BRC 8 - IFS 6 - FSSC 22000 | voedselveiligheid

Tweedaagse bedrijfsopleiding

Vraag gerust naar meer informatie, we helpen je graag verder. Ontdek jouw voordelen als lid.

Geen voorkennis vereist

Opleiding in internationale voedselveiligheidsnormen

In België is in voedingsbedrijven het uitwerken en implementeren van een autocontrolesysteem wettelijk verplicht. Dat systeem moet gebaseerd zijn op de HACCP-richtlijnen (Hazard Analysis Critical Control Points).

Het autocontrolesysteem volstaat meestal niet. Er bestaan verschillende andere voedselveiligheidsmanagementsystemen specifiek voor de verwerkende voedingsindustrie, die klanten graag opleggen om bijkomende garanties te bekomen, bovenop de wettelijke vereisten. Denk maar aan de normen BRC Food 8, IFS Food 6 en FSSC 22000.

De FSSC 22000 norm biedt een kans tot internationale harmonisatie op het gebied van voedselveiligheid voor alle schakels in de voedselketen. Bovendien biedt de FSSC 22000 norm een opportuniteit in het verminderen van het aantal audits tegen verschillende standaarden.

Door je in regel te stellen met de verschillende voedselveiligheidsnormen neem je een belangrijke stap in het risicomanagement van jouw onderneming. Immers, waar de  voedselveiligheid in het gedrang is, ontstaat onvermijdelijk schade. Deze schade beperkt zich niet tot imagoschade en de mogelijke kosten van een recall, maar bovenal gaat het om de fysieke schade bij de eindgebruikers van jouw product.

Ben je bedrijfsleider of kwaliteitsverantwoordelijke of -medewerker in de verwerkende levensmiddelenindustrie? Dan ben je je hoogstwaarschijnlijk bewust van de strenge Belgische en Europese regelgeving met betrekking tot hygiëne, voedselveiligheid en -kwaliteit. Daarnaast voel je gegarandeerd de druk uit de markt om niet alleen wettelijk in orde te zijn, maar om ook voor een certificatie te gaan.


Vraag een offerte voor een opleiding op maat

Resultaten

Na deze opleiding voedselveiligheid begrijp je de opbouw en eisen van de BRC 8, IFS 6 en ISO/FSSC 22000 normen en heb je inzicht verworven in het auditprotocol en de auditvereisten van deze voedselveiligheidsnormen.

Programma

VOEDSELVEILIGHEID - IFS 6 NORM

 • Definitie en achtergrond IFS 6 norm
 • Doelstellingen IFS 6 norm
 • Vergelijking met BRC7 en FSSC 22000 normen
 • Auditprotocol
 • Auditvereisten: overzicht van de vereisten met nieuwigheden, aandachtspunten, praktische tools, tips en tricks voor een succesvolle implementatie
 • Besluitvorming
 • Afsluitende vraagstelling


VOEDSELVEILIGHEID - BRCGS 8 NORM

 • Definitie en achtergrond BRC 8 norm
 • Doelstellingen BRC 8 norm
 • Vergelijking met IFS 6 en FSSC 22000 normen
 • Auditprotocol
 • Auditvereisten: overzicht van de vereisten met de voornaamste nieuwigheden, aandachtspunten, praktische tools, tips en tricks voor een succesvolle implementatie
 • Besluitvorming
 • Afsluitende vraagstelling


VOEDSELVEILIGHEID - FSSC 22000 NORM

 • Definitie en achtergrond
 • Doelstellingen
 • Vergelijking met BRC Food en IFS Food
 • Auditprotocol
 • Auditvereisten
 • Vereisten van ISO 22000:2018
 • Vereisten van ISO/TS 22002-1, ISO/TS 22002-4, ...
 • Aanvullende eisen van FSSC 22000


Een springplank naar jouw certificatie in BCRGS, IFS en ISO/FSSC

De IFS en BRC Global Standards zijn bij veel organisaties in de levensmiddelenindustrie onmisbaar om aan de eisen van de afnemers te voldoen. Laat je na deze opleiding voedselveiligheid ook certificeren voor de BRC 8, IFS 6 en ISO/FSSC normen.

De IFS en BRC Global Standards zijn bij veel organisaties in de levensmiddelenindustrie onmisbaar om aan de eisen van de afnemers te voldoen. Laat je na deze opleiding voedselveiligheid ook certificeren voor de BRCGS Food 8, IFS 6 en ISO/FSSC normen, dan heb je dus een sterk concurrentieel voordeel bij jouw klanten-afnemers. Versterk jouw concurrentieel voordeel bij jouw klanten-afnemers.

 

Doelgroep

Voor bedrijfsleiders, kwaliteitsverantwoordelijken en -medewerkers in de voedselverwerking organiseert Allanta een tweedaagse opleiding voedselveiligheid. Deze opleiding geeft je een heldere uiteenzetting van de normen BRC Food 8, IFS Food 6 en FSSC 22000. Zo kan je je producten op een veilige en perfect hygiënische manier produceren en verpakken. Bovendien voldoe je op die manier aan de geldende Europese en Belgische wetgeving omtrent voedingsveiligheid en kan je de nodige garanties afleveren aan jouw klanten, na certificatie van jouw systeem.

Jouw coaches

Notebaert Eveline

Coach - Expert

Meer over Eveline

Praktische informatie

Opleidingen op maat

Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

Contacteer ons voor meer informatie.
Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals documentatie- en schrijfmateriaal gratis voorzien.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

 

Vraag offerte aan

Wens je meer informatie of een offerte op maat? Vul dan even onderstaand formulier in, wij helpen jou graag verder!

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.

 

 

 

Gerelateerde
oplossingen

Wist je dat we onze advies en kennis op meerdere manieren inzetten? Ontdek hier aansluitende oplossingen.

Terug naar overzicht