FSSC/ISO 22000 - Norm | Voedselveiligheidsmanagementsysteem

Eendaagse opleiding volgens ISO 22000:2018 en ISO/TS 22002-1

Geel - 30-05-2024

Inschrijven €695
€605 voor leden. Ontdek jouw voordelen als lid.

 

Read in English

FSSC 22000 is een onmisbare voedselveiligheidsstandaard voor de hele voedselketen. Hij bundelt enerzijds de ISO 22000 en anderzijds een andere norm met de beschrijving van de basisvoorwaarden voor een bepaalde schakel in de keten, met nog een aantal aanvullende vereisten. Deze opleiding maakt je wegwijs in de doelstellingen, eisen en procedures van deze door het GFSI erkende norm.

ISO 22000 en de totstandkoming van FSSC 22000

ISO 22000 is een brede, wereldwijd toegepaste norm bedoeld voor alle organisaties in de voedselketen: zowel voor fabrikanten van levensmiddelen, dierenvoeding en verpakkingen, als voor distributeurs en producenten van machines, reinigingsmiddelen, additieven en ingrediënten. ISO 22000 steunt voornamelijk op de HACCP-principes. Dit staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Dit systeem, ontwikkeld door de Codex Alimentarius, impliceert een systematische aanpak ter beheersing van gevaren voor levensmiddelen.


Waarom FSSC 22000?

Het voornaamste voordeel van een FSSC 22000-certifciatie is dat deze norm goedgekeurd werd door het Global Food Safety Initiative (GFSI), waardoor het onderling uitwisselbaar wordt met andere wereldstandaarden, zoals BRC en IFS. De ISO 22000 norm heeft geen eigen basisvoorwaardenprogramma. De ISO/TS 22002-1 werd voor de verwerkers toegevoegd. Diverse ISO- en andere normen kunnen per schakel in de keten ter aanvulling van de ISO 22000 toegepast worden, om samen met nog een aantal aanvullende vereisten de FSSC 22000 te vormen.


Resultaten

Deze eendaagse FSSC 22000-opleiding geeft je inzicht in de laatste ontwikkelingen van deze GSFI erkende standaard. Eveneens krijg je praktische handvatten aangereikt voor het invoeren van of het overstappen naar een FSSC 22000-certificatie.

Programma

Opleiding FSSC 22000

Wil je deze certificatie behalen in jouw organisatie, of overstappen naar deze GFSI-erkende standaard voor voedselveiligheid? Schrijf je in voor deze eendaagse Allanta-opleiding onder begeleiding van een ervaringsdeskundige. Ook indien je nog geen of een andere certificatie hebt, kan dit een interessante basis vormen om aan de slag te gaan voor een FSSC 22000-certificatie.

  • definitie en achtergrond
  • doelstellingen
  • vergelijking met BRC Food en IFS Food
  • auditprotocol
  • auditvereisten
  • vereisten van ISO 22000:2018
  • vereisten van ISO/TS 22002-1
  • aanvullende eisen van FSSC 22000
  • besluitvorming
  • afsluitende vraagstelling

Jouw coaches

Notebaert Eveline

Coach - Voedselveiligheid

Meer over Eveline

Praktische informatie

Prijs

Leden: €605 / Niet-Leden: €695
De vermelde prijzen zijn steeds Excl. BTW.
KMO portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 30% op jouw inschrijvingsprijs. Erkenningsnummer Opleiding DV.O105117

Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens fysieke dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals schrijfmateriaal gratis voorzien. Bij zowel klassikale als live online trainingen stelt de coach het Allanta opleidingsmateriaal digitaal ter beschikking.

Duur

Dagopleidingen duren 8u en gaan door van 9u tot 17u. Halve dagopleidingen duren 4u en kunnen doorgaan van 9u tot 13u of van 13u tot 17u.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

 

Bedrijfsinterne opleiding

Laat hier van je horen. We helpen je snel verder.
 

Schrijf je in voor de Allanta nieuwsbrief! Ik ben geïnteresseerd in:
General Manufacturing & Services
Automotive
Food
Medical

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.