Gratis webinarsessies over duurzaam ondernemen

Tips en tricks over ecologische, economische en ethisch-sociale aspecten van duurzaamheid.

Live Online Training - 14-06-2024

Live Online Training - 23-08-2024

Inschrijven €0
€0 voor leden. Ontdek jouw voordelen als lid.

 

Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Maar wat betekent duurzaam ondernemen nu precies?
Het is een evenwichtige combinatie van ecologische verantwoordelijkheid, economische haalbaarheid, en ethisch-sociale verbintenissen.

Deze Triple E’s vormen samen de pijlers van een duurzame bedrijfsvoering: essentieel voor de langetermijncontinuïteit van jouw organisatie en nodig voor een betere toekomst voor onze planeet en de mensen die erop leven.

Wij willen je inspireren om de Triple E’s te integreren in de kern van jouw bedrijfsvoering. Daarom bieden we een serie van drie gratis webinars aan, elk gericht op een van deze cruciale thema's. 


Resultaten

✔ In elk webinar ondek je steeds hoe doormiddel van concrete acties stapsgewijs werkt aan een duurzaamheidsbeleid. 

Programma

Elk webinar duurt slechts één uur, maar biedt een schat aan informatie en praktische tips waarmee je direct aan de slag kunt.
Inschrijven voor een webinar doe je via de link waarnaar wordt doorverwezen. Webinar 1: Ethisch-sociale verantwoordelijkheden in duurzaam ondernemen

De Triple E van Allanta focust niet voor niets ook op het ethisch-sociale aspect van ondernemen. Dankzij de juiste 'people approach' kan je immers duurzaam ondernemen. Alleen reist de vraag: hoe dan? Deze vraag beantwoordt welzijnsexperte Griet Deca tijdens dit inspiratiewebinar. Ze schetst waarom het zo belangrijk is om je als bedrijf nu te buigen over de duurzame inzetbaarheid van medewerkers, zeker de jongste generatie. Daarna neemt Griet je mee op ontdekking doorheen concrete tips en technieken voor meer duurzaamheid in je samenwerkingen op vlak van:

  • bedrijfscultuur: hoe voer je een duurzaam retentiemanagement?
  • back-ups: hoe pak je afwezigheid en arbeidsduurverkorting duurzaam aan vanuit een ethisch-sociale aanpak?
  •  welzijn: hoe zorg je voor werkbaar werk ook wanneer de werkdruk hoog is?

Herbekijk het webinar


 In samenwerking met Tryangle

Webinar 2: Ecologische duurzaamheid voor ondernemingen

14 juni | 9u -10u

Een tweede onderdeel van de Allanta Triple E is natuurlijk het ecologische aspect. In deze sessie gaat Berrie de link leggen tussen jouw bedrijfsactiviteiten en twee milieu-initiatieven: de Europese Green Deal en Fit for 55. Deze regelgevingen zijn ontworpen om beter met onze grondstoffen om te gaan en de uitstoot van broeikasgassen drastisch te verminderen. Al deze wet en regelgeving zullen een aanzienlijke impact hebben op hoe bedrijven opereren en strategische plannen voor de toekomst moeten maken. Neem deel en kom ontdekken:

  •  Circulariteit van grondstoffen: Hoe kan je de levenscyclus van grondstoffen verlengen en transformeren voor een duurzamere bedrijfsvoering?
  • Elektrificering van bedrijven: Welke strategieën voor CO2-reductie passen bij jouw organisatie?


Schrijf je hier gratis in Webinar 3: Economische groei aan de hand van continu verbeteren 

23 augustus |9u - 10u 

Duurzaamheid en winstgevendheid gaan hand in hand. In dit webinar leer je hoe duurzame bedrijfsmodellen niet alleen goed zijn voor de planeet, maar ook voor de lange termijn financiële gezondheid van je bedrijf. 

Schrijf je hier gratis in

 

Doelgroep

Of je nu zaakvoerder of kwaliteitswerker bent, deze webinars bieden de sturing waarnaar je op zoek bent om schwung te brengen in jouw duurzaamheidsinspanningen.


Écht duurzaam ondernemen op alle 3 pijlers? 

Doe een duurzaamheidscan. Breng alle initiatieven in kaart. Maak een actieplan en verzeker de bedrijfscontinuïteit.
Maak kennis met de Allanta Triple E-scan


Jouw coaches

Berrie Posthuma

Sustainability Change Coach

Meer over Berrie

Erna Grosemans

Sustainability Change Coach

Meer over Erna

Griet Deca

Coach - Werkgeluk

Meer over Griet

Praktische informatie

Prijs

Leden: €0 / Niet-Leden: €0
De vermelde prijzen zijn steeds Excl. BTW.
KMO portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 30% op jouw inschrijvingsprijs. Erkenningsnummer Opleiding DV.O105117

Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens fysieke dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals schrijfmateriaal gratis voorzien. Bij zowel klassikale als live online trainingen stelt de coach het Allanta opleidingsmateriaal digitaal ter beschikking.

Duur

Dagopleidingen duren 8u en gaan door van 9u tot 17u. Halve dagopleidingen duren 4u en kunnen doorgaan van 9u tot 13u of van 13u tot 17u.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

 

Bedrijfsinterne opleiding

Laat hier van je horen. We helpen je snel verder.
 

Schrijf je in voor de Allanta nieuwsbrief! Ik ben geïnteresseerd in:
General Manufacturing & Services
Automotive
Food
Medical

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.