Hoe ver sta jij met Lean? Doe de Lean Scan.

Eendaagse bedrijfsinterne Lean Audit

Vraag gerust naar meer informatie, we helpen je graag verder. Ontdek jouw voordelen als lid.

 

Ontdek in één dag hoe je jouw organisatie nog meer verbetert

Ben je bezig met het implementeren van Lean in jouw organisatie, maar ben je niet zeker in welke mate je het goed aanpakt? Of krijg je het gevoel dat jouw procesoptimalisatie op sommige punten nog beter kan? Onze expert helpt samen met jouw team verbeterprojecten mee handen en voeten geven. 

Hoe verloopt de Lean Scan?

 Met de Lean SCAN krijg je een onafhankelijke en objectieve blik op waar je vandaag staat en waar het nog beter kan. De expert geeft je waardevolle input voor een verbeterprogramma of jouw Lean Deployment. Aan het eind van de Lean SCAN weet je precies waar je staat en krijg je concrete aanknopingspunten en een beknopte rapportage.

Resultaten

In één dag neemt de expert met jouw team een duik in de organisatie. Zo krijg je snel een eerste beeld van de organisatienoden en verbeterpotentieel.

Tijdens de Lean Audit spreekt de adviseur met een kleine maar relevante doorsnede van de organisatie en bezoekt hij de werkvloer.

Programma

We scannen samen met u de organisatie op 55 punten in de volgende categorieën:

1. Kwaliteitsbewustzijn:

Is de organisatie voldoende doordrongen van de wensen van de klant, en streven de medewerkers continue naar optimale kwaliteit met alle nodige tools?

2. Orde, Overzicht en Communicatie

Hoe worden afwijkingen op de planning en in de processen zichtbaar gemaakt en hierbij de nodige tools gebruikt zoals Visual Management , 5S enzovoort?

3. Machine Inzetbaarheid

Worden de machines en techische oplossingen in jouw bedrijf optimaal benut?

4. Planning en sturing

Worden de bestaande middelen optimaal ingezet om de gewenste producten te kunnen leveren tegen de verwachte levertijd?

5. Keten denken

In hoeverre worden de processen integraal verbeterd,over de afdelingen heen?

6. Lean Cultuur, Leiderschap en Mensgerichtheid

Is de organisatie op weg om Lean volledig in het DNA van de organisatie te verwerken?


Indien het bedrijf een doorstart wil maken, stelt de expert zonder moeite de vragen ter beschikking van een selectie van de medewerkers. Een goede manier om een een analyse te maken van de waargenomen level van de organisatie in verschillende doorsneden ( mgt bedienden onafhankelijke expert).

Vraag een offerte op maat aan

Feedback en resultaten

Tijdens dit adviestraject treedt de expert op als compagnon de route. Indien gewenst bespreken we samen de resultaten tijdens een workshop met participatie van de medewerkers.

1. Voorstelling van de resultaten

As Is situatie (optioneel: bespreking van resultaten waargenomen versus onafhankelijke resultaten)

2. Bespreking van de doestelling

Waar wil je staan als organisatie binnen een periode van 1 jaar?

3.Voorstelling van de mogelijkheden tot verbetering volgens beste praktijken

Hier linkt de coach de Lean doelstellingen aan Lean technieken en voorstel tot verdere stappen met LEAN in jouw bedrijf.


What's next? 

Lean is een reis. Indien gewenst, neemt de expert je stapsgewijs mee in de groei naar een klantgerichte efficiënte organisatie die continu blijft verbeteren met LEAN.

Hierbij ondersteunt de coach jezelf en de organisatie in de bewustwording van de ‘LEAN manier’ van denken. Anderzijds, in jouw organisatie te organiseren om elke dag gezamenlijk te werken aan verdere verbetering voor meerwaarde voor de klant door het aanreiken van passende instrumenten en methodes. En daarbovenop in te gaan op de aspecten van teams en individuelen die bijdragen aan een innovatie verbetercultuur.


Neem contact op

Jouw coaches

Paul De Backer

Coach - Senior Expert Continue Verbeteren

Meer over Paul

Roelens Dirk

Trainer

Meer over Dirk

De unieke aanpak van Allanta

Voor elk begeleidingstraject vertrekken onze Allanta-experten steeds vanuit ‘IMPACT’: we leren jouw organisatie graag door en door kennen, en gaan daarbij Integer, Meedenkend, Passioneel, Agile, Customer-centered en Toegewijd te werk. Onze experten zijn ook altijd gespecialiseerd in de markt waarin je actief bent.

 

Op jouw maat

Wij gaan er bij Allanta van uit dat een 'standaard probleem' niet bestaat. Elke situatie is uniek en vraagt om een aangepaste aanpak. Wij leveren dan ook geen standaardoplossingen. Onze experten begeleiden jou op maat van jouw situatie, uitdagingen en behoeften. Ons professioneel advies is mensgericht en houdt rekening met de specifieke karakteristieken van jouw onderneming en processen.

 

Vierstappenplan

Om open en in het grootste vertrouwen met onze klanten samen te werken, hanteren we voor elk traject een helder vierstappenplan:

 

 • 1. Intakegesprek: gratis en vrijblijvend
  Onze expert komt bij je langs en luistert naar je verhaal. Wie ben je? Wat zijn de ambities en strategische uitdagingen van jouw onderneming? Welke doelen heb je voor ogen?
   
 • 2. Behoefteanalyse en consensus
  Na het vrijblijvende kennismakingsgesprek maakt onze expert een behoefteanalyse op. Die analyse dient als basis voor het projectvoorstel, waarin een duidelijke timing en budgettering worden vooropgesteld. Akkoord met ons voorstel? We gaan samen van start!
   
 • 3. Toegewijde en transparante uitvoering
  De experten van Allanta bieden meer dan advies. Ze helpen je ook bij het implementeren van de nodige veranderingen op de werkvloer. Het spreekt voor zich dat ze als projectleiders altijd op een transparante en vertrouwelijke manier met jou communiceren over de voortgang van het project.
   
 • 4. Evaluatie en opvolging na het project
  Na elk project vragen wij onze klanten om ons te evalueren, zodat we weten hoe we onszelf nog kunnen verbeteren. Maar ook na de evaluatie hoeft onze begeleiding nog niet te stoppen. Heb je vragen of nood aan bijsturing? Allanta staats steeds voor je klaar!
   

 

Vraag offerte aan

Wens je meer informatie of een offerte op maat? Vul dan even onderstaand formulier in, wij helpen jou graag verder!

Schrijf je in voor de Allanta nieuwsbrief! Ik ben geïnteresseerd in:
General Manufacturing & Services
Automotive
Food
Medical

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.