Stukje geschiedenis

Allanta zelf bestaat sinds 2003. Maar wist je dat we eigenlijk al meer dan 40 jaar actief werken aan kwaliteit en organisatieontwikkeling? Ons verhaal begint in 1982 bij de oprichting van CKZ, Centrum voor Kwaliteitszorg Limburg. Ga met ons mee terug in de tijd.

De Allanta geschiedenis ontstaat uit het Centrum Kwaliteitszorg Limburg wat uitgroeide tot een toonaangevende aanbieder van opleidingen, begeleidingen en advies voor ondernemingen. Met het kantoor nog steeds in onze Limburge roots vind je ons vandaag terug over heel Vlaanderen en voor in stuk in Nederland.

1982: Oprichting CKZ Limburg

23 November 1982: CKZ Limburg (Centrum Kwaliteitszorg Limburg) ziet het levenslicht met de missie om de kwaliteit in de metaalindustrie naar een hoger niveau te tillen. In de loop der jaren groeide de expertise en werd al snel toegepast binnen de automobielindustrie. Vandaag 40 jaar later is de automotive sector nog steeds een belangrijk onderdeel van ons DNA.

Het doel:

“Organisaties stimuleren en ondersteunen bij verbeteringsactiviteiten die leiden tot uitmuntende resultaten in klanttevredenheid, personeelstevredenheid en ondernemingsresultaten als tot waardering door de maatschappij. “

1999: Partner Ford Genk

CKZ Limburg en het Wetenschappelijk en Technisch Centrum van de Metaalverwerkende Nijverheid (WTCM, dat vijftig jaar terug door Fabrimetal werd opgericht) krijgen van Ford de licentie voor het verzorgen van FMEA-opleidingen. Ford koos voor CKZ-Limburg omwille van hun ervaring in kwaliteitstechnieken, -vaardigheden en -systemen enerzijds en op het stuk van de productontwikkeling anderzijds.

 

2001: CKZ verhuist naar Genk

Het Centrum voor KwaliteitsZorg Limburg, ruilt het Wetenschapspark te Diepenbeek in voor een nieuwe bedrijfsvestiging te Genk.

 

2003: oprichting Allanta vzw

Oprichting Allanta vzw in 2003 - Power of knowledge - | Allanta geschiedenis

 

Naast kwaliteit werd ook organisatieontwikkeling, in de breedste zin van het woord, steeds belangrijker. Kwaliteitszorg alleen was niet meer voldoende en ter gelegenheid van het twintigjarige bestaan verandert in 2003 het CKZ Limburg zijn naam naar Allanta vzw. Afgeleid van het Franse woord ‘Allant’ willen wij ons hardnekkige streven naar die kwaliteitsdoelstelling kracht bijzetten. Een nieuwe naam met een nieuwe kijk op kwaliteit.
Allanta is een afgeleid van het franse woord “allant’”en betekent:

“Ondernemend, inspirerend, voortvarend, dynamisch en actief”

 

 2015: Allanta jouw vaste kennispartner

In 2015 kreeg Allanta vzw een nieuw logo met bijhorende slogan | Allanta geschiedenis

Je kent ons. Wij kennen jou en de markt waarin je actief bent. Het Allanta team zet graag én met volle overgave haar kennis en ervaring in om je te helpen groeien.

“We know, you grow”

 

2020:  Kwaliteit met IMPACT

Kwaliteit met IMPACT geschiedenis

In een wereld die almaar veeleisender en complexer wordt, versterken we de weerbaarheid en wendbaarheid van organisaties en haar mensen. Daarbij gaan we niet onbezonnen aan de slag.
In alles wat we doen, vertrekken we vanuit ‘kwaliteit’ en ‘IMPACT’.

Het leren van en door elkaar in klassikale en online opleidingen onder begeleiding van een ervaren coach zien wij als een toegevoegde waarde. Gecombineerd met ondersteuning op de werkvloer bieden wij een leertraject aan waarbij de opleiding wordt omgezet in praktische bruikbaarheid. Klantgerichtheid en service staan centraal in de werking van Allanta.

2020: License partner van VDA QMC voor België en Nederland

Op 1 januari 2020 kondigden we onze officiële samenwerking aan met het Duitse VDA QMC, dat instaat voor het opstellen en de certificatie van VDA-kwaliteitsstandaarden, systemen en methodes in de automobielindustrie. Dankzij deze licentie zijn we het enige opleidingsinstituut in de Nederlandse en Belgische markt die VDA QMC-certificaties mag uitreiken.

2022: Makkelijk. Persoonlijk. Schwung.

Allanta slogan makkelijk. persoonlijk. schwung.

Wij willen iedereen, ook onze eigen coaches en tractiemakers, inspireren om te verbeteren.  Deze drie kernbegrippen omvatten de unieke Allanta aanpak die verder reikt dan opleiding, leertrajecten, coaching en audits. Op welke uiteenlopende manieren we onze samenwerking makkelijk en persoonlijk maken met de nodige schwung, ontdek je hier.

Mee Allanta geschiedenis schrijven?

Dagelijks werken we verder aan kwaliteit en organisatieontwikkeling. Goesting om samen met ons mee werken aan de toekomst?
Bekijk onze vacatures of solliciteer spontaan en wie weet maak je binnenkort deel uit van onze enthousiaste tractiemakers.

 

    Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.