FSSC/ISO 22000 - interne auditor | voedselveiligheidsmanagementsysteem

Eendaagse opleiding voedselveiligheid

Vraag gerust naar meer informatie, we helpen je graag verder. Ontdek jouw voordelen als lid.

Voorkennis vereist

Interne auditor voor jouw voedselveiligheidsmanagementsysteem

Het doel van deze eendaagse bedrijfsinterneopleiding is kwaliteitsmedewerkers de kennis en vaardigheden bij te brengen, die nodig zijn voor het uitvoeren van interne audits van voedselveiligheidsmanagementsystemen (FSMS) en een bijdrage te leveren aan de voortdurende verbetering van de organisatie.

Je leert het ontwerp en de implementatie van een FSMS beoordelen en hoe je het FSMS van een organisatie verbetert volgens de eisen van ISO-norm 22000:2005.


Resultaten

Na afloop van deze cursus kunnen de deelnemers:

  • Omschrijven wat de verantwoordelijkheden van een interne auditor zijn en welke rol een interne audit vervult bij het onderhouden en verbeteren van voedselbeheersystemen.
  • Beschrijven van de strekking en structuur van ISO 22000 ,onder verwijzing naar processen in de voedselketen en het model van een op risicoanalyse gebaseerd voedselveiligheidsbeheersysteem
  • Plannen, verrichten en rapporteren van een interne audit als onderdeel van een voedselveiligheidsbeheersysteem volgens ISO 19011

Programma

Deze opleiding brengt je auditvaardigheden bij voor de omgang met systemen voor voedselveiligheidsbeheer (FSMS).


  • theoretische auditaspecten
  • termen en definities
  • doelstellingen
  • praktische auditaspecten
  • beheer van een auditprogramma
  • uitvoering van een audit
  • specifieke technieken en ervaringen met voeding
  •  kritische controlepunten
  •  hygiëne
  •  traceerbaarheid
  • competentie van de auditor
  •  competentie
  •  beoordeling

 

Doelgroep

De opleiding is bedoeld voor managers en medewerkers die ingezet worden als interne auditor of betrokken zijn bij verbetering van het voedselveiligheidsmanagementsysteem in hun organisatie.

Deelnemers aan deze cursus worden verondersteld al kennis te hebben van voedselveiligheidsmanagementsystemen FSSC 22000, BRC en IFS. 

zie normopleiding: 

Jouw coaches

Notebaert Eveline

Coach - Expert

Meer over Eveline

Praktische informatie

Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals documentatie- en schrijfmateriaal gratis voorzien.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

 

Vraag offerte aan

Wens je meer informatie of een offerte op maat? Vul dan even onderstaand formulier in, wij helpen jou graag verder!

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.

 

 

 

Gerelateerde
oplossingen

Wist je dat we onze advies en kennis op meerdere manieren inzetten? Ontdek hier aansluitende oplossingen.

Terug naar overzicht