PSCR - begeleiding en implementatie

Haal een expert in huis voor jouw product safety and conformity project

Vraag gerust naar meer informatie, we helpen je graag verder. Ontdek jouw voordelen als lid.

 

De automotive industrie verplicht via de norm IATF 16949:2016 en hun eigen specifieke klanteisen dat productiebedrijven aandachtig omgaan met product integriteit. Productveiligheid conform de wet- en regelgeving voor het gebruik in de volledige levencyclus van het geleverde product. Die eisen zijn in vele gevallen zeer diepgaand en betrekt de volledige product creatieproces: van product ontwerp, procesontwikkeling en supply chain management (ook jouw leveranciers hebben deze verplichting) tot het maken, verwerken, monteren en gebruiken van de afgewerkte voertuig. Zelf de recycling van het eindproduct is onderworpen aan uitgebreide richtlijnen. 

 Een hele uitdaging voor producenten en leveranciers in de supply chain. Hoe gebruik je deze eisen ook in het voordeel van jouw bedrijf? 


Haal een PSCR expert in huis voor een implementatie of specifiek begeleidingstraject op maat


Resultaten

Deze PSCR - begeleiding en implementatiestraject is ideaal voor wie de rollen van een PSCR wil uitbesteden. De Allanta expert ontzorgt jouw activiteiten naar keuze waarmee je tijd en mankracht bespaart.

Een ervaren specialist uit verschillende sectoren voert het actieplan effectiever en veilig uit. Daarbovenop is dit traject ook geschikt als ondersteuning voor aanwezige productveiligheidsverantwoordelijken(functionarissen) op de werkvloer.Programma

 De mogelijke Allanta oplossingen zijn viervoudig: PSCR opleidingen, begeleiding waar nodig, installatie van een PSCR -systeem of het bestendig uitvoeren. Combineer deze service met een VDA 6.3 / Manufacturing Process Audits en D/TLD audits voor een optimale begeleiding. 

Hoe verloopt het PSCR implementatie en begeleidingstraject ?


1. Kennismaking

Na een kennismakingsgesprek krijg je een onafhankelijke en objectieve blik op verschillende kritische karakteristieken op productveiligheid en compliance doorheen alle processen. Na deze grondige gapanalyse stelt de expert een plan van aanpak op waarin we jullie (toekomstige) Product Safety & Conformity Representative nauw bij betrekken. Processen en systemen worden getest en, met de hulp van een door u aangestelde gespecialiseerde juridische dienst, vergeleken met de geldende wetgeving. Op basis de resultaten van de gapanalyse, de service die de directie wenst, de ervaring, de tijd die ter beschikking is van het team, verschilt de duur van de outsourcing in de PSCR installatie gaande van enkele dagen of weken tot meerdere maanden of jaren. )

2. Gapanalyse en producten begrijpen met een FMEA

Voordat onze productveiligheidsexpert jouw productveiligheid en compliance systeem toetst aan de eisen van de IATF 16949 (de wetgeving) zorgt de expert dat hij jouw product en werkvloer begrijpt via PCR / D/TLD audits of gemba walks. Afhankelijk van jouw situatie zijn de verkoop-, product- en proces engineering-, aankoop-, kwaliteitscontrole- en kwaliteitszekeringprocessen hierin inbegrepen. 

Output:

 • afwijkingen ten opzichte van de eisen
 • onbekende gegevens (die wel bekend moeten zijn) en een eerste set van acties, o.a. de bepaling van kritische karakteristieken waar nodig of mogelijk
 • Naargelang de resultaten van het kennismakingsgesprek: De nodige schema’s en checklijsten. Planning van verdere audits. Planning van afspraken met juridische entiteiten. Plannen van de acties, onder andere installeren of uitvoeren van MSA en SPC waar nodig en eventueel gerichte training. 

3. Kritische karakteristieken definiëren en testen op SPC  

Zodra de kritische factoren in kaart zijn gebracht, testen we stabiliteit en capabiliteit van de processen aan de hand van statistische procescontrole (SPC)

4. MSA op meetsystemen

De meetsysteemanalyse (MSA) is conform met AIAG en VDA 5 eisen. Samen met het team scheiden de PSCR-expert de meetvariatie en processpreiding van elkaar. De juiste begeleiding om jouw productkwaliteit en procescapabiliteit beter te evalueren.

