25 juni 2018

Nieuwe versie ISO 22000 van kracht

Sinds vorige week is de nieuwe versie ISO 22000 van kracht. Deze norm geldt voor alle organisaties actief in de voedselketen.

ISO 22000 is een brede, wereldwijd erkende norm bedoeld voor alle organisaties in de voedselketen: zowel voor fabrikanten van levensmiddelen, dierenvoeding en verpakking als voor distributeurs en producenten van machines, reinigingsmiddelen, additieven en ingrediënten. ISO 22000 steunt voornamelijk op het systeem Hazard Analysis and Critical Control Points, beter bekend als HACCP. Dit systeem, ontwikkeld door de Codex Alimentarius, impliceert een systematische aanpak van de gevaren voor levensmiddelen, zowel fysisch, chemisch, allergeen als microbiologisch.

ISO 22000:2018

ISO 22000:2018 vertaalt voedselveiligheidsbeheer in een continu verbeteringsproces. De nieuwe editie biedt meer duidelijkheid voor bedrijven en organisaties die wereldwijd de standaard gebruiken.

De nieuwste verbeteringen zijn:

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen, acties en aanbiedingen van Allanta.

Meer blogs