Werkstress: stress en conflict op de werkvloer

Vraag gerust naar meer informatie, we helpen je graag verder. Ontdek jouw voordelen als lid.

 

Conflicten en stress zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze zorgen voor veel menselijk leed en ze veroorzaken aanzienlijke verliezen. Rechtstreeks en onrechtstreeks zorgen stress en conflicten op het werk voor extra druk op het welzijn &ndash, op het werk é,n thuis. Meer dan de helft van het ziekteverzuim is gevolg van stress die gerelateerd is aan het werk. Vooral de manier waarop dat werk georganiseerd is, speelt hier een belangrijke rol. Maar de arbeidsorganisatie is niet de enige factor die bepalend voor de manier waarop collega&rsquo,s omgaan met elkaar...

Deelnemers aan de workshop leggen het verband tussen (eeuwenoude) tradities die nog altijd de toon zetten in onze hedendaagse organisaties. Aan de hand van situaties uit de eigen praktijk staan ze stil bij het belang van kwalitatieve communicatie, de kwaliteit van de arbeid en innovatieve concepten. Het grote kader wordt gevormd door de welzijnswet op het werk. Na afsloop kunnen deelnemers zelf aan de slag met handige instrumenten die kunnen helpen bij de aanpak van stress en conflicten op de werkvloer.

Programma

Stress en conflict zijn een belangrijke bedreiging voor ons welzijn. We gaan dieper in op de organisatie als bron van stress en conflict: wat is werkstress? En welke factoren dragen bij tot het ontstaan van stress en conflicten op het werk? Op de agenda staan onder andere:

  • organiseren als een traditie van opsplitsing, beheersing en controle van ,tijd en processen,
  • welzijnsbedreigende factoren,
  • het effect van levensvervreemdende communicatie,
  • welzijnsgericht organiseren: het team als basis van de organisatie,
  • quickscan psychosociale risico&rsquo,s,
  • hoe de resultaten van de quickscan vertalen in concrete actiepunten?

De workshop duurt een dag en biedt plaats aan maximaal twintig deelnemers. De workshop wordt bij voorkeur gegevens op locatie in het bedrijf of de organisatie zelf.

 

Doelgroep

De workshop is in de eerste plaats bedoeld voor leden van de hië,rarchische lijn en preventieadviseurs die op zoek zijn naar inzichten in de menselijke en organisatorische factoren die stress en conflicten op de werkvloer veroorzaken en die zelf aan de slag willen gaan met het faciliteren van verbetertrajecten.

Praktische informatie

Opleidingen op maat

Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

Contacteer ons voor meer informatie.
Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals documentatie- en schrijfmateriaal gratis voorzien.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

 

Vraag offerte aan

Wens je meer informatie of een offerte op maat? Vul dan even onderstaand formulier in, wij helpen jou graag verder!

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.

 

 

 

Gerelateerde
oplossingen

Wist je dat we onze advies en kennis op meerdere manieren inzetten? Ontdek hier aansluitende oplossingen.

Terug naar overzicht