Lockdown survivalgids - communicatiestijlen & psychologische inzichten in crisissituaties

Stap per stap van angst en onzekerheid naar vertrouwen, veerkracht en verbinding

Vraag gerust naar meer informatie, we helpen je graag verder. Ontdek jouw voordelen als lid.

Geen voorkennis vereist

Het coronavirus heeft ons leven behoorlijk door mekaar geschut. Van de ene op de andere dag zijn we aan huis gekluisterd, 24/7 samen met onze huisgenoten. Face-to-face contact met collega’s - maar ook familie en vrienden – is nauwelijks mogelijk. Niemand weet hoe lang dit gaat duren of wat morgen ons brengt. Vele vragen, geen antwoorden. Eén ding is wel zeker: we moeten er samen het beste van maken en elkaar helpen waar we kunnen. Inzicht in je eigen gedragsvoorkeuren en communicatiestijl en die van de mensen om je heen is momenteel essentieel om bijkomende angst en stress te vermijden. De huidige crisis stelt de meeste mensen immers voor stevige uitdagingen. Het maakt goede communicatie en sterke relaties tussen geliefden en teamleden belangrijker dan ooit. 

In deze online training (90 min) deelt onze procesbegeleidster Sylvia Mattens met jou wat zij geleerd heeft over omgaan met crisissituaties en communiceren in stressvolle momenten dankzij haar jarenlange ervaring binnen slachtofferbejegening en crisisopvang bij de politie. 

Haar intentie is om je waardevolle inzichten en praktische tips en tricks te bieden die je in deze uitdagende tijden kunnen helpen om je aanpassingsvermogen te vergroten door copingstrategieën te ontwikkelen, om in verbinding te blijven met de mensen die je lief zijn en op een effectieve manier te blijven samenwerken met je collega’s, ook vanuit je kot. 

Deze online training is interactief en op maat van iedere deelnemer. Daarom wordt de groepsgrootte beperkt tot maximaal 6 tot 8 deelnemers. Voorafgaand aan de sessie krijgen de deelnemers 3 vragen toegestuurd ter voorbereiding voor deze workshop. De sessie zelf wordt telkens gepland van 13:00 tot 14:30 uur.

Resultaten

Wat brengt het jou?

 • Begrijpen wat crisis is en waarom toiletpapier ineens zo belangrijk is voor de één en voor de ander toch die BBQ met vrienden doen ook al mag het niet. 
 • Inzicht in jezelf en in anderen. We reageren allemaal anders op deze crisis en hebben allemaal iets anders nodig om onder deze nieuwe omstandigheden goed te blijven functioneren. Je kleurrijke voorkeuren en stressgedrag kennen en herkennen geven je inzicht in je eigen reacties en gedrag en helpen je om te begrijpen waarom andere mensen heel ander gedrag laten zien. 
 • Het geheim voor goede relaties: afstemmen op de ander. Veel mensen interageren en communiceren vanuit het principe: behandel de ander zoals je zelf behandeld wil worden. Om verbinding te maken met de ander is het belangrijk om die persoon te behandelen zoals hij of zij wilt behandeld worden. Je laat hiermee zien dat je de behoeften van de ander erkent, dat je hem/haar waardeert en respecteert om wie hij/zij is. De ander zal zich daardoor meer op zijn gemak voelen bij je en beter op je reageren. We kunnen niet in iemands hoofd kijken maar we kunnen wel leren om de voorkeuren van een ander te herkennen zodat we effectief kunnen afstemmen op wat de ander fijn vindt of nodig heeft. 

Programma

Wat gaan we doen:

 • Wat is een crisis? Wat doet het met ons? Wat hebben we nodig?
 • 2 fundamentele angsten die mensen drijven in crisis (angst voor ziekte/dood – angst voor verlies van vrijheid)
 • 5 psychologische fasen van de lockdown (overleving, je veilig voelen, ritmische rust, er betekenis aan geven, zelfactualisering) + eenvoudige methodes om met elke fase om te gaan
 • Kleurrijke gedragsvoorkeuren en communicatiestijlen onder stress bij jezelf en de ander leren herkennen:
  • Bronnen van stress
  • Signalen observeren van stressgedrag
  • Efficiënt communiceren om stress te verminderen

 

Doelgroep

Deze workshop is bestemd voor iedereen die angst en onzekerheid wil omzetten naar vertrouwen, veerkracht en verbinding.

Jouw coaches

Sylvia Mattens

Coach - Procesbegeleidster

Meer over Sylvia

Praktische informatie

Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals documentatie- en schrijfmateriaal gratis voorzien.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

 

Vraag offerte aan

Wens je meer informatie of een offerte op maat? Vul dan even onderstaand formulier in, wij helpen jou graag verder!

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.

 

 

 

Gerelateerde
oplossingen

Wist je dat we onze advies en kennis op meerdere manieren inzetten? Ontdek hier aansluitende oplossingen.

Terug naar overzicht