Reverse AIAG & VDA FMEA

Ondersteuning in de pFMEA review

Vraag gerust naar meer informatie, we helpen je graag verder. Ontdek jouw voordelen als lid.

Reverse FMEA wordt alleen uitgevoerd op volledig voltooide en geïmplementeerde FMEA's

Reverse FMEA voor de verbetering van Process FMEA 

Reverse FMEA is een van de meest recente meetinstrumenten voor continue verbetering en is een revolutie op het gebied van risicobeheer. Kwaliteit- en procesverantwoordelijken gebruiken reverse FMEA voor de verbetering van de pFMEA, omdat het gebaseerd is op observatie ter plaatse.

Om de FMEA-outputs te kunnen toetsen aan reële werkvloersituaties, is de Reverse FMEA-methode ontwikkeld.

Resultaten

 • De Allanta expert begeleidt het team bij het reviewen van de bestaande procesdocumentatie (Flowchart, FMEA, Control Plan).
 • Het Reverse FMEA team krijgt ondersteuning bij de selectie van de productielijn waar de Reverse FMEA plaats vindt, het voorbereiden van de benodigde input (Documentatie, PPM gegevens, Flowchart, PFMEA, Control Plan, werkinstructies, tekeningen etc).
 • Verifieer met het team FMEA  de samenhang van de procesdocumentatie met de bestaande productielijn op de werkvloer.
 • Identificeer nieuwe risico's door het creëren van faalwijzen op werkstations en het testen van de effectiviteit van de detectiemethoden.
 • Herevalueer de occurrence en detection rating op basis van de productiegegevens en observatie van het team.
 • Herziening en bijwerking van de PFMEA op basis van de resultaten van de evaluatie op de werkvloer.

Programma

Een Allanta expert ondersteunt het FMEA team 

 • Onze expert komt ter plaatse voor een FMEA-beoordeling op de werkvloer
 • De frequentie van de beoordelingen is gebaseerd op het aantal productieprocessen dat moet worden beoordeeld

 

Doelgroep

Process FMEA-teamleden (procesingenieurs, kwaliteit, productie, onderhoud, logistiek) die betrokken moeten worden bij de herevaluatie van de PFMEA.

Jouw coaches

Ilya Vranken

Coach - Senior Expert Automotive Quality

Meer over Ilya

De unieke aanpak van Allanta

Voor elk begeleidingstraject vertrekken onze Allanta-experten steeds vanuit ‘IMPACT’: we leren jouw organisatie graag door en door kennen, en gaan daarbij Integer, Meedenkend, Passioneel, Agile, Customer-centered en Toegewijd te werk. Onze experten zijn ook altijd gespecialiseerd in de markt waarin je actief bent.

 

Op jouw maat

Wij gaan er bij Allanta van uit dat een 'standaard probleem' niet bestaat. Elke situatie is uniek en vraagt om een aangepaste aanpak. Wij leveren dan ook geen standaardoplossingen. Onze experten begeleiden jou op maat van jouw situatie, uitdagingen en behoeften. Ons professioneel advies is mensgericht en houdt rekening met de specifieke karakteristieken van jouw onderneming en processen.

 

Vierstappenplan

Om open en in het grootste vertrouwen met onze klanten samen te werken, hanteren we voor elk traject een helder vierstappenplan:

 

 • 1. Intakegesprek: gratis en vrijblijvend
  Onze expert komt bij je langs en luistert naar je verhaal. Wie ben je? Wat zijn de ambities en strategische uitdagingen van jouw onderneming? Welke doelen heb je voor ogen?
   
 • 2. Behoefteanalyse en consensus
  Na het vrijblijvende kennismakingsgesprek maakt onze expert een behoefteanalyse op. Die analyse dient als basis voor het projectvoorstel, waarin een duidelijke timing en budgettering worden vooropgesteld. Akkoord met ons voorstel? We gaan samen van start!
   
 • 3. Toegewijde en transparante uitvoering
  De experten van Allanta bieden meer dan advies. Ze helpen je ook bij het implementeren van de nodige veranderingen op de werkvloer. Het spreekt voor zich dat ze als projectleiders altijd op een transparante en vertrouwelijke manier met jou communiceren over de voortgang van het project.
   
 • 4. Evaluatie en opvolging na het project
  Na elk project vragen wij onze klanten om ons te evalueren, zodat we weten hoe we onszelf nog kunnen verbeteren. Maar ook na de evaluatie hoeft onze begeleiding nog niet te stoppen. Heb je vragen of nood aan bijsturing? Allanta staats steeds voor je klaar!
   

 

Vraag offerte aan

Wens je meer informatie of een offerte op maat? Vul dan even onderstaand formulier in, wij helpen jou graag verder!

Schrijf je in voor de Allanta nieuwsbrief! Ik ben geïnteresseerd in:
General Manufacturing & Services
Automotive
Food
Medical

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.