AIAG VDA FMEA moderator

Ontzorging bij de transitie en implementering van jouw AIAG VDA FMEA project

Vraag gerust naar meer informatie, we helpen je graag verder. Ontdek jouw voordelen als lid.

Basiskennis van de geharmoniseerde AIAG VDA FMEA is aangeraden

Failure mode and effects analysis, een complex en intensief proces

Al aan een externe FMEA moderator gedacht voor de uitvoering van een technische risicoanalyse voor jouw systeem, product of proces?

Het AIAG VDA FMEA proces correct uitvoeren is een complex gegeven. Daarbovenop komen er heel wat interne resources (werknemers) bij kijken, wie lang niet altijd even gemotiveerd of gedisciplineerd zijn om hun opdracht tot een goed einde te brengen. In de praktijk merken onze automotive coaches regelmatig op dat managers en medewerkers de FMEA eerder zien als een verplicht nummer en niet meer dan dat.

Over een gemiste kans gesproken, want een professionele FMEA moderator draagt namelijk in belangrijke mate bij aan het succes van een Failure mode and effects analysis. 

Resultaten

Schakel een coach van Allanta in voor jouw ontzorging bij de transitie en implementering van de geharmoniseerde AIAG VDA Proces- en Design FMEA.

Als motivator laat de FMEA moderator het team constructief en productief deelnemen aan de verschillende FMEA sessies. Een ervaren initiatiefnemer die bij moeilijke discussies modereert, conflictoplossingen aanbiedt en zorgt voor de nodige motivatie bij de teamleden.

De FMEA moderator gebruikt de juiste tools en zorgt ook dat de FMEA goed gedocumenteerd en up-to-date is.

Programma

Allanta coach als FMEA moderator in jouw productiebedrijf

In dit begeleidingstraject treedt de Allanta expert op als FMEA moderator in jouw bedrijf. Tijdens de vooraf geplande FMEA sessies neemt onze moderator het initiatief en ondersteunt hij/zij het team met uitgebreide kennis van de Core Tools. Indien gewenst is een bedrijfsinterne opleiding in de geharmoniseerde AIAG VDA  Design FMEA of Process FMEA mogelijk

Wees gerust, de moderator ziet erop toe dat de teamleden concrete resultaten succesvol bereiken. 


Plan jouw FMEA proces met Allanta 

De unieke aanpak van Allanta

Voor elk begeleidingstraject vertrekken onze Allanta-experten steeds vanuit ‘IMPACT’: we leren jouw organisatie graag door en door kennen, en gaan daarbij Integer, Meedenkend, Passioneel, Agile, Customer-centered en Toegewijd te werk. Onze experten zijn ook altijd gespecialiseerd in de markt waarin je actief bent.

 

Op jouw maat

Wij gaan er bij Allanta van uit dat een 'standaard probleem' niet bestaat. Elke situatie is uniek en vraagt om een aangepaste aanpak. Wij leveren dan ook geen standaardoplossingen. Onze experten begeleiden jou op maat van jouw situatie, uitdagingen en behoeften. Ons professioneel advies is mensgericht en houdt rekening met de specifieke karakteristieken van jouw onderneming en processen.

 

Vierstappenplan

Om open en in het grootste vertrouwen met onze klanten samen te werken, hanteren we voor elk traject een helder vierstappenplan:

 

 • 1. Intakegesprek: gratis en vrijblijvend
  Onze expert komt bij je langs en luistert naar je verhaal. Wie ben je? Wat zijn de ambities en strategische uitdagingen van jouw onderneming? Welke doelen heb je voor ogen?
   
 • 2. Behoefteanalyse en consensus
  Na het vrijblijvende kennismakingsgesprek maakt onze expert een behoefteanalyse op. Die analyse dient als basis voor het projectvoorstel, waarin een duidelijke timing en budgettering worden vooropgesteld. Akkoord met ons voorstel? We gaan samen van start!
   
 • 3. Toegewijde en transparante uitvoering
  De experten van Allanta bieden meer dan advies. Ze helpen je ook bij het implementeren van de nodige veranderingen op de werkvloer. Het spreekt voor zich dat ze als projectleiders altijd op een transparante en vertrouwelijke manier met jou communiceren over de voortgang van het project.
   
 • 4. Evaluatie en opvolging na het project
  Na elk project vragen wij onze klanten om ons te evalueren, zodat we weten hoe we onszelf nog kunnen verbeteren. Maar ook na de evaluatie hoeft onze begeleiding nog niet te stoppen. Heb je vragen of nood aan bijsturing? Allanta staats steeds voor je klaar!
   

 

Vraag offerte aan

Wens je meer informatie of een offerte op maat? Vul dan even onderstaand formulier in, wij helpen jou graag verder!

Schrijf je in voor de Allanta nieuwsbrief! Ik ben geïnteresseerd in:
General Manufacturing & Services
Automotive
Food
Medical

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.