ISO/IEC 17025:2017 - norm | Kwaliteitssysteem voor laboratoria

Eendaagse opleiding

Vraag gerust naar meer informatie, we helpen je graag verder. Ontdek jouw voordelen als lid.

Geen voorkennis vereist

Kwaliteitsmanagementsysteem voor laboratoria

ISO/IEC 17025 is een ISO-standaard die laboratoria gebruiken om een kwaliteitsmanagementsysteem te ontwikkelen en dat op zowel organisatorisch als technisch gebied. De ISO-norm specificeert algemene eisen aan de competentie van laboratoria betreffende het uitvoeren van testen en/of kalibraties, inclusief monsterneming.

Sinds november 2017 is de nieuwe norm ISO/IEC 17025 van toepassing. Tijdens de normtraining ISO/IEC 17025:2017 leer je de normeisen kennen en interpreteren. Maak je vertrouwd met de toepassing ervan en wissel ervaringen uit met andere professionals.

ISO/IEC 17025 in laboratoria

Alhoewel de scope van de ISO 17025-norm vrij beperkt is, kent hij toch een vrij brede verspreiding in de laboratoriumwereld. In het verleden voornamelijk in de derde partij laboratoria, maar recent ook meer en meer in interne bedrijfslaboratoria. Almaar meer instanties gebruiken deze norm namelijk als basis voor erkenning, notificatie of accreditatie of als bevestiging van de competentie van het laboratorium.

Wat houdt de ISO 17025 labonorm in?

De norm zelf behandelt meerdere types testing en kalibraties, inclusief genormaliseerde methoden, technieken die min of meer op gestandaardiseerde methoden gebaseerd zijn en methoden die door het laboratorium zelf werden ontwikkeld. De norm kan worden toegepast ongeacht het aantal werknemers of de reikwijdte of het toepassingsgebied van de activiteiten.

Gerelateerde opleidingen

Combineer deze eendaagse opleiding met ISO/IEC 17025:2017 interne auditortraining.

Resultaten

Tijdens de training zullen de deelnemers

  • de normeisen leren begrijpen en interpreteren
  • praktische oefeningen uitoefenen
  • ervaringen uitwisselen

We nemen de diverse onderdelen van de norm als uitgangspunt via allerlei kleine oefeningen. Afhankelijk van het kennisniveau van de deelnemers gaan we uitgebreid of minder uitgebreid in op de algemene eisen van de ISO 17025 norm. Een gedetailleerde lezing van de norm alvorens aan de training deel te nemen is vereist.

Programma

Tijdens deze Allanta-opleiding wordt de nieuwe indeling van ISO/IEC 17025:2017 besproken, worden de gewijzigde en de nieuwe elementen in detail overlopen en wordt uiteengezet hoe je best je kwaliteitssysteem aanpast aan de nieuwe eisen van de norm.


Jouw coaches

Vandervorst Carine

Coach - Senior Expert MD & IVD - Product Manager IVD

Meer over Carine

Vermaercke Peter

Trainer

Meer over Peter

Praktische informatie

Opleidingen op maat

Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

Contacteer ons voor meer informatie.
Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals documentatie- en schrijfmateriaal gratis voorzien.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.


Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

 

Vraag offerte aan

Wens je meer informatie of een offerte op maat? Vul dan even onderstaand formulier in, wij helpen jou graag verder!

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.

 

 

 

Gerelateerde
oplossingen

Wist je dat we onze advies en kennis op meerdere manieren inzetten? Ontdek hier aansluitende oplossingen.

Terug naar overzicht