11 april 2024

Wat is er nieuw in de APQP 3rd Edition 2024?

Bij het nastreven van uitmuntende productkwaliteit, is het cruciaal op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in Advanced Product Quality Planning (APQP). We geven jullie dan ook graag enkele hoogtepunten mee uit de meest recente APQP 3rd Edition, uitgebracht in maart 2024.

Belangrijke focuspunten in de APQP 3rd Edition 2024

Wat is er nieuw in de APQP 3rd Edition 2024? Onze coach overloopt de belangrijkste focuspunten in deze blog, of bekijk deze hapklare video van coach Ilya.

 

1 Verbeterde Focus op sourcing

De nieuwe editie legt een grotere nadruk op sourcing, inclusief een nieuwe sourcing checklist. Dit moedigt organisaties aan om proactieve methoden te integreren binnen hun kwaliteitsmanagementsystemen om leveranciersrisico’s efficiënt te identificeren. Deze aanpak zorgt ervoor dat jullie voorbereid zijn op uitdagingen en kansen binnen de supply chain.

2 Implementatie van Gated Management

Gated management, een nieuwe toevoeging, faciliteert de projectvoortgang door cruciale gate reviews in te voeren. Bij elke gate review moet nu ook een goedkeuring door het management gegeven worden. Er zijn ook suggesties voor checklists per gate beschikbaar die bijdragen aan aan transparanter en effectiever projectbeheer.

3 Andere uitbreidingen en aanpassingen in de APQP 3rd Edition

APQP en het Control Plan

De eerste editie van het Control Plan – een fundamenteel element van APQP – is samengesteld uit vier hoofdstukken:

Eendaagse Opleiding APQP 3rd Edition 2024

Om de automotive industrie voor te bereiden op deze veranderingen, bieden wij een eendaagse APQP-opleiding aan. Deze sessie is ontworpen om diepgaand in te gaan op de APQP 3rd Edition 2024, inclusief het nieuwe Control Plan, zodat jouw team de nieuwste strategieën en praktijken effectief kan implementeren.

Ontdek de eendaagse opleiding en zet de volgende stap in jullie professionele ontwikkeling. 

 

Door Ilya

Tijdens de coachmomenten ga ik uit van een best practice uit de tal van opleidingen die ik zelf heb gevolgd. Uitgaan van de basiskennis van de organisatie of de persoon, en die op een gepaste manier, met respect voor ieders mogelijkheden uitbreiden en vervolledigen. Lees meer.

Meer blogs