Begeleiding nodig voor je managementsysteem?

Managementsystemen opzetten en implementeren volgens de ISO-normen

Ga hier voor maatwerk op jouw mensen of organisatie. We helpen je snel verder.

 

Read in English

Er bestaat geen standaard werkwijze om managementsystemen in te voeren. Elke organisatie is namelijk uniek, of het nu gaat om een kmo, grote onderneming of multinational. Dat weet ook Allanta. Onze coaches bekijken jouw implementatietraject dan ook in functie van de werkwijze die je nu al hanteert. Eerst en vooral voeren we een grondige gap-analyse van jouw managementsysteem uit. Zo ondersteunen we je op verschillende manieren.

Begeleidingstrajecten in tal van systemen

Onze Allanta-coaches en gevalideerde partners beschikken over complementaire know-how in tal van sectoren. Schakel ons in voor het opzetten en implementatie van volgende sytemen:

ISO 9001    ISO 14001 ISO 45001    ISO 50001 ISO 13485    IATF 16949    ISO 22000 ISO 27001    BRC    IFS    FSSC     5S   MDR    IVDR


Resultaten

Schakel Allanta in als externe partij om sneller en efficiënter een managementsysteem op te stellen, volledig op maat van jouw organisatie. Dat biedt onder meer de volgende voordelen:

✔ De taken en activiteiten maken vast onderdeel uit van de dagelijkse werking.

✔ Jouw management wordt geen ‘ISO-systeem’ dat naast de organisatie leeft.

✔ De Allanta Coach motiveert je om de ‘juiste dingen onmiddellijk juist te doen' – door het afgesproken tijdschema boekt jouw project snel vooruitgang

✔De inbreng van een externe expert vergemakkelijkt het veranderingsproces 

✔ Onze projectleiders zijn coaches. Schakel hen gerust in op verschillende niveaus binnen jouw organisatie om je medewerkers kennis te laten maken met ISO-standaarden.

Programma

Allanta begeleidt je graag bij het opzetten en implementeren van al je managementsystemen. 

We geven je het nodige advies om meerdere beheersystemen te ontwerpen of scherper op punt te stellen. Daarbij focussen we ons op de hoofdelementen waar je als organisatie aan dient te werken. De operationele uitvoering blijft jouw taak, maar je kunt wel rekenen op een Allanta-coach die je adviseert, aanstuurt en die de tussentijdse resultaten valideert. De ideale aanpak bestaat uit vijf fasen.
1. Intakegesprek: gratis en vrijblijvend 

Amber van Customer Relations luistert naar jouw verhaal. Wie ben je? Wat zijn de ambities en strategische uitdagingen van jouw onderneming? Welke doelen heb je voor ogen? 

2. Gap-analyse

Vóór de start van een implementatietraject voeren we altijd eerst een gap-analyse uit. Het afgesproken actieplan bieden we aan in een nieuwe offerte. Hoeveel dagen we je precies begeleiden, bepalen we samen op basis van het actieplan.

3. Projectvoorstel

De gap-analyse dient als basis voor het projectvoorstel, waarin een duidelijke timing en budgettering worden vooropgesteld. Akkoord met ons voorstel?  We gaan samen van start! 

4. Implementatie in combinatie met workshops en opleidingen in kwaliteitsmanagement 

Hebben medewerkers meer awareness nodig rond kwaliteits-, milieu- of een ander type management binnen jouw organisatie? Is je huidige managementsysteem toe aan verbetering? We bieden tal van workshops en opleidingen over ISO-normen, interne auditing en meer. Allanta helpt jouw medewerkers én jouw organisatie groeien.

Ook op operationeel niveau staat jouw Allanta-coach voor je klaar. Hij of zij helpt je processen te beschrijven, gedocumenteerde informatie op te stellen, enzovoort. We bieden dit soort ondersteuning met een meer uitvoerend karakter vaak aan organisaties die zelf te weinig of geen interne capaciteit hebben of die een versnelling hoger willen schakelen om hun kwaliteitsmanagementsysteem te implementeren. 

5. Betrokkenheid volgens PDCA

Het spreekt voor zich dat ze als projectleiders altijd op een transparante en vertrouwelijke manier met jou communiceren over de voortgang van het project. We sturen bij waar nodig en volgen op zodat jij steeds tractie blijft houden op het begeleidingstraject. Allanta staats voor je klaar! 

Doelgroep

Elk bedrijf dat zijn managementsysteem wil laten certificeren, kan rekenen op de hulp van Allanta. We richten ons zowel op kmo’s als grote ondernemingen en multinationals. 


Vervolgtraject

Wist je dat je ook bij Allanta terechtkunt voor begeleiding tijdens interne audits en managementreviews, of je nu een kmo of grote onderneming uitbaat? Als je dat wenst, voeren onze mensen de audits en reviews zelfs volledig voor je uit. We ondersteunen je ook graag tijdens externe audits door de certificatie-instelling van jouw keuze.

Heeft je organisatie haar certificaat behaald? Mooi! Ook hierna blijven we je graag verder coachen om het beheer / onderhoud van al je managementsystemen op peil te houden.

 

Vraag offerte aan

Laat hier van je horen. We helpen je snel verder.
 

Schrijf je in voor de Allanta nieuwsbrief! Ik ben geïnteresseerd in:
General Manufacturing & Services
Automotive
Food
Medical

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.

 

 

 

Gerelateerde
oplossingen

Wist je dat we onze advies en kennis op meerdere manieren inzetten? Ontdek hier aansluitende oplossingen.

Terug naar overzicht