Geen voorkennis vereist
In het najaar van 2011 verscheen de nieuwe Europese Verordening 1169/2011 m.b.t. informatieverstrekking aan de consument. Hiermee wordt de etiketteringsrichtlijn 2000/13/EG en verwante wijzigingen ingetrokken.
De nieuwe wetgeving zorgt voor een reeks wijzigingen en aanpassingen binnen de voedselindustrie, maar ook daar buiten. Er zijn strengere vereisten m.b.t. het verschaffen van verplichte voedselinformatie. Dit impliceert dat bijna alle bestaande verpakkingen, etiketten, folies, zullen moeten worden aangepast. Bijkomend moet nu ook informatie verstrekt worden over allergenen bij niet-voorverpakte levensmiddelen. Midden juli 2014 verscheen het nieuwe KB hieromtrent.
Deze halfdaagse opleiding voor al wie graag verneemt wat er nu juist moet aangepast worden en hoe de wetgever het wil. Ook voor wie een overzicht wil van de verplichtingen of naar bijkomende verduidelijkingen op zoek is kan deze opleiding helderheid brengen in het kluwen van wijzigingen.
Deze opleiding richt zicht specifiek tot bedrijfsleiders, productie- en kwaliteitsverantwoordelijken van ondernemingen uit de levensmiddelenindustrie en hun toeleveranciers (verpakkingen, ingrediënten, transport, dierenvoeding, diensten, ... ).
Voor bedrijfsinterne projecten verwijzen we naar de algemene voorwaarden en de voorwaarden in de aangeboden offerte.
Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.
info@allanta.beWist je dat we onze advies en kennis op meerdere manieren inzetten? Ontdek hier aansluitende oplossingen.
Terug naar overzicht