HACCP - Hazard Analysis and Critical Control Points | Voedselveiligheid

Eendaagse workshop

Ga hier voor maatwerk op jouw mensen of organisatie. We helpen je snel verder.

Geen voorkennis vereist

Veiligheidsysteem voor Europese voedingsbedrijven

HACCP, Hazard Analysis Critical Control Points oftewel gevarenanalyse en kritische controlepunten, is een preventief systeem voor de beheersing van de veiligheid van Europese voedingsproducten voor de consument. 

Voedselveiligheid garanderen

Het is geen tastbare handleiding met voorschriften, maar een systeem dat op 7 principes gebaseerd is. Deze principes worden gehanteerd om de voedselveiligheid te garanderen. Bedrijven dienen dit systeem toe te spitsen op hun eigen situatie. Ze geven daarbij zelf aan waar en in welke fase van de productie- en/of distributieprocessen er gevaren voor de gezondheid van de consumenten zouden kunnen ontstaan.Tevens leggen zij vast welke maatregelen er genomen worden om bedreiging van de gezondheid van de consument te voorkomen, welke controles er uitgevoerd worden en wat de resultaten zijn.

Programma

Tijdens deze eendaagse opleiding worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Wat is HACCP?
  • Wettelijke regelingen, verplichtingen, aan te raden...
  • Hoe zet je een dergelijk systeem op? Een stappenplan
  • Wat zijn de 7 basisprincipes?
  • basisbegrippen van microbiologie
  • principes HACCP: gevarenanalyse, CCP's, limieten, controle, correctieve acties, documentatie


Volg nu de HACCP training online 

De online HACCP training is veel meer dan een doorsnee webinar maar sluit nauw aan met de gekende klassikale trainingen. Nog steeds persoonlijk, praktijkgericht en afgestemd op de deelnemers. Nu niet fysiek naast elkaar, maar via MS Teams. Het opleidingsprogramma is afgesteld op een digitale module waar theorie wordt verduidelijkt door middel van oefeningen. De lesinhoud blijft onveranderd en je ontvangt jouw certificaat achteraf. Maak kennis met onze online opleidingen.

 

Doelgroep

We richten ons met deze opleiding tot bedrijfsleiders, productie- en kwaliteitsverantwoordelijken van ondernemingen uit de levensmiddelenindustrie of van andere organisaties die met HACCP willen of moeten werken.

Jouw coaches

Notebaert Eveline

Coach - Expert

Meer over Eveline

Praktische informatie

Annulatievoorwaarden

Voor bedrijfsinterne projecten verwijzen we naar de algemene voorwaarden en de voorwaarden in de aangeboden offerte.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

 

Vraag offerte aan

Laat hier van je horen. We helpen je snel verder.
 

Schrijf je in voor de Allanta nieuwsbrief! Ik ben geïnteresseerd in:
General Manufacturing & Services
Automotive
Food
Medical

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.