19 april 2019

Allanta, creativiteit en innovatie: Deel 2

Allanta vzw en Innovatie

Naast de korte lijn tussen de norminstanties en bedrijven (lees Deel 1) , draagt Allanta Hasselt op andere manieren bij tot innovatie. Deze vereniging schiet organisaties over Vlaanderen en Nederland te hulp met hun productieproces optimalisatie.

We zijn er van overtuigd dat de doorslaggevende kracht voor innovatieve ideeën en projecten bij invloedrijke productiebedrijven ligt. Ontwikkelaars binnen de automotivemedische hulpmiddelen en voedingsveiligheid werken actief naar vooruitstrevende oplossingen. Zij ontwikkelen de gebruiksproducten van de toekomst.

Innovatie in een productieomgeving

In een productieomgeving is het hierdoor essentieel om efficiënt te blijven presteren en ondernemen.
Maar het voortdurend bijsturen van productieprocessen is een serieuze uitdaging.
De World Creativity and Innovation Day is een gelegenheid hierover na te denken.

Op-elkaar-werkende lijnen zijn nodig. Processen die zodanig optimaal functioneren waar het verlies aan kwaliteit en fouten tot het absolute minimum gebracht worden. Het implementeren van kwaliteitsmanagementsystemen zoals de ISO 9001:2015 is een goede basis.

Innovatie bij werknemers

Optimaal functioneren geldt niet enkel voor processen en systemen, maar het is ook belangrijk als manager, projectleider of productie verantwoordelijke regelmatig nieuwe inzichten te verwerven. Het management die samen met juist opgeleide teamleaders en werknemers aan hetzelfde zeil trekken, krijgen meer gedaan en zijn winstgevender.

Belangrijk is steeds op de hoogte te blijven van nieuwe trends en regelmatig de denkoefening te maken waar er verbetermogelijkheden zijn. Continu verbeteren zodat organisaties kwaliteitsvoller en winstgevender worden door in te spelen op de steeds strenger wordende normen en klanteisen.

Voor ondernemingen betekend dit dat er veel inspanningen moeten worden geleverd om dit correct te monitoren. Dit is niet alleen een financiële investering, het kost een bedrijf ook tijd. Veel bedrijven willen zich liefst dan ook zo weinig mogelijk in deze tijdrovende activiteit verdiepen. Daarbij komt ook kijken dat men vaak over onvoldoende kennis en bezetting beschikt om nodige veranderingen correct op te sporen en aanpassingen voor te stellen.

Door de juiste consultancy en auditing nemen we deze zorg uit handen zodat organisaties meer en meer kunnen focussen op innovatie in infrastructuur en ontwikkeling.

Onze experten -consultants en docenten begeleiden kwaliteitsmanagers, teamleaders en auditoren naar eenvoudige systemen. Op die manier draagt Allanta bij aan efficiënte processen met het minimum aan kwaliteitsverlies en fouten. Met het gevolg dat organisaties bewuster omgaan met verbruik, milieu en verspilling.

Vandaar de slogan: We know you grow!

En hoe zit het met creativiteit?

Deel 3 vertelt meer hoe Allanta bijdraagt tot creativiteit bij bedrijven.
Lees ook de blog over de Werelddag van de Creativiteit en Innovatie (WCID).

Benieuwd waarin Allanta jouw organisatie kan ondersteunen?

Neem een kijkje naar onze opleidingskalender.
Of neem hier contact op.

Volg ons

Volg Allanta vzw op LinkedIn Volg Allanta vzw op Facebook

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuws, ontwikkelingen, acties en aanbiedingen van Allanta.

Meer blogs