Minitab 18 | Statistische Data-analyse

Eendaagse bedrijfsopleiding

Vraag gerust naar meer informatie, we helpen je graag verder. Ontdek jouw voordelen als lid.

Deelnemers die deze opleiding wensen te volgen dienen enige voorkennis te hebben van basisstatistiek en hypothesetesten.

Leer werken met een krachtig en compleet statistisch programma

Bedrijfsvoering steunt vandaag meer dan ooit op concreet cijfermateriaal. Programma's als Six Sigma zijn erg populair omdat ze op een kwantitatieve manier de kosten van bedrijven in kaart brengen. Tijdens deze opleiding leren we u werken met het statistische programma Minitab 18 zodat u via slimme data-analyse uw bedrijf efficiënter kunt maken en uw klanten nog meer kwaliteit kunt leveren.

Wat is Minitab 18?

Data-analyse biedt tal van voordelen voor jouw bedrijf. Door jouw processen, producten en/of dienstverlening op een statistisch correcte manier te onderzoeken, komen de oorzaken van de problemen aan het licht, stel je de juiste prioriteiten, reduceer je foutkosten en geniet je van een grotere klanttevredenheid.

Hoe zo'n data-analyse in zijn werk gaat? Bijvoorbeeld met een krachtig en compleet statistisch programma als Minitab 18. Het bevat handige functies waarmee je jouw werkwijze kunt stroomlijnen, statistische sets waarmee je jouw data kunt verkennen en heldere grafieken waarmee je makkelijk over jouw resultaten communiceert. Zo heb je alle nodige statistieken op één plaats.

Het gebruik van statistische methoden en technieken hoeft je trouwens niet te beperken tot bestaande processen en producten. Je kunt ze bijvoorbeeld ook gebruiken om te verifiëren hoe robuust nieuwe producten zijn, onder andere met behulp van een statistische proefopzet.

Wilt u zich graag verdiepen in dit handige programma? Schrijf je dan snel in voor onze opleiding Minitab 18. Na een algemene introductie maakt je kennis met de belangrijkste mogelijkheden van het programma. We gaan bijvoorbeeld in op grafische analyse en beschrijvende statistiek, meetsysteemanalyse, hypothesetesten en meer.

Resultaten

Deze opleiding is geschikt voor iedereen met interesse in processtudie en data-analyse. Na afloop heb je inzicht in de mogelijkheden van Minitab 18 en kan je het programma gebruiken voor een aantal standaardanalyses voor processtudie. Zo verwerf je op één dag voldoende kennis om Minitab 18 in jouw eigen omgeving toe te passen. Je ontvangt bovendien een certificaat van deelname.

Programma

Minitab 18 is een zeer compleet statistisch programma en het is onmogelijke om alle deelaspecten ervan aan bod te laten komen in één opleidingsdag. Jekrijgt een introductie waarmee je aan de slag kunt en een aantal statistische standaardprocedures kunt toepassen. We zullen hierbij voornamelijk focussen op het gebruik van de Minitab 18 Assitant. De inhoud van de opleiding ziet er als volgt uit:

Basisprincipes en opbouw


 • Data genereren, invoeren en manipuleren
 • Minitab vensters
 • Standard toolbar
 • Gebruik van het data venster
 • Minitab projecten en werkbladen
 • De Project Manager
 • De Grafiek Manager


De Minitab 18 Assistant


 • Werking van de assistant
 • Opbouw
 • Data behandeling


Grafische data-analyse met de assistant


 • Data verdelingen tonen
 • Variabelen plotten in de tijd
 • Verbanden tussen variabelen grafisch weergeven


Hypothese testen & statistisch vergelijken van grootheden


 • Een sample vergelijken met een waarde
 • Twee samples met elkaar vergelijken
 • Meer dan twee samples met elkaar vergelijken


Regressie analyse


 • Enkelvoudige regressie
 • Meervoudige regressie


Tools voor process studie


 • Proces capabiliteit (within/overall, expected/observed)
 • Meetsysteem analyse: Continue & Attributieve data
 • Regelkaarten
 • Overzicht van andere mogelijkheden (introductie)


Deze bedrijfsopleiding is interactief

De coach geeft een korte uitleg over de achtergrond van een bepaalde statistische bewerking. Deze theoretische benadering wordt als een opfrissing gezien en wordt beperkt tot het uiterste minimum. De coach demonstreert de statistische bewerking met Minitab aan de deelnemers. De deelnemers kunnen de statistische bewerking zelf inoefenen aan de hand van een oefening.

Groepsbespreking

Om de opgedane technieken meteen te kunnen toepassen is het essentieel dat u een laptop meebrengt met de Minitab 18 software. Deze softwarekan je gratis downloaden via Minitab en na installatie gratis gebruiken voor een proefperiode van 30 dagen.

Jouw coaches

Vandenbrande Willy

Senior Trainer - Consultant Lean Six Sigma

Meer over Willy

Praktische informatie

Opleidingen op maat

Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

Contacteer ons voor meer informatie.
Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals documentatie- en schrijfmateriaal gratis voorzien.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

 

Vraag offerte aan

Wens je meer informatie of een offerte op maat? Vul dan even onderstaand formulier in, wij helpen jou graag verder!

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.

 

 

 

Gerelateerde
oplossingen

Wist je dat we onze advies en kennis op meerdere manieren inzetten? Ontdek hier aansluitende oplossingen.

Terug naar overzicht