18 april 2019

Allanta, creativiteit en innovatie #WCID

Wat is de Internationale Dag van de Creativiteit en Innovatie?

De Verenigde Naties hebben 21 april officieel in geroepen als de internationale themadag waarin men creativiteit en innovatie over heel de wereld viert en het extra aanmoedigt.

Met nieuwe manieren bestaande problemen oplossen, daar draait het om.

Ontwikkelingsdoelstellingen 2030

Hoe pakt men dit aan?

Door concrete acties te ondernemen die op een positieve manier bijdragen tot een kwaliteitsvolle milieu, maatschappij en economie. Daarom heeft de VN zestien duurzaame ontwikkelingsdoelen opgesteld waarvan de deadline in 2030 is.

Terugkerende prioriteiten in dit verhaal zijn onder andere verspilling (waste), innovatie in infrastructuur en ontwikkeling en economische groei.

Organisaties en industrieën voelen zich gelukkig steeds meer en meer verantwoordelijk voor de effecten van hun besluiten en activiteiten.  Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hecht veel belang aan consumenteneisen en milieukwesties door op een transparante manier te produceren. De ISO 2600-norm is hiervoor een praktische leidraad.

Allanta vzw en WCID

Aangezien Allanta vzw streeft naar ontwikkeling en continue groei, hechten we enorm veel aandacht aan creativiteit en innovatie. De Werelddag van de Creativiteit en Innovatie (WCID) is een uitstekend moment om deze kernwaarden, die rotsvast verweven zitten in onze identiteit, extra in de kijker te zetten.

De wereld blijft innoveren, dit is natuurlijk uitstekend. Zolang dit met een wakend oog onder controle wordt gehouden. Overheden en norminstanties, zoals de International Organisation for Standardization (ISO) of voor België de NBN en de International Automotive Task Force, stellen daardoor regelmatig nieuwe richtlijnen en normeisen op.

Allanta’s consulenten ondersteunen organisaties uit alle sectoren in hun continu verbeterproces. Door onze marktkennis houden wij als opleidingsinstituut op elk moment een vinger aan de pols. Via een waaier van kanalen blijft men up-to-date over de actuele gebeurtenissen binnen de markt. Hierdoor pikken we innovatie snel op.

Vier deze Werelddag van Creativiteit en Innovatie met ons mee met een brainstorm over jouw productieprocessen en waar er verbetermogelijkheden zijn.

Allanta vzw denkt graag met je mee.

Creativiteit en innovatie

Wat heeft Allanta vzw nu exact met creativiteit en – innovatie te maken?
Daarover kom je nu meer te weten in volgende blog.

Allanta en Innovatie

Meer weten?

Lees hier meer over de Allanta spirit en hoe we bijdragen tot creativiteit en innovatie.
Lees ook de blog: Duurzaam ondernemen: kansen voor KMO en Start-Up 

WCID en MVO

World Creativity Day 
Verenigde Naties
Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Benieuwd waarin Allanta jouw organisatie kan ondersteunen?

Neem een kijkje naar onze opleidingskalender.
Of neem hier contact op.

Volg ons

     

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen, acties en aanbiedingen van Allanta.

Meer blogs