Financiële Voordelen

LIDMAATSCHAP ALLANTA

Leden van Allanta vzw genieten financiële voordelen:

  • Een voordeeltarief (15% korting) bij deelname aan open opleidingen, workshops en studiedagen georganiseerd door Allanta vzw;
  • Gratis deelname aan een selectie van infosessies georganiseerd door Allanta vzw;
  • Een getrouwheidspremie: 25% korting op de tarieven van het lidmaatschap vanaf het tweede jaar.

Schrijf je in als lid en geniet van vele voordelen!

KMO-PORTEFEUILLE (SUBSIDIEMAATREGEL VOOR VLAAMSE KMO’S)

De vereenvoudigde KMO-portefeuille is een generiek instrument geworden voor alle KMO’s om opleiding en advies in te winnen. In tegenstelling tot vroeger is de steun daarvoor niet meer inhoudelijk opgedeeld. De KMO’s beslissen met andere woorden voortaan zelf wat ze in het bedrijf nodig hebben om de kwaliteit van de werking op te krikken. Het financiële steunpercentage voor opleiding en advies voor kleine ondernemingen (KO) is 30%, met een steunplafond van 7500 euro per jaar. Voor middelgrote (MO) ondernemingen wordt het steunpercentage 20% met een maximum van 7500 euro. De Europese definitie van KO en MO vind je hier: http://www.vlaio.be/artikel/europese-kmo-definitie. Ook werd de aanvraagprocedure aanzienlijk vereenvoudigd. Aanvragen kunnen gedaan worden op http://www.kmo-portefeuille.be/. Voor bijkomende informatie kan je steeds terecht op het nummer 1700.

  • Erkenningnummer Allanta vzw voor de pijler opleiding: DV.O105117.

ALIMENTO-KORTING VOOR DE VOEDINGSINDUSTRIE

Begin 2018 voerde Allanta de QFOR Food scan uit, die ons een erkenning door Alimento opleverde. Dit brengt een hele reeks financiële voordelen met zich mee voor al onze Belgische klanten uit de voedingsindustrie, gezien zij automatisch zijn aangesloten bij Alimento/ IPV, de Belgische sectorvereniging voor de voedingsindustrie.

Je geniet als voedselproducerende onderneming (onder PC 118 en PC 220) in België van volgende voordelen wanneer je beroep doet op Allanta voor opleidingen op maat en/of coachings- en begeleidingstrajecten:

  • Een financiële tussenkomst van € 105,00 per halve dag bij begeleiding, coaching of interne audits.
  • Een financiële tussenkomst van € 210,00 per halve dagsessie voor bedrijfsinterne opleidingen voedselveiligheid.

Elke werknemer heeft recht op indiciduele en collectieve opleidingen. Vanaf 1 januari 2020 breidt dit recht uit tot vier opleidingsdagen in de voedingsindustrie. Deze extra dag geldt voor werknemers uit de voedingsindustrie per vlotijdsequivalent en per jaar.

Voor verdere vragen kan je terecht bij Alimento (www.alimento.be).

BETAALD EDUCATIEF VERLOF

Een aantal langlopende opleidingen van Allanta vzw komen in aanmerking voor Betaald Educatief Verlof. Contacteer ons voor meer informatie