PSCR - begeleiding en implementatie

Haal een coach in huis voor jouw product safety and conformity project

Ga hier voor maatwerk op jouw mensen of organisatie. We helpen je snel verder.

 

Read in English

De automotive industrie verplicht via de norm IATF 16949:2016 en hun eigen specifieke klanteisen dat productiebedrijven een PSCR-implementatie grondig en correct uitvoeren. Product integriteit en productveiligheid moet namelijk in de volledige levencyclus conform zijn met de wet- en regelgeving.

De eisen voor de PSCR-implementatie zijn in vele gevallen zeer diepgaand en betrekken de volledige product creatieproces: van product ontwerp, procesontwikkeling en supply chain management (ook jouw leveranciers hebben deze verplichting) tot het maken, verwerken, monteren en gebruiken van de afgewerkte voertuig. Zelf de recycling van het eindproduct is onderworpen aan uitgebreide richtlijnen. 

 Een hele uitdaging voor producenten en leveranciers in de supply chain. Hoe gebruik je deze eisen ook in het voordeel van jouw bedrijf? 


Haal een PSCR coach in huis voor een implementatie of specifiek begeleidingstraject op maat


Resultaten

Deze PSCR - begeleiding en implementatiestraject is ideaal voor wie de rollen van een PSCR wil uitbesteden. De Allanta coach ontzorgt jouw activiteiten naar keuze waarmee je tijd en mankracht bespaart.

Een ervaren specialist uit verschillende sectoren voert het actieplan effectiever en veilig uit. Daarbovenop is dit traject ook geschikt als ondersteuning voor aanwezige productveiligheidsverantwoordelijken(functionarissen) op de werkvloer.Programma

De mogelijke Allanta oplossingen zijn viervoudig: PSCR opleidingen, begeleiding waar nodig, installatie van een PSCR -systeem of het bestendig uitvoeren. Combineer deze service met een VDA 6.3 / Manufacturing Process Audits en D/TLD audits voor een optimale begeleiding. 

Hoe verloopt het PSCR-implementatie en begeleidingstraject ?


1. Kennismaking

Na een kennismakingsgesprek krijg je een onafhankelijke en objectieve blik op verschillende kritische karakteristieken op productveiligheid en compliance doorheen alle processen. Na deze grondige gapanalyse stelt de expert een plan van aanpak op waarin we jullie (toekomstige) Product Safety & Conformity Representative nauw bij betrekken. Processen en systemen worden getest en, met de hulp van een door jou aangestelde gespecialiseerde juridische dienst, vergeleken met de geldende wetgeving. Op basis de resultaten van de gapanalyse, de service die de directie wenst, de ervaring, de tijd die ter beschikking is van het team, verschilt de duur van de coaching in de PSCR-implementatie gaande van enkele dagen of weken tot meerdere maanden of jaren. )

2. Gapanalyse en producten begrijpen met een FMEA

Voordat onze productveiligheidsdeskundige jouw productveiligheid en compliance systeem toetst aan de eisen van de IATF 16949:2016 (de wetgeving) leert deze coach   jouw product en werkvloer begrijpen via PCR / D/TLD audits of gemba walks. Afhankelijk van jouw situatie zijn de verkoop-, product- en proces engineering-, aankoop-, kwaliteitscontrole- en kwaliteitszekeringprocessen hierin inbegrepen. 

Output:

 • afwijkingen ten opzichte van de eisen
 • onbekende gegevens (die wel bekend moeten zijn) en een eerste set van acties, o.a. de bepaling van kritische karakteristieken waar nodig of mogelijk
 • naargelang de resultaten van het kennismakingsgesprek: De nodige schema’s en checklijsten. Planning van verdere audits. Planning van afspraken met juridische entiteiten. Plannen van de acties, onder andere installeren of uitvoeren van MSA en SPC waar nodig en eventueel gerichte training. 

3. Kritische karakteristieken definiëren en testen op SPC  

Zodra de kritische factoren in kaart zijn gebracht, testen we stabiliteit en capabiliteit van de processen aan de hand van statistische procescontrole (SPC)

4. MSA op meetsystemen

De meetsysteemanalyse (MSA) is conform met AIAG en VDA 5 eisen. Samen met het team scheidt de PSCR-coacht de meetvariatie en processpreiding van elkaar. De juiste begeleiding om jouw productkwaliteit en procescapabiliteit beter te evalueren.

5. Actieplan tot PSCR Implementatie 

Nu we weten waar we dienen te verbeteren, stelt de expert de nodige acties zodat we samen gericht werken naar een product safety en conformity afstemd op klanteisen en wetgeving.

Output: 

 • producten
 • meetsystemen
 • proces capabiliteit
 • processen die conform zijn met wet- en regelgeving  en veilig zijn om mee te werken en te gebruiken in het voertuig (of wapen, machine of vliegtuig) 


6. Indien gewenst een verdere bewerking gebaseerd op een risicoanalyse, uitgevoerd samen met het technisch management van jouw bedrijf:


Output: 


 • regelmatig gemba walks uitvoeren
 • regelmatig VDA 6.3 audits uitvoeren
 • regelmatig D/TLD audits uitvoeren
 • updaten van de schema’s en checklijsten
 • opvolgen van de nodige acties

 

Doelgroep

Volledige supply chain in de Automotive, vooral wie produceert aan Duitse OEM’s Daimler (Mercedes), BMW (incl. Bentley en Mini), Volkswagen groep (VW, Audit, Porsche, Skoda, Seat, Rolls Royce, Bugatti, Scania, MAN). 

Ook organisaties en hun supply chain die betrokken zijn in de luchtvaart, militaire toepassingen en andere massa productie industrieën als bouw of huishoudmachines krijgen te maken met strenge eisen in product safety and conformity en zijn gediend met een juiste PSCR begeleiding en implementatie.

Inbegrepen 

 • een boek “Product Integrity” van VDA
 • bewijzen van competentie van onze experts tot betrekking van de klanten en van de externe IATF 16949 auditoren
 • documentatie, schema’s en formulieren, verslagen, naargelang de output van het kennismakingsgesprek


Laten we kennismaken 

 

Vraag offerte aan

Laat hier van je horen. We helpen je snel verder.
 

Schrijf je in voor de Allanta nieuwsbrief! Ik ben geïnteresseerd in:
General Manufacturing & Services
Automotive
Food
Medical

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.