Begeleiding nodig voor je managementsysteem?

Managementsystemen opzetten en implementeren volgens de ISO-normen

Ga hier voor maatwerk op jouw mensen of organisatie. We helpen je snel verder.

 

Allanta begeleidt je graag!

Wat kunnen we voor je doen?


Er bestaat geen standaard werkwijze om managementsystemen in te voeren. Elke organisatie is namelijk uniek, of het nu gaat om een kmo, grote onderneming of multinational. Dat weet ook Allanta. Onze experten bekijken jouw implementatietraject dan ook in functie van de werkwijze die je nu al hanteert. Eerst en vooral voeren we een grondige gap-analyse van jouw managementsysteem uit. Zo ondersteunen we je uiteindelijk op drie verschillende manieren:

1. Advies om een managementsysteem te ontwerpen

We geven je het nodige advies om meerdere beheersystemen te ontwerpen of scherper op punt te stellen. Daarbij focussen we ons op de hoofdelementen waar je als organisatie aan dient te werken. De operationele uitvoering blijft jouw taak, maar je kunt wel rekenen op een Allanta-projectleider die je adviseert, aanstuurt en die de tussentijdse resultaten valideert. Hoeveel dagen we je precies begeleiden, bepalen we samen op basis van het actieplan (zie gap-analyse).


2. Operationele ondersteuning voor implementatie

Sta je op het punt je managementsysteem te implementeren? Ook op operationeel niveau staat er een expert van Allanta voor je klaar. Hij of zij helpt je processen te beschrijven, gedocumenteerde informatie op te stellen, enzovoort. We bieden dit soort ondersteuning met een meer uitvoerend karakter vaak aan organisaties die zelf te weinig of geen interne capaciteit hebben of die een versnelling hoger willen schakelen om hun kwaliteitsmanagementsysteem te implementeren.


3. Workshops en opleidingen in kwaliteitsmanagement  

Wil je meer awareness creëren rond kwaliteits-, milieu- of een ander type management binnen jouw organisatie? Is je huidige managementsysteem toe aan verbetering? We bieden tal van workshops en opleidingen over ISO-normen, interne auditing en meer. Allanta helpt jouw medewerkers én jouw organisatie groeien!

Samen maken we van jouw managementsysteem een succes

De experten van Allanta begeleiden je graag bij het opzetten en implementeren van al je managementsystemen. Onze aanpak bestaat uit twee fasen: 


Fase 1: workshop(s)

In een of meerdere workshops werken we samen aan contextanalyse, stakeholdermanagement, riskmanagement en bekijken we het proceslandschap / de procesflows.


Fase 2: procedures en implementatie

We ondersteunen jouw organisatie op projectbasis. Een expert van Allanta begeleidt jou bij het opstellen van de procedures en de implementatie van het managementsysteem. 

Onze expert besteedt daarbij bijzondere aandacht aan:

  • Een pragmatisch, eenvoudig gedocumenteerd managementsysteem
  • De huidige werkwijzen en systemen die jouw organisatie hanteert


Vóór de start van een implementatietraject voeren we altijd eerst een gap-analyse uit. Het afgesproken actieplan bieden we aan in een nieuwe offerte.


Uitgebreide kennis en ervaring

De experten en consultants van Allanta beschikken over complementaire expertise in tal van domeinen en sectoren. Je kan bij ons terecht voor projectbegeleiding voor de volgende ISO-standaarden:


ISO 9001 ISO 14001 ISO 45001 ISO 50001 ISO 13485

MDSAP IATF16949 ISO 22000 ISO 27001


Begeleiding bij interne en externe audits

Wist je dat je ook bij Allanta terechtkunt voor begeleiding tijdens interne audits en managementreviews, of je nu een kmo of grote onderneming uitbaat? Als je dat wenst, voeren onze experts de audits en reviews zelfs volledig voor je uit. We ondersteunen je ook graag tijdens externe audits door de certificatie-instelling van jouw keuze.


Vervolgtraject

Heeft je organisatie haar certificaat behaald? Mooi! Ook hierna blijven we je graag verder coachen om het beheer / onderhoud van al je managementsystemen op peil te houden.


Resultaten

Schakel Allanta in als externe partij om sneller en efficiënter een managementsysteem op te stellen, volledig op maat van jouw organisatie. Dat biedt onder meer de volgende voordelen:

  1. De taken en activiteiten maken vast onderdeel uit van de dagelijkse werking
  2. Jouw management wordt geen ‘ISO-systeem’ dat naast de organisatie leeft
  3. De projectleider motiveert je om de ‘juiste dingen onmiddellijk juist te doen' – door het afgesproken tijdschema boekt jouw project snel vooruitgang
  4. De inbreng van een externe expert vergemakkelijkt het veranderingsproces 

Onze projectleiders zijn ook coaches. Schakel hen gerust in op verschillende niveaus binnen jouw organisatie om je medewerkers kennis te laten maken met ISO-standaarden.

Programma

Om open en in het grootste vertrouwen met onze klanten samen te werken, hanteren we voor elk traject een helder vierstappenplan:

1. Intakegesprek: gratis en vrijblijvend 

Onze expert komt bij je langs en luistert naar je verhaal. Wie ben je? Wat zijn de ambities en strategische uitdagingen van jouw onderneming? Welke doelen heb je voor ogen? 


2. Behoefteanalyse en consensus

Na het vrijblijvende kennismakingsgesprek maakt onze expert een behoefteanalyse op. Die analyse dient als basis voor het projectvoorstel, waarin een duidelijke timing en budgettering worden vooropgesteld. Akkoord met ons voorstel?  We gaan samen van start! 


3. Toegewijde en transparante uitvoering 

De experten van Allanta bieden meer dan advies. Ze helpen je ook bij het implementeren van de nodige veranderingen op de werkvloer. Het spreekt voor zich dat ze als projectleiders altijd op een transparante en vertrouwelijke manier met jou communiceren over de voortgang van het project.


4. Evaluatie en opvolging na het project

Na elk project vragen wij onze klanten om ons te evalueren, zodat we weten hoe we onszelf nog kunnen verbeteren. Maar ook na de evaluatie hoeft onze begeleiding nog niet te stoppen. Heb je vragen of nood aan bijsturing? Allanta staats steeds voor je klaar!


 

Doelgroep

Elk bedrijf dat zijn managementsysteem wil laten certificeren, kan rekenen op de hulp van Allanta. We richten ons zowel op kmo’s als grote ondernemingen en multinationals. 

 

Vraag offerte aan

Laat hier van je horen. We helpen je snel verder.
 

Schrijf je in voor de Allanta nieuwsbrief! Ik ben geïnteresseerd in:
General Manufacturing & Services
Automotive
Food
Medical

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.

 

 

 

Gerelateerde
oplossingen

Wist je dat we onze advies en kennis op meerdere manieren inzetten? Ontdek hier aansluitende oplossingen.

Terug naar overzicht