ISO/IEC 17025:2017 - Norm | Kwaliteitsmanagementsysteem voor test en kalibratie van laboratoria

Eendaagse opleiding

Gent - 09-09-2022

Geel - 09-12-2022

Inschrijven €650
€555 voor leden. Ontdek jouw voordelen als lid of contacteer ons voor meer info of offerte op maat.

Geen voorkennis vereist

Kwaliteitsmanagementsysteem voor laboratoria

ISO/IEC 17025 is een ISO-standaard die laboratoria gebruiken om een kwaliteitsmanagementsysteem te ontwikkelen en dat op zowel organisatorisch als technisch gebied. De ISO-norm specificeert algemene eisen aan de competentie van laboratoria betreffende het uitvoeren van testen en/of kalibraties, inclusief monsterneming.

Tijdens de normtraining ISO/IEC 17025:2017 leer je de normeisen kennen en interpreteren. Maak je vertrouwd met de toepassing ervan en wissel ervaringen uit met andere professionals.

ISO/IEC 17025 in laboratoria

Alhoewel de scope van de ISO 17025-norm vrij beperkt is, kent hij toch een vrij brede verspreiding in de laboratoriumwereld. In het verleden voornamelijk in de derde partij laboratoria, maar recent ook meer en meer in interne bedrijfslaboratoria. Almaar meer instanties gebruiken deze norm namelijk als basis voor erkenning, notificatie of accreditatie of als bevestiging van de competentie van het laboratorium.

De norm beschrijft hoe men een kwaliteitssysteem het best opzet om de competentie van een test- of kalibratielaboratorium aan te tonen. De norm kan worden toegepast ongeacht het aantal werknemers of de reikwijdte of het toepassingsgebied van de activiteiten.

Resultaten

Tijdens de training zullen de deelnemers

  • de normeisen leren begrijpen en interpreteren
  • praktische oefeningen uitoefenen
  • ervaringen uitwisselen


Programma

Tijdens deze Allanta-opleiding wordt de indeling van ISO/IEC 17025:2017 besproken, de elementen in detail overlopen en wordt uiteengezet hoe je best je kwaliteitssysteem aanpast aan de normeisen. We nemen de diverse onderdelen van de norm als uitgangspunt via allerlei kleine oefeningen. Een gedetailleerde lezing van de norm alvorens aan de training deel te nemen is aangeraden.

Certificatie

Na afloop ontvangen de deelnemers een Allanta-certificaat van deelname.


Gerelateerde opleidingen

Combineer deze eendaagse opleiding met ISO/IEC 17025:2017 interne auditortraining.

Jouw coaches

Carine Vandervorst

Coach - Senior Expert MD & IVD - Product Manager IVD

Meer over Carine

Vermaercke Peter

Trainer

Meer over Peter

Praktische informatie

Prijs

Leden: €555 / Niet-Leden: €650
De vermelde prijzen zijn steeds Excl. BTW.
KMO portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 30% op jouw inschrijvingsprijs. Erkenningsnummer Opleiding DV.O105117

Opleidingen op maat

Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

Contacteer ons voor meer informatie.
Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens fysieke dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals schrijfmateriaal gratis voorzien. Bij zowel klassikale als live online trainingen stelt de coach het Allanta opleidingsmateriaal digitaal ter beschikking.

Duur

Dagopleidingen duren 8u en gaan door van 9u tot 17u. Halve dagopleidingen duren 4u en kunnen doorgaan van 9u tot 13u of van 13u tot 17u.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.


Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be