Stukje geschiedenis

Sinds de oprichting in 1983 (toen heetten we nog  “Centrum voor Kwaliteitszorg Limburg)  is Allanta vzw uitgegroeid tot een toonaangevende aanbieders van opleidingen, begeleidingen en advies voor ondernemingen. Je vindt ons niet alleen in Hasselt, maar ook in Aalst, Vilvoorde, Leuven, Gent, Antwerpen, Geel, Turnhout, Brussel, Eindhoven (NL) en Maastricht (NL).
Bekijk hier onze opleidingslocaties in jouw buurt. 

1983: Oprichting CKZ Limburg

Het Centrum voor KwaliteitsZorg Limburg vzw werd opgericht in 1983 onder impuls van kwaliteitsbewuste ondernemers en kaderleden van branchevereniging Agoria (Fabrimetal).
Het doel:

organisaties stimuleren en ondersteunen bij verbeteringsactiviteiten die leiden tot uitmuntende resultaten in klanttentevredeheid, personeelstevredenheid en ondernemingsresultaten als tot waardering door de maatschappij. “

 

1999: Partner Ford Genk

CKZ Limburg en het Wetenschappelijk en Technisch Centrum van de Metaalverwerkende Nijverheid (WTCM, dat vijftig jaar terug door Fabrimetal werd opgericht) krijgen van Ford de licentie voor het verzorgen van FMEA-opleidingen. Ford koos voor CKZ-Limburg omwille van hun ervaring in kwaliteitstechnieken, -vaardigheden en -systemen enerzijds en op het stuk van de productontwikkeling anderzijds.

 

2001: CKZ verhuist naar Genk

Het Centrum voor KwaliteitsZorg Limburg, ruilt het Wetenschapspark te Diepenbeek in voor een nieuwe bedrijfsvestiging te Genk.

 

2003: oprichting Allanta vzw

Oprichting Allanta vzw in 2003 - Power of knowledge - | Allanta geschiedenis

 

Ter gelegenheid van het twintigjarige bestaan verandert het CKZ Limburg zijn naam in Allanta vzw. Een nieuwe naam met een nieuwe kijk op kwaliteit.
Allanta is een afgeleid van het franse woord “allant’”en betekent:

“Ondernemend, inspirerend, voortvarend, dynamisch en actief”

 

 2015: Allanta jouw vaste kennispartner

In 2015 kreeg Allanta vzw een nieuw logo met bijhorende slogan | Allanta geschiedenis

Je kent ons. Wij kennen jou en de markt waarin je actief bent. Het Allanta team zet graag én met volle overgave haar kennis en ervaring in om je te helpen groeien.

“We know, you grow”