ISO/IEC 17025:2017 - Norm | Kwaliteitsmanagementsysteem voor test en kalibratie van laboratoria

Eendaagse opleiding

Aalst (O-VL) - 29-05-2024

Mechelen - Officenter - 22-10-2024

Inschrijven €695
€605 voor leden. Ontdek jouw voordelen als lid.

Geen voorkennis vereist

Read in English

De ISO 17025-labonorm specificeert algemene eisen aan de competentie van laboratoria betreffende het uitvoeren van testen en/of kalibraties, inclusief monsterneming.

In deze opleiding leer je een kwaliteitsmanagementsysteem ontwikkelen, op zowel organisatorisch als technisch gebied. 

Alhoewel de scope van ISO/IEC 17025:2017 vrij beperkt is, kent hij toch een vrij brede verspreiding in de laboratoriumwereld. In het verleden voornamelijk in de derde partij laboratoria en recent ook meer en meer in interne bedrijfslaboratoria. Almaar meer instanties gebruiken deze norm namelijk als basis voor erkenning, notificatie of accreditatie of als bevestiging van de competentie van het laboratorium. Het mogelijk deze kwaliteitsnorm toe te passen ongeacht het aantal werknemers of de reikwijdte of het toepassingsgebied van de activiteiten.

✔ maak je vertrouwd met de toepassing ervan en wissel ervaringen uit met andere professionals

Resultaten

Aan de hand van praktijkgerichte oefeningen, gecombineerd met het uitwisselen van ervaringen, begrijp en interpreteer je de normeisen van ISO/IEC 17025:2017.

Programma

Tijdens deze Allanta-opleiding wordt de indeling van ISO/IEC 17025:2017 norm besproken, de elementen in detail overlopen en wordt uiteengezet hoe je best je kwaliteitssysteem aanpast aan de normeisen. De coach neemt diverse onderdelen van de labonorm als uitgangspunt via allerlei kleine oefeningen. 

 

Doelgroep

Verantwoordelijken voor de testen, kalibratie of monsterneming en iedereen die betrokken is of zal worden bij het opzetten, invoeren en beheren van het ISO/IEC 17025:2017 kwaliteitsmanagementsysteem. Een gedetailleerde lezing van de norm alvorens aan de opleiding deel te nemen is aangeraden.

Certificatie

Deelnemers ontvangen een Allanta-certificaat van deelname.


Gerelateerde opleidingen

Combineer deze eendaagse sessie met ISO/IEC 17025:2017 interne auditoropleiding.

Jouw coaches

Carine Vandervorst

Allanta Coach - MD en IVD

Meer over Carine

Vermaercke Peter

Trainer

Meer over Peter

Praktische informatie

Prijs

Leden: €605 / Niet-Leden: €695
De vermelde prijzen zijn steeds Excl. BTW.
KMO portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 30% op jouw inschrijvingsprijs. Erkenningsnummer Opleiding DV.O105117

Opleidingen op maat

Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

Contacteer ons voor meer informatie.
Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens fysieke dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals schrijfmateriaal gratis voorzien. Bij zowel klassikale als live online trainingen stelt de coach het Allanta opleidingsmateriaal digitaal ter beschikking.

Duur

Dagopleidingen duren 8u en gaan door van 9u tot 17u. Halve dagopleidingen duren 4u en kunnen doorgaan van 9u tot 13u of van 13u tot 17u.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.


Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

 

Bedrijfsinterne opleiding

Laat hier van je horen. We helpen je snel verder.
 

Schrijf je in voor de Allanta nieuwsbrief! Ik ben geïnteresseerd in:
General Manufacturing & Services
Automotive
Food
Medical

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.