FSSC/ISO 22000 - Norm | Voedselveiligheidsmanagementsysteem

Eendaagse opleiding volgens ISO 22000:2018 en ISO/TS 22002-1

Ga hier voor maatwerk op jouw mensen of organisatie. We helpen je snel verder.

 

Read in English

FSSC 22000 is een onmisbare voedselveiligheidsstandaard voor de hele voedselketen. Hij bundelt enerzijds de ISO 22000 en anderzijds een andere norm met de beschrijving van de basisvoorwaarden voor een bepaalde schakel in de keten, met nog een aantal aanvullende vereisten. Deze opleiding maakt je wegwijs in de doelstellingen, eisen en procedures van deze door het GFSI erkende norm.

ISO 22000 en de totstandkoming van FSSC 22000

ISO 22000 is een brede, wereldwijd toegepaste norm bedoeld voor alle organisaties in de voedselketen: zowel voor fabrikanten van levensmiddelen, dierenvoeding en verpakkingen, als voor distributeurs en producenten van machines, reinigingsmiddelen, additieven en ingrediënten. ISO 22000 steunt voornamelijk op de HACCP-principes. Dit staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Dit systeem, ontwikkeld door de Codex Alimentarius, impliceert een systematische aanpak ter beheersing van gevaren voor levensmiddelen.


Waarom FSSC 22000?

Het voornaamste voordeel van een FSSC 22000-certifciatie is dat deze norm goedgekeurd werd door het Global Food Safety Initiative (GFSI), waardoor het onderling uitwisselbaar wordt met andere wereldstandaarden, zoals BRC en IFS. De ISO 22000 norm heeft geen eigen basisvoorwaardenprogramma. De ISO/TS 22002-1 werd voor de verwerkers toegevoegd. Diverse ISO- en andere normen kunnen per schakel in de keten ter aanvulling van de ISO 22000 toegepast worden, om samen met nog een aantal aanvullende vereisten de FSSC 22000 te vormen.


Resultaten

Deze eendaagse FSSC 22000-opleiding geeft je inzicht in de laatste ontwikkelingen van deze GSFI erkende standaard. Eveneens krijg je praktische handvatten aangereikt voor het invoeren van of het overstappen naar een FSSC 22000-certificatie.

Programma

Opleiding FSSC 22000

Wil je deze certificatie behalen in jouw organisatie, of overstappen naar deze GFSI-erkende standaard voor voedselveiligheid? Schrijf je in voor deze eendaagse Allanta-opleiding onder begeleiding van een ervaringsdeskundige. Ook indien je nog geen of een andere certificatie hebt, kan dit een interessante basis vormen om aan de slag te gaan voor een FSSC 22000-certificatie.

  • definitie en achtergrond
  • doelstellingen
  • vergelijking met BRC Food en IFS Food
  • auditprotocol
  • auditvereisten
  • vereisten van ISO 22000:2018
  • vereisten van ISO/TS 22002-1
  • aanvullende eisen van FSSC 22000
  • besluitvorming
  • afsluitende vraagstelling

Jouw coaches

Notebaert Eveline

Coach - Voedselveiligheid

Meer over Eveline

Praktische informatie

Annulatievoorwaarden

Voor bedrijfsinterne projecten verwijzen we naar de algemene voorwaarden en de voorwaarden in de aangeboden offerte.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

 

Vraag offerte aan

Laat hier van je horen. We helpen je snel verder.
 

Schrijf je in voor de Allanta nieuwsbrief! Ik ben geïnteresseerd in:
General Manufacturing & Services
Automotive
Food
Medical

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.