Gap-analyse voor managementsystemen

Verschillenanalyse met het oog op een ISO-norm

Vraag gerust naar meer informatie, we helpen je graag verder. Ontdek jouw voordelen als lid.

 

Hoe verloopt gap-analyse door Allanta?

Als jouw kmo (of grote onderneming) op het punt staat een managementsysteem in te voeren volgens de ISO-normen, is gap-analyse een eerste belangrijke stap. Een gap-analyse bekijkt jouw manier van werken en toetst de activiteiten van jouw organisatie af aan de huidige normeisen. Zo komen tekortkomingen aan het licht én weet je ook meteen waar er nog kansen voor jouw managementsysteem te rapen vallen.

Allanta verwerkt de resultaten van de gap-analyse tot een uitgebreid rapport, met daarin de nodige aanbevelingen. We bespreken onze bevindingen met jou en gebruiken ze zo als basis voor een actie-, project- en implementatieplan.


Interesse in een gap-analyse? Neem snel contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Uitgebreide kennis en ervaring

De experten en consultants van Allanta beschikken over complementaire expertise in tal van domeinen en sectoren. Je kan bij ons terecht voor projectbegeleiding voor de volgende ISO-standaarden:

ISO 9001 ISO 14001 ISO 45001 ISO 50001 ISO 13485
MDSAP IATF16949 ISO 22000 ISO 27001

Resultaten

Een gap-analyse door Allanta biedt vele voordelen:

 1. Je krijgt een uitgebreid rapport, opgesteld door een onafhankelijke expert, met een duidelijk overzicht van de gaps en verbeterpunten. 
 2. De Allanta-expert bespreekt het rapport uitgebreid met jou, zodat je een concreet plan in handen hebt om een systeem te gaan implementeren.
 3. Je geniet extra ondersteuning tijdens het opzetten en implementeren van jouw managementsysteem. Jouw evaluatie van onze samenwerking is belangrijk voor ons.

Programma

 

Doelgroep

Bedrijven die een ISO-managementsysteem willen invoeren, kunnen rekenen op Allanta’s onafhankelijk en professioneel advies om op basis van een diepgaande gap-analyse hun systeem te implementeren. We staan klaar voor zowel kmo’s als grote ondernemingen en multinationals.

De unieke aanpak van Allanta

Voor elk begeleidingstraject vertrekken onze Allanta-experten steeds vanuit ‘IMPACT’: we leren jouw organisatie graag door en door kennen, en gaan daarbij Integer, Meedenkend, Passioneel, Agile, Customer-centered en Toegewijd te werk. Onze experten zijn ook altijd gespecialiseerd in de markt waarin je actief bent.

 

Op jouw maat

Wij gaan er bij Allanta van uit dat een 'standaard probleem' niet bestaat. Elke situatie is uniek en vraagt om een aangepaste aanpak. Wij leveren dan ook geen standaardoplossingen. Onze experten begeleiden jou op maat van jouw situatie, uitdagingen en behoeften. Ons professioneel advies is mensgericht en houdt rekening met de specifieke karakteristieken van jouw onderneming en processen.

 

Vierstappenplan

Om open en in het grootste vertrouwen met onze klanten samen te werken, hanteren we voor elk traject een helder vierstappenplan:

 

 • 1. Intakegesprek: gratis en vrijblijvend
  Onze expert komt bij je langs en luistert naar je verhaal. Wie ben je? Wat zijn de ambities en strategische uitdagingen van jouw onderneming? Welke doelen heb je voor ogen?
   
 • 2. Behoefteanalyse en consensus
  Na het vrijblijvende kennismakingsgesprek maakt onze expert een behoefteanalyse op. Die analyse dient als basis voor het projectvoorstel, waarin een duidelijke timing en budgettering worden vooropgesteld. Akkoord met ons voorstel? We gaan samen van start!
   
 • 3. Toegewijde en transparante uitvoering
  De experten van Allanta bieden meer dan advies. Ze helpen je ook bij het implementeren van de nodige veranderingen op de werkvloer. Het spreekt voor zich dat ze als projectleiders altijd op een transparante en vertrouwelijke manier met jou communiceren over de voortgang van het project.
   
 • 4. Evaluatie en opvolging na het project
  Na elk project vragen wij onze klanten om ons te evalueren, zodat we weten hoe we onszelf nog kunnen verbeteren. Maar ook na de evaluatie hoeft onze begeleiding nog niet te stoppen. Heb je vragen of nood aan bijsturing? Allanta staats steeds voor je klaar!
   

 

Vraag offerte aan

Wens je meer informatie of een offerte op maat? Vul dan even onderstaand formulier in, wij helpen jou graag verder!

Schrijf je in voor de Allanta nieuwsbrief! Ik ben geïnteresseerd in:
General Manufacturing & Services
Automotive
Food
Medical

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.