GDP - Good Distribution Practices | Geneesmiddelen - Pharma

Eendaagse opleiding voor distributeurs en groothandels

Hasselt - 24-01-2023

Nevele-De Steenakker (Gent) - 07-04-2023

Vilvoorde - 04-09-2023

Geel - 04-12-2023

Inschrijven €795
€665 voor leden. Ontdek jouw voordelen als lid of contacteer ons voor meer info of offerte op maat.
Geen voorkennis vereist

Richtlijnen voor kwaliteit en humaniteit van geneesmiddelen

De GDP-richtlijnen waarborgen de kwaliteit en integriteit van humane geneesmiddelen tijdens het volledige distributieproces. Met het toepassen van GDP strijdt men ook tegen vervalste geneesmiddelen in de distributieketen.

Deze opleiding is perfect voor distributeurs van geneesmiddelen die moeten aantonen dat ze de reglementering kennen en kunnen toepassen. GDP Pharma richtlijnen zijn verplicht na te leven door distributeurs van geneesmiddelen. Ben jij zo’n distributeur dan moet je kunnen aantonen dat je personeel goed is opgeleid in deze norm. Distributieverantwoordelijken zijn immers verplicht een opleiding te volgen die hen vertrouwd maakt met GDP en die hen de nodige bekwaamheid, ervaring en kennis aanlevert. 

Resultaten

Na de opleiding beschik je over alle informatie om de GDP-richtlijnen te kunnen implementeren in jouw eigen organisatie en voldoe je aan de opleidingsvereisten voor Good Distribution Practice.

Programma

Tijdens deze interactieve opleiding krijg je van onze Apotheker hapklare inzichten in wat goede distributiepraktijken voor jou en je organisatie betekenen en hoe je GDP zelf implementeert.

Volgende onderwerpen komen uitgebreid aanbod:

 • toelichting van diverse richtlijnen over Good Distribution Practice
 • wettelijke eisen voor distributie van geneesmiddelen
 • kwaliteitsmanagement, personeel, locaties en materieel, documentatie, procedures operaties, ontvangst, opslag, verzending, namaak en vervalsingen, noodplannen en recalls, uitbestede activiteiten aan derden
 • vergelijking tussen GDP medische hulpmiddelen en farmaceutische producten
 • nieuwe ontwikkelingen op vlak van wetgeving en kwaliteitsnormen voor geneesmiddelen.


 

Doelgroep

Distributeurs en groothandels van geneesmiddelen (GDP verantwoordelijken, kwaliteitsverantwoordelijken, teamleiders, operatoren). Fabrikanten van farmaceutische producten (o.a. magazijnverantwoordelijken, RA/QA verantwoordelijken).


Vervolledig jouw leertraject


 • Interne auditor GDP
  Tijdens deze half daagse opleiding leer je aan de hand van een praktische checklist een GDP-kwaliteitssysteem auditeren.
 • ISO 9001:2015 en/of ISO 13485:2014
  Leer alle kwaliteitsprincipes voor een geslaagd managementsysteem voor de organisatie of medisch hulpmiddel. Meer over Goede Distributie Praktijken voor geneesmiddelen, medische hulpmiddelen en in vitro diagnostica  

Op de themapagina bespreken we de GDP verschillen voor medische hulpmiddelen, in vitro diagnostica en farmaceutische producten.

Jouw coaches

Carine Vandervorst

Coach - Senior Expert MD & IVD - Product Manager IVD

Meer over Carine

Praktische informatie

Prijs

Leden: €665 / Niet-Leden: €795
De vermelde prijzen zijn steeds Excl. BTW.
KMO portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 30% op jouw inschrijvingsprijs. Erkenningsnummer Opleiding DV.O105117

Opleidingen op maat

Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

Contacteer ons voor meer informatie.
Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens fysieke dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals schrijfmateriaal gratis voorzien. Bij zowel klassikale als live online trainingen stelt de coach het Allanta opleidingsmateriaal digitaal ter beschikking.

Duur

Dagopleidingen duren 8u en gaan door van 9u tot 17u. Halve dagopleidingen duren 4u en kunnen doorgaan van 9u tot 13u of van 13u tot 17u.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.


Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be