Medical Device Service Package for Start-ups

Professionele hulp bij lancering van jouw product op de Medical Devices markt

Vraag gerust naar meer informatie, we helpen je graag verder. Ontdek jouw voordelen als lid.

Geen voorkennis vereist

Wil je een medisch hulpmiddel op de Europese markt brengen?

Van idee tot product

Alles begint natuurlijk bij een innovatief idee. Helaas wordt vaak onderschat dat er  nog vele verplichte stappen volgen voordat jouw idee een gebruiksklaar product is.

De weg naar de afzetmarkt uitlijnen is een lastig parkour.

Je moet om te beginnen nadenken over functionaliteit en productveiligheid van jouw medische toepassing. Bijkomend zijn er meerdere stappen die je in de ontwerpfase moet ondernemen om compliant te zijn met de Medical Device Regulations. De certificatietraject van validatie en toelating tot de markt is lang en complex.

Projectbegeleiding voor start-ups

Vergoot jouw kans op succes aanzienlijk met een juiste kennispartner.  Onze adviseurs kennen de valkuilen op het pad van concept tot product. Al meer als 10 jaar voeren de experten dagelijks projecten uit  in de medische industrie: consultancy, opleidingen, Technical Filing, quality assurance diensten en auditering.

Allanta heeft veel ervaring met start-up ondernemingen en verschillende typen bedrijven binnen de Medical Device industrie: ontwikkelaars, producenten, distributeurs en logistieke dienstverleners.

Vanaf het begin ondersteunen en adviseren we je adequaat in het ontwikkelproces.

Hoe beter je het ontwikkelproces gestructureerd aanpakt, hoe meer kans je maakt op een succesvolle en soepele marktintroductie.

Resultaten

Onze experten ondersteunen je bij alle wettelijke en technische specificaties. In klare taal begrijp je wat er komt kijken vanaf het begin in jouw productontwikkeling. 

Allanta helpt je graag op weg.

Programma

een aantal aandachtspunten voor jouw werkdomein die in het Allanta Service Package aan bod komen:

 • inventarisatie van de gebruiksrisico's
 • het opstellen van een kwaliteitsborgingsplan
 • het opstellen en toepassen van een controlplan
 • Technical Filing
 • Risk Management
 • het opzetten en invoeren van een kwaliteitssysteem ISO 13485

Jouw coaches

Carine Vandervorst

Coach - Senior Expert MD & IVD - Product Manager IVD

Meer over Carine

Leekens Bart

Coach - Senior Expert MD

Meer over Bart

De unieke aanpak van Allanta

Voor elk begeleidingstraject vertrekken onze Allanta-experten steeds vanuit ‘IMPACT’: we leren jouw organisatie graag door en door kennen, en gaan daarbij Integer, Meedenkend, Passioneel, Agile, Customer-centered en Toegewijd te werk. Onze experten zijn ook altijd gespecialiseerd in de markt waarin je actief bent.

 

Op jouw maat

Wij gaan er bij Allanta van uit dat een 'standaard probleem' niet bestaat. Elke situatie is uniek en vraagt om een aangepaste aanpak. Wij leveren dan ook geen standaardoplossingen. Onze experten begeleiden jou op maat van jouw situatie, uitdagingen en behoeften. Ons professioneel advies is mensgericht en houdt rekening met de specifieke karakteristieken van jouw onderneming en processen.

 

Vierstappenplan

Om open en in het grootste vertrouwen met onze klanten samen te werken, hanteren we voor elk traject een helder vierstappenplan:

 

 • 1. Intakegesprek: gratis en vrijblijvend
  Onze expert komt bij je langs en luistert naar je verhaal. Wie ben je? Wat zijn de ambities en strategische uitdagingen van jouw onderneming? Welke doelen heb je voor ogen?
   
 • 2. Behoefteanalyse en consensus
  Na het vrijblijvende kennismakingsgesprek maakt onze expert een behoefteanalyse op. Die analyse dient als basis voor het projectvoorstel, waarin een duidelijke timing en budgettering worden vooropgesteld. Akkoord met ons voorstel? We gaan samen van start!
   
 • 3. Toegewijde en transparante uitvoering
  De experten van Allanta bieden meer dan advies. Ze helpen je ook bij het implementeren van de nodige veranderingen op de werkvloer. Het spreekt voor zich dat ze als projectleiders altijd op een transparante en vertrouwelijke manier met jou communiceren over de voortgang van het project.
   
 • 4. Evaluatie en opvolging na het project
  Na elk project vragen wij onze klanten om ons te evalueren, zodat we weten hoe we onszelf nog kunnen verbeteren. Maar ook na de evaluatie hoeft onze begeleiding nog niet te stoppen. Heb je vragen of nood aan bijsturing? Allanta staats steeds voor je klaar!
   

 

Vraag offerte aan

Wens je meer informatie of een offerte op maat? Vul dan even onderstaand formulier in, wij helpen jou graag verder!

Schrijf je in voor de Allanta nieuwsbrief! Ik ben geïnteresseerd in:
General Manufacturing & Services
Automotive
Food
Medical

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.