Nathalie Ziembicki

Allanta Coach - Continu verbeteren

 • Transformatie
 • Continu verbeteren
 • Change management / growth management
 • LEAN
 • ISO 9001:2015
 • Teamwork

 

Wie is Nathalie

Een enthousiaste levensgenieter. Een mensenmens die geniet van fijne connecties en interacties en iemand die er af en toe een grapje durft bij te halen.

 

Ik heb voldoende people skills waardoor ik snel mensen aanvoel. Een waardevolle eigenschap die me als coach helpt om doelen te bereiken waarbij ik bruggen bouw tussen individuen en teams, maar ook tussen organisaties en hun processen. Ik sta goedlachs en hands-on in het leven waardoor ik zoveel mogelijk naar mogelijkheden probeer te kijken en mijn glas halfvol probeer te houden.

 

Expertise en achtergrond

Hoe ik in continu verbeteren terecht kwam

Ik zoek graag vernieuwing op en werk projectmatig. Dus toen ik aan het begin van mijn carrière de overstap maakte naar supply chain, vond ik al snel mijn passie in continu verbeteren, transformatie en de filosofie van LEAN.

Samen met mensen opzoek gaan naar mogelijkheden om te verbeteren in systemen en processen en zo een transformatie in gang zetten, is voor mij de ideale combinatie. Werken met mensen, systemen en processen. De ideale combinatie.

 

Schakel me in voor onder andere:

 • Continu verbeterprojecten
 • Procesoptimalisaties
 • Business Excellence
 • Risicomanagement
 • Lean / 5S implementaties
 • Brownpapersessies (Processmapping, value streams in kaart brengen, brainstorm)
 • ISO 9001:2015
 • Organisatie groeiscan
 • Automome teams vormen

 

 

Waar loopt het bij veel bedrijven mis wanneer ze aan een verbeterproject werken? 

Te weinig engagement top down en bottom up. De grootste oorzaak waar het mis gaat, is het gebrek aan communicatie. De werkvloer is niet mee omdat vaak het ‘waarom we dit doen’ niet duidelijk genoeg is. Elk verbeterproject start met een goed projectplan waar iedereen zich in vindt. Communiceer helder en vaak op een positieve manier zodat iedereen zijn of haar meerwaarde kan zien. Want info sharing is caring.

 

“Info sharing is caring”

 

Hoe ik bedrijven help in continu verbeteren

Bedrijven die verder willen groeien en ontwikkelen, vinden bij mij de meerwaarde omdat ik vertrek vanuit een mindset.

Veel mensen zitten namelijk vast in een perceptie waarin ze vast staren op problemen en de mogelijkheden amper zien. Belangrijk is hier mensen in wakker te maken. Ik help teams processen benaderen vanuit andere invalshoeken.

 

“Kijk niet alleen hoe we processen veranderen, maar kijk liever hoe we het anders kunnen doen.“

 

Bij continu verbeteren leg ik steevast de focus op wat bedrijven al goed doen en waar het nog efficiënter kan. Hierin betrek ik niet alleen productie- en bedrijfsprocessen, maar ook mensen en zorg ik voor samenwerken als team en cohesie. Daarom vermijd ik liever de term change management. Want veranderen doet uitschijnen dat dingen slecht lopen, wat zelden het geval is. Ik kom niet veranderen.

Ik ga eerder voor growth management. Mijn coaching gaat uit vanuit het positieve waarin ik bedrijven help groeien en hun stap-voor-stap steeds meer waarde laat toevoegen aan de zaken die goed gaan.

 

“Change management? Neen, liever growth management” 

 

Samengevat draait continu verbeteren om waarde toevoegen en werkt alleen als er mensen zelf ook waarde willen toevoegen. De menselijke factor speelt hierin een gigantische rol. Gewaardeerde mensen komen met goede ideeën en deze moet management oppikken.

 

“Alles valt of staat met mensen meekrijgen in de filosofie”

 

 

Aanpak

In elke opleiding breng ik voor elk individu de ‘what’s in it for me’ naar boven.
Ik heb genoeg praktijkervaring uit de automotive en pharma waardoor men herkenbare voorbeelden krijgt. Ik stel me niet op als een allesweter, maar sta tussen de mensen die ik richting geef.

Opleidingsmomenten pas ik aan met luchtige werkvormen die deelnemers leren denken om moeilijke dingen simpel te maken. Ik weet hoe ik van de norse tegenwerker een gemotiveerde ambassadeur maak.

 

Waar organisaties nu mee moeten bezig moeten zijn om morgen te blijven bestaan

We zitten in een maatschappij waar de veranderingen sneller gaan dan we kunnen behappen. Nu is het moment om kritisch naar de organisatie te kijken. Als je met alle veranderingen mee gaat, verlies je al gauw jezelf. Spring dus niet als een kip zonder kop op elke verandering die jouw pad kruist. Maar bepaal met de organisatie waar jullie aan willen werken en investeer enkel in het geen wat nodig is om de bestaansreden te waarborgen.

De bestaansreden bij veel bedrijven is er, maar de verbeteropportuniteiten zijn vaak niet genoeg duidelijk. Ken jij jouw valkuilen.

 

Waarom koos ik voor Allanta ?

Ik zocht een mix van lesgeven met coaching, liefst bij kmo’s en vond dat hier. Het profiel van een Allanta coach sluit gewoon perfect aan met hoe wie ik ben. Er heerst hier een toffe open bedrijfscultuur met duidelijke waarden en normen waarin ik mezelf terugvind.  Ik ben blij dat ik mag werken aan de groei van organisaties en ook aan mijn eigen persoonlijke ontwikkeling.

 

Aan de slag met jouw eigen verbeterproject?

 

  Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.