Automotive Core Tools for Process and System Auditors (VDA QMC ID 417)

Tweedaagse opleiding - ter voorbereiding van VDA 6.3 Procesauditor weektraining

Hasselt - 30-05-2022 & 31-05-2022

Hasselt - 02-11-2022 & 03-11-2022

Inschrijven €1325
€1325 voor leden. Ontdek jouw voordelen als lid of contacteer ons voor meer info of offerte op maat.

Kennis van de Automotive Core Tools is sterk aangeraden.

Competenties voor het auditeren van de supply chain 

Om een hoge kwaliteit van de auditactiviteiten in bedrijven en de hele supply chain te garanderen, dienen auditoren over de juiste competenties te beschikken. Kennis van de Automotive Core Tools wordt (h)erkent als een van de essentiële vaardigheden voor IATF 16949 systeemauditoren. Nieuw voor VDA 6.3 procesauditoren is bewezen kennis van Automotive Core Tools een bijkomende vereiste van VDA QMC.

Deze tweedaagse opleiding behandelt de noodzakelijke basiskennis en typische auditsituaties rond deze Automotive Core Tools APQP, PPAP, FMEA, SPC en MSA.

Resultaten

Train op typische auditsituaties in de context van Automotive Core Tools, gericht op een efficiënte aanpak. Zowel de beoordeling van de technisch correcte toepassing van de respectievelijke methoden en de case-specifieke beoordeling van typische situaties zijn een centraal onderdeel van de training. De ideale opstap naar een VDA 6.3 - procesauditor certificatie.

Programma

Tijdens de tweedaagse opleiding voor Systeem en Proces Auditoren worden technische lezingen over de Core Tools afgewisseld met oefeningen op typische voorbeelden. De focus ligt op de praktische toepassing door de deelnemers via groepswerk, individuele oefeningen, vraag en antwoord-oefeningen en plenaire discussies. 

Gedurende de opleiding behandeld onze gecertificeerde coach volgende aspecten van de Core tools: 

 

Doelgroep

Deze tweedaagse training ID 417 is uitsluitend gericht op potentiële VDA 6.3 proces- en IAT F16949-systeemauditoren die kwalificatie zoeken, evenals op reeds gekwalificeerde VDA 6.3 procesauditoren die een verlenging willen aanvragen. Voldoende kennis en ervaring van de Automotive Core Tools is vereist.

Aanvullend cursusmateriaal

Deze automotive opleiding wordt in het Engels gegeven. Indien de groep uitsluitend uit Nederlandstalige deelnemers bestaat, spreekt de coach Nederlands. Het cursusmateriaal is steeds opgesteld in het Engels. Meer info is verkrijgbaar via onze opleidingscoördinator: opleidingen@allanta.be

Vereisten voor deelname

Om deel te nemen aan deze tweedaagse Core Tool Training is expertise in deze methodieken absoluut een aanrader.

Certificatie

Nadat je slaagt op de Automotive Core Tools Online Quiz ontvangen de deelnemers een VDA - QMC certificaat van kwalificatie.


Vervolledig jouw leertraject tot auditor VDA 6.3

Systeem- en Procesauditoren krijgen via deze opleiding een ideale voorbereiding naar een procesaudit certificatie volgens de VDA 6.3. Kennis van de Automotive Core tools en audit ervaring van een IATF 16949 kwaliteitsmanagementsysteem zijn een vereiste voor jouw deelname aan de VDA 6.3 kwalificatie van VDA QMC.

Automotive Core tools 
Een vereiste voor de VDA 6.3 procesauditor is bewezen kennis van de Automotive Core Tools. Wie zeker is van zijn of haar core tool kennis, mag op voorhand  de online VDA QMC quiz afnemen. Wie daarin niet slaagt, verwijzen we door naar deze tweedaagse Automotive Core Tools for Process and System Auditors (VDA QMC ID 417). Slagen voor de quiz of voor de ID417 geeft je de toelating voor de VDA 6.3 certificatieopleiding met examen. Wie diepgaande kennis zoekt, krijgt in de achtdaagse Automotive Core Tools Expert Training voeling met alle vijf technieken. 

Auditorkwalificatie op basis van ISO 19011:2019
Dit driedaags leertraject IATF 16949 interne auditor volgens ISO 19011:2018 is een geldig onderdeel van jouw kwalificatie tot VDA 6.3 Proces Auditor (VDA QMC ID 315)

Kwalificatie tot procesauditor VDA 6.3
Deze vierdaagse VDA QMC opleiding VDA 6.3 – Qualification for Process Auditor (ID 315) geeft je de basis voor procesaudits volgens VDA 6.3. 

Jouw coaches

Muijzers Harry

Senior Trainer - Consultant

Meer over Harry

Praktische informatie

Prijs

Leden: €1325 / Niet-Leden: €1325
De vermelde prijzen zijn steeds Excl. BTW.
KMO portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 30% op jouw inschrijvingsprijs. Erkenningsnummer Opleiding DV.O105117

Opleidingen op maat

Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

Contacteer ons voor meer informatie.
Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens fysieke dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals schrijfmateriaal gratis voorzien. Bij zowel klassikale als live online trainingen stelt de coach het Allanta opleidingsmateriaal digitaal ter beschikking.

Duur

Dagopleidingen duren 8u en gaan door van 9u tot 17u. Halve dagopleidingen duren 4u en kunnen doorgaan van 9u tot 13u of van 13u tot 17u.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be