SMED - Single Minute Exchange of Die - omsteltijdreductie

Eendaagse opleiding

Vraag gerust naar meer informatie, we helpen je graag verder. Ontdek jouw voordelen als lid.

Geen voorkennis vereist

In deze tijd van toenemende diversiteit en flexibiliteit worden de seriegroottes alsmaar kleiner. Economisch is dit enkel realiseerbaar met korte insteltijden. Omsteltijdreductie is dan ook van cruciaal belang bij het invoeren van een flexibel en Lean productiesysteem!

Lean manufacturing tot op de minuut

SMED is de afkorting voor Single Minute Exchange of Die en leidt tot drastische reducties van de omsteltijden. Deze methode uit de Lean manufacturingfilosofie brengt de activiteiten van het omstellen systematisch in kaart en analyseert nadien het omstelproces. Aan de hand van een duidelijk stappenplan wordt de omsteltijd tot een minimum beperkt &ndash, en zo kun je uren reduceren tot minuten. De focus binnen SMED ligt op de bottleneck opsporen en die als eerste aanpakken. Daardoor ontstaat meestal een nieuwe bottleneck die op zijn beurt kan worden verholpen. Op die manier pak je het proces structureel é,n efficië,nt aan. ,

Maximaal effect met minimale inspanningen

Een bijkomend voordeel van SMED is dat deze verbeteringen gerealiseerd worden zonder of met een minimum aan investeringen. Door alle stappen in het omstelproces te toetsen aan vijf acties &ndash, elimineren, volgorde-aanpassing, simplificering, combinatie en automatisering &ndash, win je vaak al heel wat kostbare tijd.

SMED in theorie en praktijk


Deze opleiding heeft tot doel je bewust te maken van het belang van omsteltijdreductie in het kader van Lean Manufacturing. Er zal uitgebreid ingegaan worden op de principes van SMED en de aanpak om omsteltijden te verkorten. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en de onmiddellijke toepassing op een reë,le case zal je ook de nodige praktische kennis opdoen. ,

Resultaten

Kennis en inzicht in de SMED-methodologie die bruikbaar zijn in de werkomgeving van de cursist.

Programma

  • omsteltijdreductie in een Lean omgeving
  • voordelen van korte omsteltijden
  • de SMED-methode in detail
  • aanpak in praktijk en voorbeelden
  • oefening

 

Doelgroep

Deze opleiding richt zich tot iedereen die te maken heeft met productie-omstellingen en zijn inzichten en praktische kennis wil aanscherpen om productiever te werken.

Certificatie

Deelnamecertificaat vs kwalificatiecertificaat (met test/examen + slagen)

Jouw coaches

Roelens Dirk

Trainer

Meer over Dirk

Praktische informatie

Opleidingen op maat

Liever deze opleiding bedrijfsintern volgen? Op maat van de organisatie en voordelig vanaf 5 deelnemers.

Contacteer ons voor meer informatie.
Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals documentatie- en schrijfmateriaal gratis voorzien.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

 

Vraag offerte aan

Wens je meer informatie of een offerte op maat? Vul dan even onderstaand formulier in, wij helpen jou graag verder!

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.

 

 

 

Gerelateerde
oplossingen

Wist je dat we onze advies en kennis op meerdere manieren inzetten? Ontdek hier aansluitende oplossingen.

Terug naar overzicht