Geen voorkennis vereist
In België is in voedingsbedrijven het uitwerken en implementeren van een autocontrolesysteem wettelijk verplicht. Dat systeem moet gebaseerd zijn op de HACCP-richtlijnen (Hazard Analysis Critical Control Points).
Het autocontrolesysteem volstaat meestal niet. Er bestaan verschillende andere voedselveiligheidsmanagementsystemen specifiek voor de verwerkende voedingsindustrie, die klanten graag opleggen om bijkomende garanties te bekomen, bovenop de wettelijke vereisten. Denk maar aan de normen BRC Food Safety Issue 9, IFS Food 8 en FSSC 22000.
De FSSC 22000 biedt een kans tot internationale harmonisatie op het gebied van voedselveiligheid voor alle schakels in de voedselketen. Bovendien biedt de FSSC-norm een opportuniteit in het verminderen van het aantal audits tegen verschillende standaarden.
Door je in regel te stellen met de verschillende voedselveiligheidsnormen neem je een belangrijke stap in het risicomanagement van jouw onderneming. Immers, waar de voedselveiligheid in het gedrang is, ontstaat onvermijdelijk schade. Deze schade beperkt zich niet tot imagoschade en de mogelijke kosten van een recall, maar bovenal gaat het om de fysieke schade bij de eindgebruikers van jouw product.
Ben je bedrijfsleider of kwaliteitsverantwoordelijke of -medewerker in de verwerkende levensmiddelenindustrie? Dan ben je je hoogstwaarschijnlijk bewust van de strenge Belgische en Europese regelgeving met betrekking tot hygiëne, voedselveiligheid en -kwaliteit. Daarnaast voel je gegarandeerd de druk uit de markt om niet alleen wettelijk in orde te zijn, maar om ook voor een certificatie te gaan.
De IFS en BRC Global Standards zijn bij veel organisaties in de levensmiddelenindustrie onmisbaar om aan de eisen van de afnemers te voldoen. Laat je na deze opleiding voedselveiligheid ook certificeren voor de BRCGS Food Safety Issue 9, IFS Food 8 en ISO/FSSC normen, dan heb je dus een sterk concurrentieel voordeel bij jouw klanten-afnemers.
Voor bedrijfsleiders, kwaliteitsverantwoordelijken en -medewerkers in de voedselverwerking organiseert Allanta een tweedaagse opleiding voedselveiligheid. Deze opleiding geeft je een heldere uiteenzetting van de normen BRC Food Safty Issue 9, IFS Food 8 en FSSC 22000. Zo kan je je producten op een veilige en perfect hygiënische manier produceren en verpakken. Bovendien voldoe je op die manier aan de geldende Europese en Belgische wetgeving omtrent voedingsveiligheid en kan je de nodige garanties afleveren aan jouw klanten, na certificatie van jouw systeem.
Voor bedrijfsinterne projecten verwijzen we naar de algemene voorwaarden en de voorwaarden in de aangeboden offerte.
Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.
info@allanta.beWist je dat we onze advies en kennis op meerdere manieren inzetten? Ontdek hier aansluitende oplossingen.
Terug naar overzicht