ISO 9001:2015 - Norm | Kwaliteitsmanagementsysteem

Tweedaagse opleiding

Aalst - 04-10-2021 & 05-10-2021

Live Online Training - 09-11-2021 & 16-11-2021

Hasselt - 16-12-2021 & 23-12-2021

Inschrijven €995
€865 voor leden. Ontdek jouw voordelen als lid of contacteer ons voor meer info of offerte op maat.

Geen voorkennis vereist

Kwaliteitsmanagement volgens ISO 9001

Wie de efficiëntie van een organisatie gestructureerd wil verhogen, stelt de processen en kwaliteitsbeleid af aan de eisen van deze populaire norm ISO 9001. Zowel KMO's als grote ondernemingen gebruiken deze ISO norm als instrument om continue te verbeteren waarin de klant centraal staat.

De ISO 9001:2015 werd op 23 september 2015 gepubliceerd en opgebouwd volgens de high-level structure (HLS). Dit kwaliteitsmanagementsysteem focust op kernelementen zoals organisatorische contextanalyse. De stakeholders( belanghebbende partijen) en risicomanagement krijgen hierin een bijzondere plaats.

De zeven basisprincipes waarop de  ISO 9001:2015-norm steunt, zijn klantgerichtheid, leiderschap, betrokkenheid van medewerkers, procesbenadering, continue verbetering, besluitvorming op basis van feiten en relatiemanagement. De stakeholders( belanghebbende partijen) en risicomanagement krijgen hierin een bijzondere plaats.


Start jouw groeitraject in kwaliteitsmanagement

Resultaten

Is het doel van jouw organisatie het behalen van een ISO certificaat?  Slim, want met een ISO 9001:2015 certificatie bewijs de organisatie aan haar klanten dat men gestructureerd, efficiënt en planmatig onderneemt doormiddel van kwaliteitsbeheersing en borging. Maar een juiste kwaliteitsmanagement gaat veel verder dan dat. Ontdek alle onderdelen van ISO 9001:2015 en al haar voordelen tijdens deze praktijkgerichte normtraining

 • begrijp de ISO 9001:2015 en pas de normeisen toe op het kwaliteitssysteem van jouw organisatie
 • praktische tips and tricks hoe je de verschillende facetten van de norm in een organisatie plaatst
 • ontdek de wijzigingen tegenover de ISO 9001:2008 en vorm jouw vorig kwaliteitsmanagementsysteem om tot de nieuwe norm ISO 9001:2015 

Programma

Opleiding over ISO 9001:2015 kwaliteitsmanagement

Normkennis is de eerste stap voor iedereen die meewerkt aan kwaliteitsmanagement. Tijdens de ISO 9001 opleiding van Allanta raak je helemaal mee met de normeisen en krijg je meteen praktische tips zodat je achteraf de kwaliteitsprincipes zelf kan toepassen in jouw organisatie en jouw kwaliteitsmanagementsysteem. Ook voor interne auditoren is deze tweedaagse training een absolute aanrader.

In twee dagen worden volgende onderwerpen besproken zoals in ISO 9001:2015 gesteld:

 • het kwaliteitsmanagementsysteem en zijn processen
 • gedocumenteerde informatie
 • context van de organisatie
 • stakeholders (belanghebbenden)
 • risico's  en opportuniteiten
 • leiderschap
 • ondersteunende diensten
 • management van Middelen
 • productie en dienstverlening
 • ontwerp en Ontwikkeling
 • inkoop
 • klanttevredenheid
 • interne audit
 • effectiviteit en efficiëntie van processen
 • afwijkende producten en diensten (klachten)
 • continue verbetering
 • corrigerende maatregelen

Tijdens de opleiding worden de verschillen met vorige normrevisie ISO 9001:2008 aangehaald.

Volg nu ook deze ISO 9001:2015 - normtraining live online 

Een Live Online Training ISO 9001:2015 is veel meer dan een doorsnee webinar maar sluit nauw aan met de gekende klassikale trainingen. Nog steeds persoonlijk, praktijkgericht en afgestemd op de deelnemers. Nu niet fysiek naast elkaar, maar via MS Teams. Het opleidingsprogramma is afgesteld op een digitale module waar theorie wordt verduidelijkt door middel van oefeningen. De lesinhoud blijft onveranderd en je ontvangt jouw certificaat achteraf. Maak kennis met Live Online Trainingen.

 

Doelgroep

Iedereen die betrokken is of zal worden bij het opzetten, invoeren en beheren van het ISO 9001:2015 kwaliteitsmanagementsysteem.

Ook voor interne auditoren is deze cursus een absolute aanrader. Een goede normkennis is een vereiste voor het auditeren van een kwaliteitsmanagementsysteem. Vervolgopleiding: ISO 9001:2018 - interne auditor

Jouw coaches

De Busser Ria

Coach - Consultant Kwaliteit

Meer over Ria

Droogers Pascal

Business en life coach

Meer over Pascal

Gilio Ilse

Coach - Senior Expert Kwaliteit

Meer over Ilse

Praktische informatie

Prijs

Leden: €865 / Niet-Leden: €995
De vermelde prijzen zijn steeds Excl. BTW.
KMO portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 30% op jouw inschrijvingsprijs. Erkenningsnummer Opleiding DV.O105117

Opleidingen op maat

Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

Contacteer ons voor meer informatie.
Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens fysieke dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals schrijfmateriaal gratis voorzien. Bij zowel klassikale als live online trainingen stelt de coach het Allanta opleidingsmateriaal digitaal ter beschikking.

Duur

Dagopleidingen duren 8u en gaan door van 9u tot 17u. Halve dagopleidingen duren 4u en kunnen doorgaan van 9u tot 13u of van 13u tot 17u.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be