FSSC/ISO 22000 - norm | voedselveiligheidsmanagementsysteem

Eendaagse opleiding volgens ISO 22000:2018, ISO/TS 22002-1, ISO/TS 22002-4

Online training - 03-09-2020

Inschrijven vanaf €621
€540 voor leden. Ontdek jouw voordelen als lid of contacteer ons voor meer info of offerte op maat.

 

Voedselveiligheidsstandaard voor de hele voedselketen

FSSC 22000 is een onmisbare voedselveiligheidsstandaard voor de hele voedselketen. Hij bundelt enerzijds de ISO 22000 en anderzijds een andere norm met de beschrijving van de basisvoorwaarden voor een bepaalde schakel in de keten, met nog een aantal aanvullende vereisten. Deze opleiding maakt je wegwijs in de doelstellingen, eisen en procedures van deze door het GFSI erkende norm.

ISO 22000 en de totstandkoming van FSSC 22000

ISO 22000 is een brede, wereldwijd toegepaste norm bedoeld voor alle organisaties in de voedselketen: zowel voor fabrikanten van levensmiddelen, dierenvoeding en verpakkingen, als voor distributeurs en producenten van machines, reinigingsmiddelen, additieven en ingrediënten. ISO 22000 steunt voornamelijk op de HACCP-principes. Dit staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Dit systeem, ontwikkeld door de Codex Alimentarius, impliceert een systematische aanpak ter beheersing van gevaren voor levensmiddelen.

De ISO 22000 norm heeft geen eigen basisvoorwaardenprogramma. De ISO/TS 22002-1 werd voor de verwerkers toegevoegd, voor de bedrijven die verpakkingen maken voor de voedingsindustrie, kan de ISO/TS 22002-4 gebruikt worden. Diverse ISO- en andere normen kunnen per schakel in de keten ter aanvulling van de ISO 22000 toegepast worden, om samen met nog een aantal aanvullende vereisten de FSSC 22000 te vormen.

Waarom FSSC 22000?

Het voornaamste voordeel van een FSSC 22000-certifciatie is dat deze norm goedgekeurd werd door het Global Food Safety Initiative (GFSI), waardoor het onderling uitwisselbaar wordt met andere wereldstandaarden, zoals BRC en IFS. 

Opleiding FSSC 22000

Wil je deze certificatie behalen in jouw organisatie, of overstappen naar deze GFSI-erkende standaard voor voedselveiligheid? Schrijf je in voor deze eendaagse Allanta-opleiding onder begeleiding van een expert. Ook indien je nog geen of een andere certificatie hebt, kan dit een interessante basis vormen om aan de slag te gaan voor een FSSC 22000-certificatie.

Resultaten

Deze eendaagse FSSC 22000-opleiding geeft je inzicht in de laatste ontwikkelingen van deze GSFI erkende standaard. Eveneens krijg je praktische handvatten aangereikt voor het invoeren van of het overstappen naar een FSSC 22000-certificatie.

Programma

  • definitie en achtergrond
  • doelstellingen
  • vergelijking met BRC Food en IFS Food
  • auditprotocol
  • auditvereisten
  • vereisten van ISO 22000:2018
  • vereisten van ISO/TS 22002-1, ISO/TS 22002-4
  • aanvullende eisen van FSSC 22000
  • besluitvorming
  • afsluitende vraagstelling


Volg nu FSSC 22000 opleiding online 

Een online FSSC 22000 opleiding is veel meer dan een doorsnee webinar maar sluit nauw aan met de gekende klassikale trainingen. Nog steeds persoonlijk, praktijkgericht en afgestemd op de deelnemers. Nu niet fysiek naast elkaar, maar via MS Teams. Het opleidingsprogramma is afgesteld op een digitale module waar theorie wordt verduidelijkt door middel van oefeningen. De lesinhoud blijft onveranderd en je ontvangt jouw certificaat achteraf. Maak kennis met onze online opleidingen.

Jouw coaches

Notebaert Eveline

Coach - Expert

Meer over Eveline

Praktische informatie

Prijs

Leden: €540 / Niet-Leden: €621
De vermelde prijzen zijn steeds Excl. BTW.
KMO portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 30% op jouw inschrijvingsprijs. Erkenningsnummer Opleiding DV.O105117

Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals documentatie- en schrijfmateriaal gratis voorzien.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

Gerelateerde
oplossingen

Wist je dat we onze advies en kennis op meerdere manieren inzetten? Ontdek hier aansluitende oplossingen.

Terug naar overzicht