Jean-Paul Claesen

Coach - GDP Healthcare

  • Good Distribution Practice in Healthcare

 

Wie is Jean-Paul

Ik heb de eer gehad om de allereerste Pfizer-Corona-vaccins van Puurs naar het UZ Leuven te vervoeren. Dat moment markeerde een hoogtepunt in mijn carrière, maar ook een nieuw begin. Vandaag zet ik mijn ervaringen en expertise op het gebied van Good Distribution Practice – GDP in om transport-medewerkers en bedrijven te inspireren.

 

Met mijn achtergrond in hoogwaardig temperatuur-gecontroleerd én beveiligd transport, specifiek in de farmaceutische logistieke keten, kijk ik ernaar uit om mijn kennis en vaardigheden te delen en bij te dragen aan de voortdurende verbetering van de kwaliteitsnormen in deze uitdagende sector.

 

Expertise en achtergrond

Mijn avontuur begon 19 jaar geleden bij H. Essers, waar ik als CE-koeltransportchauffeur startte en al snel betrokken raakte bij het opzetten van een high-security transportafdeling. Door de jaren heen is mijn expertise in de farmaceutische logistiek enorm gegroeid, vooral door te focussen op de veiligheid en integriteit van de logistieke keten voor ‘s werelds grootste farmabedrijven. Dit heeft geleid tot mijn cruciale rol in het transport van Corona-vaccins tijdens één van de meest uitdagende periodes van onze tijd, een ervaring die mijn inzicht in de complexiteit en het belang van GDP heeft verdiept.

 

Als Fleet Officer Pharma bij H. Essers was ik verantwoordelijk voor het gespecialiseerde wagenpark en de opleiding van farmachauffeurs. Deze rol benadrukte het belang van continue scholing en het behouden van hoge standaarden in elk aspect van het Temperatuur-gecontroleerde transportproces.

 

Mijn praktijkervaring, gecombineerd met een passie voor lesgeven en leiderschap, maakt me een professional in GDP.

 

Schakel me in voor onder andere: 

 

 

Aanpak van coachen

Vanuit mijn eigen ervaring als CE-chauffeur, benader ik coaching met een praktische, herkenbare insteek, gericht op situaties die chauffeurs dagelijks tegenkomen. Door het perspectief van de chauffeur centraal te stellen, zorg ik ervoor dat mijn lessen direct toepasbaar zijn.

 

Interactie is key in mijn aanpak: samen bespreken we actuele thema’s en doorlopen we scenario’s om praktische oplossingen te vinden. Dit stimuleert niet alleen het gezamenlijk leren, maar creëert ook een veilige omgeving waarin elke chauffeur zich gehoord en gewaardeerd voelt.

 

Mijn doel is het bevorderen van een actieve deelname én het aanmoedigen van chauffeurs om mee bij te dragen aan onze missie van het handhaven van de hoogste GDP-standaarden.

 

Stel gerust jouw vraag aan Jean Paul

    Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.