Medical Device Regulation (MDR) en Quality Assurance - Service Package voor distributeurs

Advies en begeleiding in MDR voor distributeurs van medische hulpmiddelen

Vraag gerust naar meer informatie, we helpen je graag verder. Ontdek jouw voordelen als lid.

 

Economische operatoren binnen de Medical Device toeleveringsketen

Als distributeur van Medical Devices sta je kort bij de medische markt en de eindgebruikers. De Europese Medical Device Regulation (MDR-2017/745) legt daarom verplichtingen en verantwoordelijkheden op die toeleveringsketen ondersteunen.

MDR voor distributeurs

 • Wat wordt er distributeur van medische hulpmiddelen verwacht?
 • Hoe lever je producten en diensten die voldoen aan de MDR-2017/745
 • Hoe voorkom je als distributeur jouw aansprakelijkheid ten gevolge van nalatigheden?

Advies en begeleiding door jouw Allanta expert

Wens je advies en begeleiding over de Medical Device Regulations en Quality Assurance? Jouw Allanta expert staat voor je klaar. Allanta heeft jarenlange expertise omtrent het opzetten en implementeren van kwaliteitssystemen en wet- en regelgevingen in de Medical Devices sector. Speciaal voor verdelers van medische hulpmiddelen ontwikkelden wij deze Service Package op maat. 

De eisen aan distributeurs per product, activiteit en markt zijn verschillend van inhoud en gewicht. Op basis van inventarisatie en weging van de wettelijke en klanteisen kunnen de reikwijdte, inhoud en complexiteit van jouw kwaliteitssysteem worden gedefinieerd. Ook hiermee helpt Allanta je verder.

 ,

Programma

 • presentatie van het product aan de markt en informatie over het product
 • opslag- en transportcondities
 • installatie en service
 • behandeling van klachten en claims
 • traceerbaarheid en registraties
 • informatiebeveiliging
 • Market Feedback
 • kwaliteitssysteem


Opleiding MDR voor distributeurs

Zie ook de opleiding MDR voor distributeurs waarin de coach je in één dag vertrouwd maakt met Medical Device Regulation. Onmisbaar voor wie de Europese deadline 26 mei 2021 wil halen.

 

Doelgroep

Distributeurs van Medical Devices 

Jouw coaches

Carine Vandervorst

Coach - Senior Expert MD & IVD - Product Manager IVD

Meer over Carine

Leekens Bart

Coach - Senior Expert MD

Meer over Bart

De unieke aanpak van Allanta

Voor elk begeleidingstraject vertrekken onze Allanta-experten steeds vanuit ‘IMPACT’: we leren jouw organisatie graag door en door kennen, en gaan daarbij Integer, Meedenkend, Passioneel, Agile, Customer-centered en Toegewijd te werk. Onze experten zijn ook altijd gespecialiseerd in de markt waarin je actief bent.

 

Op jouw maat

Wij gaan er bij Allanta van uit dat een 'standaard probleem' niet bestaat. Elke situatie is uniek en vraagt om een aangepaste aanpak. Wij leveren dan ook geen standaardoplossingen. Onze experten begeleiden jou op maat van jouw situatie, uitdagingen en behoeften. Ons professioneel advies is mensgericht en houdt rekening met de specifieke karakteristieken van jouw onderneming en processen.

 

Vierstappenplan

Om open en in het grootste vertrouwen met onze klanten samen te werken, hanteren we voor elk traject een helder vierstappenplan:

 

 • 1. Intakegesprek: gratis en vrijblijvend
  Onze expert komt bij je langs en luistert naar je verhaal. Wie ben je? Wat zijn de ambities en strategische uitdagingen van jouw onderneming? Welke doelen heb je voor ogen?
   
 • 2. Behoefteanalyse en consensus
  Na het vrijblijvende kennismakingsgesprek maakt onze expert een behoefteanalyse op. Die analyse dient als basis voor het projectvoorstel, waarin een duidelijke timing en budgettering worden vooropgesteld. Akkoord met ons voorstel? We gaan samen van start!
   
 • 3. Toegewijde en transparante uitvoering
  De experten van Allanta bieden meer dan advies. Ze helpen je ook bij het implementeren van de nodige veranderingen op de werkvloer. Het spreekt voor zich dat ze als projectleiders altijd op een transparante en vertrouwelijke manier met jou communiceren over de voortgang van het project.
   
 • 4. Evaluatie en opvolging na het project
  Na elk project vragen wij onze klanten om ons te evalueren, zodat we weten hoe we onszelf nog kunnen verbeteren. Maar ook na de evaluatie hoeft onze begeleiding nog niet te stoppen. Heb je vragen of nood aan bijsturing? Allanta staats steeds voor je klaar!
   

 

Vraag offerte aan

Wens je meer informatie of een offerte op maat? Vul dan even onderstaand formulier in, wij helpen jou graag verder!

Schrijf je in voor de Allanta nieuwsbrief! Ik ben geïnteresseerd in:
General Manufacturing & Services
Automotive
Food
Medical

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.