Automotive Core Tools for Process and System Auditors (VDA QMC ID 417)

Tweedaagse opleiding voor Core Tool auditors en als voorbereiding van de VDA 6.3 Procesauditor weektraining

Live Online Training - 27-05-2024 & 28-05-2024

Live Online Training - 09-10-2024 & 10-10-2024

Hasselt - 09-10-2024 & 10-10-2024

Aalst (O-VL) - 05-11-2024 & 06-11-2024

Inschrijven €1200
€1200 voor leden. Ontdek jouw voordelen als lid.

Kennis van VDA en AIAG  Automotive Core Tools is noodzakelijk

Read in English

Om een hoge kwaliteit van de auditactiviteiten in bedrijven en de hele supply chain te garanderen, dienen auditoren over de juiste competenties te beschikken. Kennis van de Automotive Core Tools wordt (h)erkent als een van de essentiële vaardigheden voor IATF 16949:2016 systeemauditoren. Nieuw voor VDA 6.3 procesauditoren is bewezen kennis van Automotive Core Tools een bijkomende vereiste van VDA QMC.

Deze tweedaagse opleiding behandelt uitsluitend typische auditsituaties rond deze Automotive Core Tools APQP, PPAP, FMEA, SPC en MSA. De coach behandelt de Core Tools dus niet. Wel komen een aantal Core Tool-onderdelen aan bod binnen de aspecten van het auditeren van deze Core Tools.

Resultaten

Oefen op typische auditsituaties in de context van Automotive Core Tools, gericht op een efficiënte aanpak. Zowel de beoordeling van de technisch correcte toepassing van de respectievelijke methoden en de case-specifieke beoordeling van typische situaties zijn een centraal onderdeel van de opleiding.

✔ de ideale opstap naar een VDA 6.3 - procesauditor certificatie

Programma

Tijdens de tweedaagse opleiding voor Systeem en Proces Auditoren wisselt de coach Core Tool-aspecten af met oefeningen op typische auditsituaties. De focus ligt op de praktische toepassing door de deelnemers via groepswerk, individuele oefeningen, vraag en antwoord-oefeningen en plenaire discussies.

 

Doelgroep

Deze tweedaagse VDA QMC opleiding ID 417 is uitsluitend gericht op potentiële VDA 6.3 proces- en IATF 16949-systeemauditoren die kwalificatie zoeken, evenals op reeds gekwalificeerde VDA 6.3 procesauditoren die een verlenging willen aanvragen. Gedetailleerde kennis en praktijkervaring van de Automotive Core Tools volgens VDA en AIAG zijn noodzakelijk.

Aanvullend cursusmateriaal

Deze automotive opleiding wordt in het Engels gegeven. Indien de groep uitsluitend uit Nederlandstalige deelnemers bestaat, spreekt de coach Nederlands. Het cursusmateriaal is steeds opgesteld in het Engels. Meer info is verkrijgbaar via onze opleidingscoördinator: opleidingen@allanta.be

Vereisten voor deelname

Om deel te nemen aan deze tweedaagse Core Tool opleiding voor interne auditoren is een uitgebreide kennis en ervaring in de methodieken van deze AIAG en VDA core tools een vereiste. De nodige kennis en inzichten in alle vijf Automotive Core Tools van zowel AIAG als VDA  leer je in de tweedaagse awareness opleiding.

Certificatie

Wie slaagt op de Automotive Core Tools kennistest ontvangt een VDA - QMC certificaat van kwalificatie.


Vervolledig jouw leertraject tot auditor VDA 6.3

Systeem- en Procesauditoren krijgen via deze opleiding een ideale voorbereiding naar een procesaudit certificatie volgens de VDA 6.3. Kennis van de Automotive Core tools en auditervaring zijn een vereiste voor jouw deelname aan de VDA 6.3 kwalificatie van VDA QMC.

Automotive Core tools 
Een vereiste voor de VDA 6.3 procesauditor is bewezen kennis van de Automotive Core Tools. Wie zeker is van zijn of haar core tool kennis, mag op voorhand  de online VDA QMC quiz afnemen. Wie daarin niet slaagt, verwijzen we door naar deze tweedaagse Automotive Core Tools for Process and System Auditors (VDA QMC ID 417). Slagen voor de quiz of voor de ID417 geeft je de toelating voor de VDA 6.3 certificatieopleiding met examen. 

Auditorkwalificatie op basis van ISO 19011:2019
Dit driedaags leertraject IATF 16949 interne auditor volgens ISO 19011:2018 is een geldig onderdeel van jouw kwalificatie tot VDA 6.3 Proces Auditor (VDA QMC ID 315)

Kwalificatie tot procesauditor VDA 6.3
Deze vierdaagse VDA QMC opleiding VDA 6.3 – Qualification for Process Auditor (ID 315) geeft je de basis voor procesaudits volgens VDA 6.3. 

Jouw coaches

Kristel Appeltans

Allanta Coach - Automotive Quality

Meer over Kristel

Praktische informatie

Prijs

Leden: €1200 / Niet-Leden: €1200
De vermelde prijzen zijn steeds Excl. BTW.
KMO portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 30% op jouw inschrijvingsprijs. Erkenningsnummer Opleiding DV.O105117

Opleidingen op maat

Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

Contacteer ons voor meer informatie.
Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens fysieke dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals schrijfmateriaal gratis voorzien. Bij zowel klassikale als live online trainingen stelt de coach het Allanta opleidingsmateriaal digitaal ter beschikking.

Duur

Dagopleidingen duren 8u en gaan door van 9u tot 17u. Halve dagopleidingen duren 4u en kunnen doorgaan van 9u tot 13u of van 13u tot 17u.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

 

Bedrijfsinterne opleiding

Laat hier van je horen. We helpen je snel verder.
 

Schrijf je in voor de Allanta nieuwsbrief! Ik ben geïnteresseerd in:
General Manufacturing & Services
Automotive
Food
Medical

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.