dus van onschatbare waarde voor medewerkers die graag meer willen weten over hoe MVO concreet geïmplementeerd kan worden binnen organisaties werkzaam in diverse sectoren: industrie, zakelijke dienstverlening, overheden, zorg- en onderwijsinstellingen.

Bovendien wordt de praktische implementatie van de integratie van maatschappelijke verantwoordelijkheid binnen jouw organisatie ondersteund door een methodiek aan te reiken voor de bepaling van de relevantie en significantie van de verschillende ,kernthema's en onderwerpen voor uw organisatie. Een oefening op basis van een eenvoudig Excel werkblad in een MS Office-ondersteunde toepassing vormt hierbij de leidraad en kan je nadien ook in uw organisatie aanwenden.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de 30 uren bijkomende vorming voor milieucoördinatoren.

Programma

Via de MVO-thema's en praktijkvoorbeelden op zoek naar antwoorden voor jouw organisatie:

 • Behoorlijk bestuur als kernthema en als rode draad: betekenis, voorbeelden uit de praktijk.
 • Respect voor mensenrechten als MVO-principe verder uitwerken als MVO-kernthema.
 • Arbeidspraktijk binnen MVO: hoe ver sta we nu al? Welke zijn de gelijkenissen en aanvullingen ten opzichte van de Wet op het Welzijn, Codex, &hellip,
 • MVO-kernthema Milieu: is dit inbegrepen in de taken van de milieucoördinator of zitten we niet op hetzelfde spoor?
 • Anti-corruptie en eerlijk zakendoen: hoe pak ik dit aan?
 • Consumentenaangelegenheden: enkel voor productiebedrijven of detailhandel? Waar kan men met klachten terecht? Situering en praktische voorbeelden.
 • Betrokkenheid bij en ontwikkeling van de gemeenschap: is dit iets voor de overheid of voor grote budgetten?

Jouw coaches

Dobbelaere Isabel

Sr. Consultant - Trainer MVO

Meer over Isabel

Praktische informatie

Opleidingen op maat

Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

Contacteer ons voor meer informatie.
Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals documentatie- en schrijfmateriaal gratis voorzien.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

 

Vraag offerte aan

Wens je meer informatie of een offerte op maat? Vul dan even onderstaand formulier in, wij helpen jou graag verder!

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.

 

 

 

Gerelateerde
oplossingen

Wist je dat we onze advies en kennis op meerdere manieren inzetten? Ontdek hier aansluitende oplossingen.

Terug naar overzicht