TISAX - Assessment met VDA ISA (VDA QMC ID 510)

Tweedaagse opleiding

Hasselt - 23-03-2023 & 24-03-2023

Hasselt - 17-10-2023 & 18-10-2023

Inschrijven €1500
€1500 voor leden. Ontdek jouw voordelen als lid of contacteer ons voor meer info of offerte op maat.

Basiskennis van ISO 9001:2015 of IATF 16949:2016 is een meerwaarde

Informatiebeveiliging volgens het TISAX-model

TISAX staat voor Trusted Information Security Assessment Exchange en maakt het voor organisaties die actief zijn in de automotive makkelijk om hun informatiebeveiliging volgens een gestandaardiseerde vragenlijst zelf te beoordelen. 

Het TISAX-model is gebaseerd op de VDA Information Security Assessment (VDA ISA) en bevat onderdelen uit de ISO 27001 norm. Met een TISAX label toon je aan dat men doorheen de volledige organisatie verantwoordelijk omgaat met de beveiliging van informatie en bedrijfsprocessen. 

In de tweedaagse opleiding leer je hoe je maatregelen voor een succesvolle TISAX beoordeling in jouw eigen bedrijf implementeert aan de hand van enkele voorbeelden van VDA ISA eisen. De geaccrediteerde VDA QMC coach geeft je ook een overzicht van de structuur en inhoud van de eisencatalogus.


Resultaten

  • maak de basiskeuzes voor de ontwikkeling van een TISAX stappenplan
  • raak vertrouwd met de noodzakelijke processen en maatregelen voor een succesvolle TISAX beoordeling
  • maak kennis met verschillende tools voor de succesvolle implementatie van overeenkomstige maatregelen in jouw eigen bedrijf 
  • leer VDA ISA eisen implementeren aan de hand van praktische voorbeelden

Programma

Tijdens de TISAX opleiding wisselt de coach technische theorie af met oefeningen in groep. Aan de hand van voorbeelden probeer je uit wat de praktische implementatie van de VDA ISA eisen concreet inhoudt en waar je op moet letten.

In deze automotive opleiding is de spreektaal en het cursusmateriaal Engelstalig. Meer info is verkrijgbaar via onze opleidingscoördinator: opleidingen@allanta.be

 

Doelgroep

Deze tweedaagse opleiding richt zich tot personen die een zelfbeoordeling van de informatiebeveiliging van hun bedrijf volgens VDA ISA willen uitvoeren en auditoren die een TISAX audit willen voorbereiden. Daarnaast biedt de opleiding de nodige kennis aan iedereen die zich in het algemeen verder wil ontwikkelen met betrekking tot automotive-specifieke normen en systematische methoden op het gebied van informatiebeveiliging. Hoe je informatiebeveiligingssystemen volgens de ISO 27001 familie implementeert en auditeert, leer je tijdens de tweedaagse opleiding.


Certificatie

Deelnemers ontvangen een Allanta en VDA QMC certificaat van deelname.

Praktische informatie

Prijs

Leden: €1500 / Niet-Leden: €1500
De vermelde prijzen zijn steeds Excl. BTW.
KMO portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 30% op jouw inschrijvingsprijs. Erkenningsnummer Opleiding DV.O105117

Opleidingen op maat

Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

Contacteer ons voor meer informatie.
Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens fysieke dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals schrijfmateriaal gratis voorzien. Bij zowel klassikale als live online trainingen stelt de coach het Allanta opleidingsmateriaal digitaal ter beschikking.

Duur

Dagopleidingen duren 8u en gaan door van 9u tot 17u. Halve dagopleidingen duren 4u en kunnen doorgaan van 9u tot 13u of van 13u tot 17u.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be