Etikettering - 1169/2011 | voedselinformatie

Halfdaagse bedrijfsopleiding

Ga hier voor maatwerk op jouw mensen of organisatie. We helpen je snel verder.

Geen voorkennis vereist

Wetgeving van Etikettering van voedingsproducten 

In het najaar van 2011 verscheen de nieuwe Europese Verordening 1169/2011 m.b.t. informatieverstrekking aan de consument. Hiermee wordt de etiketteringsrichtlijn 2000/13/EG en verwante wijzigingen ingetrokken.

De nieuwe wetgeving zorgt voor een reeks wijzigingen en aanpassingen binnen de voedselindustrie, maar ook daar buiten. Er zijn strengere vereisten m.b.t. het verschaffen van verplichte voedselinformatie. Dit impliceert dat bijna alle bestaande verpakkingen, etiketten, folies, zullen moeten worden aangepast. Bijkomend moet nu ook informatie verstrekt worden over allergenen bij niet-voorverpakte levensmiddelen. Midden juli 2014 verscheen het nieuwe KB hieromtrent.

Resultaten

Deze halfdaagse opleiding voor al wie graag verneemt wat er nu juist moet aangepast worden en hoe de wetgever het wil. Ook voor wie een overzicht wil van de verplichtingen of naar bijkomende verduidelijkingen op zoek is kan deze opleiding helderheid brengen in het kluwen van wijzigingen. 

Programma

  • Geschiedenis van de wetgeving informatieverstrekking / etikettering
  • Belang van informatieverstrekking / etikettering
  • Europese Verordening 1169/2014
    • Overzicht vereisten
    • Specifieke aandachtspunten mbt nieuwigheden
    • Praktische toepassing
    • Praktijkvoorbeelden
  • Koninklijk Besluit 17 juli 2014
    • Overzicht vereisten
    • Specifieke aandachtspunten mbt nieuwigheden
    • Praktische toepassing
    • Praktijkvoorbeelden ,
  • Toekomstperspectief
  • Besluitvorming
  • Afsluitende vraagstelling

 

Doelgroep

Deze opleiding richt zicht specifiek tot bedrijfsleiders, productie- en kwaliteitsverantwoordelijken van ondernemingen uit de levensmiddelenindustrie en hun toeleveranciers (verpakkingen, ingrediënten, transport, dierenvoeding, diensten, ... ).

Jouw coaches

Dobbelaere Isabel

Sr. Consultant - Trainer MVO

Meer over Isabel

Notebaert Eveline

Coach - Voedselveiligheid

Meer over Eveline

Praktische informatie

Annulatievoorwaarden

Voor bedrijfsinterne projecten verwijzen we naar de algemene voorwaarden en de voorwaarden in de aangeboden offerte.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

 

Vraag offerte aan

Laat hier van je horen. We helpen je snel verder.
 

Schrijf je in voor de Allanta nieuwsbrief! Ik ben geïnteresseerd in:
General Manufacturing & Services
Automotive
Food
Medical

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.