Wie is Allanta

 

Kwaliteit met impact in automotive, medical devices, food en meer

Wij stellen ons graag aan je voor.

Allanta vzw helpt kmo’s, grote ondernemingen en multinationals om het beste uit zichzelf te halen. In functie van jouw (groei)doelstellingen helpen we je de werking van jouw organisatie te optimaliseren, zodat de kwaliteit van jouw systemen, processen en/of producten onaantastbaar (én ook voortdurend beter) wordt.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!

Leren van de besten

Allanta is jouw kennispartner. Ons uitgebreid netwerk van doorgewinterde experts in jouw business staat voor je klaar met bewezen totaaloplossingen. Zo reiken we jou, volledig op maat van jouw organisatie, alle best practices aan om razendsnel de nodige systemen op te zetten en te implementeren.

Kwaliteit met impact

Met een team van tien interne medewerkers en meer dan dertig experten zet Allanta vzw dagelijks hun schouders onder tal van bedrijven in de hele BeNeLux. In een wereld die almaar veeleisender en complexer wordt, helpen we jouw kmo, grote onderneming of multinational weerbaar(der) en wendbaar(der) te worden. We leveren kwaliteit met IMPACT steeds op maat van de onderneming, kwaliteitssystemen en processen. Ontdek onze waarden.

Groeiende community

Allanta wil er voor jou zijn, vandaag, morgen én op de lange termijn. Daarom bieden we je de mogelijkheid om lid te worden van onze vzw en daar tal van voordelen van te plukken!  Ontdek meer over ons lidmaatschap.

Kies zelf je groeipad

Ontdek ons uitgebreid aanbod aan oplossingen

De ene onderneming is de andere niet. Daarom biedt Allanta vzw een waaier aan oplossingen en begeleiding, afgestemd op de strategie en doelstellingen. Je vindt hier maatwerk voor de kmo tot multinational. Onze expertise focust zich op kwaliteitsmanagementsystemen, procesoptimalisatie, continu verbeteren en leiderschap in de sectoroverschrijdende maakindustrie en dienstverlening. Wie actief is binnen de Automotive, Medical Devices of Food stoot onvermijdelijk op specifieke klanteisen, veiligheidsrichtlijnen of wetgeving. Ook hier staan onze Allanta coaches en experten voor je klaar.

Informatiesessies en seminaries

Als early-adopter van nieuwste marktontwikkelingen houden we je graag op de hoogte van de voortdurend veranderende wetgeving en standaarden die jouw organisatie beïnvloeden. Laat je inspireren en doe verrassende inzichten op. Schrijf je in voor onze informatiesessies en seminaries.

Open opleidingen en leerplatformen

Onze coaches en docenten hebben een rugzak vol met praktijkervaring, die ze maar wat graag met je delen. In onze open opleidingen hanteren ze een dynamische en praktische leerstijl. Zo keer je naar huis met alle inspiratie, inzicht, kennis én hands-on-leerresultaten waarmee je jouw organisatie haar doelstellingen helpt te bereiken volgens de PDCA-cirkel (Plan-Do-Check-Act). Ontdek onze opleidingen.

Opleidingen op maat van jouw bedrijf

Naast interactieve opleidingen en workshops in open formule, werken onze coaches en experten ook bedrijfsinterne leermomenten uit om jouw talenten en die van de medewerkers verder te ontwikkelen. Zo helpen we je het nodige draagvlak te creëren in je organisatie en maken we je het zo makkelijk mogelijk om je kennis om te zetten in de praktijk zoals jouw onderneming die gewend is.

Advies en (project)begeleiding

Onze projectleiders blinken stuk voor stuk terug uit in uiteenlopende specialisatiedomeinen en kijken met een objectieve bril naar de organisatie. Een advies- of begeleidingstraject vertrekt steeds vanuit een persoonlijke en praktijkgerichte invalshoek waarin vertrouwen en transparantie voorop staan. Zo helpen onze experten je razendsnel op weg naar de juiste oplossing, die ze, als je dat wenst, ook samen met jou implementeren om snel en efficiënt de nodige veranderingen door te voeren. Meer over advies & projectbegeleiding.

Outsourcing 

We begrijpen het maar al te goed: het liefst van al blijf jij natuurlijk focussen op je core business. Daarom willen we jou ontzorgen. Doe gerust een beroep op Allanta als onafhankelijke partner. We kijken met een frisse blik en sectoroverschrijdende ervaring naar jouw organisatie. Hoe betrokken we zijn, bepaal je helemaal zelf. Laat je ondersteunen met outsourcing van audits, quality assurance en regulatory affairs. Onze experten zijn gespecialiseerd in interne audits op managementsystemen, producten en processen, MDSAP en distributeur- en leverancieraudits. Meer over outsourcing.

Allanta op afstand – online opleidingen  en advies

Wist je dat de coaches en experten van Allanta ook vanop afstand bereikbaar zijn? Doe beroep op onze expertise door middel van onze online opleidingen en remote diensten.
Ontdek onze verschillende (digitale) oplossingen.

Subsidies dankzij Kmo-portefeuille

Kmo’s zijn bij Allanta aan het juiste adres voor opleiding en begeleiding. Dankzij de kmo-portefeuille van VLAIO besparen kleine 20% en middelgrote ondernemingen tot 30%  op onze coachmomenten. Hoe je jouw subsidie aanvraagt staat duidelijk omschreven op de website van het Agentschap Innoveren & Ondernemen. Uiteraard blijven bedrijven met meerdere werknemers en vestigingen steeds welkom. Allanta adviseert je in elke stap in jouw groeipad.

Allanta vzw is geregistreerd bij het Vlaams Gewest voor Opleiding KMO-portefeuille