5. Actieplan tot PSCR Implementatie 

Nu we weten waar we dienen te verbeteren, stelt de expert de nodige acties zodat we samen gericht werken naar een product safety en conformity afstemd op klanteisen en wetgeving.

Output: 

 • producten
 • meetsystemen
 • proces capabiliteit
 • processen die conform zijn met wet- en regelgeving  en veilig zijn om mee te werken en te gebruiken in het voertuig (of wapen, machine of vliegtuig) 


6. Indien gewenst een verdere bewerking gebaseerd op een risicoanalyse, uitgevoerd samen met het technisch management van jouw bedrijf:


Output: 


 • regelmatig gemba walks uitvoeren
 • regelmatig VDA 6.3 audits uitvoeren
 • regelmatig D/TLD audits uitvoeren
 • updaten van de schema’s en checklijsten
 • opvolgen van de nodige acties

 

Doelgroep

Volledige supply chain in de Automotive, vooral wie produceert aan Duitse OEM’s Daimler (Mercedes), BMW (incl. Bentley en Mini), Volkswagen groep (VW, Audit, Porsche, Skoda, Seat, Rolls Royce, Bugatti, Scania, MAN). 

Ook organisaties en hun supply chain die betrokken zijn in de luchtvaart, militaire toepassingen en andere massa productie industrieën als bouw of huishoudmachines krijgen te maken met strenge eisen in product safety and conformity en zijn gediend met een juiste PSCR begeleiding en implementatie.

Inbegrepen 

 • een boek “Product Integrity” van VDA
 • bewijzen van competentie van onze experts tot betrekking van de klanten en van de externe IATF 16949 auditoren
 • documentatie, schema’s en formulieren, verslagen, naargelang de output van het kennismakingsgesprek


Laten we kennismaken 

De unieke aanpak van Allanta

Voor elk begeleidingstraject vertrekken onze Allanta-experten steeds vanuit ‘IMPACT’: we leren jouw organisatie graag door en door kennen, en gaan daarbij Integer, Meedenkend, Passioneel, Agile, Customer-centered en Toegewijd te werk. Onze experten zijn ook altijd gespecialiseerd in de markt waarin je actief bent.

 

Op jouw maat

Wij gaan er bij Allanta van uit dat een 'standaard probleem' niet bestaat. Elke situatie is uniek en vraagt om een aangepaste aanpak. Wij leveren dan ook geen standaardoplossingen. Onze experten begeleiden jou op maat van jouw situatie, uitdagingen en behoeften. Ons professioneel advies is mensgericht en houdt rekening met de specifieke karakteristieken van jouw onderneming en processen.

 

Vierstappenplan

Om open en in het grootste vertrouwen met onze klanten samen te werken, hanteren we voor elk traject een helder vierstappenplan:

 

 • 1. Intakegesprek: gratis en vrijblijvend
  Onze expert komt bij je langs en luistert naar je verhaal. Wie ben je? Wat zijn de ambities en strategische uitdagingen van jouw onderneming? Welke doelen heb je voor ogen?
   
 • 2. Behoefteanalyse en consensus
  Na het vrijblijvende kennismakingsgesprek maakt onze expert een behoefteanalyse op. Die analyse dient als basis voor het projectvoorstel, waarin een duidelijke timing en budgettering worden vooropgesteld. Akkoord met ons voorstel? We gaan samen van start!
   
 • 3. Toegewijde en transparante uitvoering
  De experten van Allanta bieden meer dan advies. Ze helpen je ook bij het implementeren van de nodige veranderingen op de werkvloer. Het spreekt voor zich dat ze als projectleiders altijd op een transparante en vertrouwelijke manier met jou communiceren over de voortgang van het project.
   
 • 4. Evaluatie en opvolging na het project
  Na elk project vragen wij onze klanten om ons te evalueren, zodat we weten hoe we onszelf nog kunnen verbeteren. Maar ook na de evaluatie hoeft onze begeleiding nog niet te stoppen. Heb je vragen of nood aan bijsturing? Allanta staats steeds voor je klaar!
   

 

Vraag offerte aan

Wens je meer informatie of een offerte op maat? Vul dan even onderstaand formulier in, wij helpen jou graag verder!

Schrijf je in voor de Allanta nieuwsbrief! Ik ben geïnteresseerd in:
General Manufacturing & Services
Automotive
Food
Medical

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.