Allanta Triple E-scan - Gezondheidscheck voor kmo’s in duurzaam ondernemen

Beginnen met Duurzaam Ondernemen doe je met deze duurzaamheidsscan

Ga hier voor maatwerk op jouw mensen of organisatie. We helpen je snel verder.

 

De Allanta Triple E-scan is een duurzaamheidsscan met een specifieke vragenlijst die de huidige inspanningen rond Duurzaam Ondernemen van jouw onderneming meet.

Dankzij deze unieke sustainability gap-analyse krijg je veel meer inzicht over hoe sterk de continuïteit van jouw organisatie verzekerd is. Onze ervaren duurzaamheidscoach brengt tijdens deze duurzaamheidsscan namelijk de continuïteitsrisico's en opportuniteiten van jouw manier van werken in kaart met een score als resultaat. Nadien bepaal je samen met de coach welke acties essentieel zijn voor de continuïteit van de organisatie. Op die manier werk je gericht aan duurzaamheid volledig in lijn binnen de bedrijfsstrategie.

✔ duurzaam voor mens, planeet en bedrijf
Triple E verwijst naar de drie essentiële facetten van succesvol duurzaam ondernemen.
Je leest er alles over in deze gids.
Benieuwd naar jouw duurzaamheidsscore? 
Lees hieronder hoe de Triple E-scan verloopt en maak een afspraak. 

Resultaten


✔ kleine investering met snelle ROI
✔ on-site scan op basis van meer dan 80 elementen
✔ duurzaamheidsexpert uit de praktijk

✔ overzicht van actuele duurzaamheidsprestaties met score
✔ feedback met concrete actiepunten
✔ tips voor continuïteitsverbetering
✔ tips voor kostenreductie
✔ tips om duurzaamheid betaalbaar te verbeteren

✔ tweedelig rapport: continuïteitsrapport en duurzaamheidsverslag
✔ duurzaamheidslabel & certificaat (2 jaar geldig)
✔ spring eruit als duurzaam bedrijf 

Programma

Duur: 2 tot 3 dagen, inclusief rapportage en persoonlijke terugkoppeling
Effectieve tijdsbesteding en alle voorwaarden worden vastgelegd in een officiële offerte voorafgaand aan de scan.

Zo verloopt de Triple E-scan1 Sustainability Gap-analyse

De Sustainability Change Coach komt ter plaatse en beoordeelt – samen met de betrokken personen - de belangrijkste activiteiten binnen de onderneming.

Je krijgt extra uitleg waarom de geselecteerde prestaties significant zijn voor de continuïteit van een duurzame bedrijfsvoering.

De vragenlijst is zodanig efficiënt opgesteld waardoor je op zeer korte tijd, toch geniet van een van de meest diepgaande quickscans. Op basis van de gedeelde informatie en van de geconstateerde waarnemingen door de ervaren coach krijg je een complete beoordeling van meer dan 80 elementen over hoe duurzaam jouw onderneming vandaag de dag is. Uiteraard is afstemming over de diepgang van de bevraging en tijdsverdeling steeds mogelijk.

Binnen 14 werkdagen ontvang je een continuïteits-score en duurzaamheidsscore vanuit een economisch- ecologisch- en ethisch-sociaal standpunt. De meest belangrijkste activiteiten binnen de onderneming zijn onderworpen aan een inspectie om de eerdere, huidige en toekomstige duurzaamheidspretaties te koppelen aan de continuïteitsrisico-profiel. 
De Allanta Triple E-scan bezorgt je 2 afzonderlijke documenten: een continuïteitsrapport voor intern gebruik en een duurzaamheidsverslag om mee uit te pakken.

2 Continuïteitsrapport met een continuïteits-score en actieplan

Dankzij de persoonlijke feedback met concrete actiepunten gaat de Triple E-scan verder dan andere (digitale) quickscans. Bovendien krijg je een actieplan met heldere verbeteropportuniteiten waarmee kostenbesparingen mogelijk zijn. Hierdoor wordt de kleine investering van de scan snel terugverdiend.


3 Duurzaamheidsverslag met een duurzaamheidsscore

Met de verkregen duurzaamheidsscore stel je iedereen wie geïnteresseerd in de continuïteitsrisico’s van jouw onderneming gerust dat je werkt aan duurzaamheid.


4 Bewijs van duurzaam ondernemen

Een bijkomend voordeel is het onderscheidend karakter van de Triple E-scan waarmee je aan klanten en leveranciers aantoont in welke mate de organisatie bezig is met duurzaam ondernemen.
Volledig traject in Duurzaam Ondernemen 

Zoek je extra ondersteuning? Graag. Na deze duurzaamheidsscan werken onze Sustainability change coaches indien gewenst mee verder aan het actieplan. Allanta stimuleert de groei, concurrentiepositie en de positieve maatschappelijke impact.

Zo verloopt een traject in Duurzaam Ondernemen bij Allanta
 

Doelgroep

De Triple E-scan ondersteunt kmo’s bij het ontwikkelen van een duurzaamheidsstrategie die verder reikt dan winstmaximalisatie. Door de sustainability score krijgt men waardevolle inzichten en aanbevelingen. 

Nog een voordeel voor organisaties met een managementsysteem: De Allanta Triple E-scan is een perfecte voorbereiding op de verplichte context- en stakeholdersanalyse. Zo ben je ben je zeker dat alle aspecten rond duurzaamheid in de strategische risicoanalyses zijn meegenomen. 


 

Vraag offerte aan

Laat hier van je horen. We helpen je snel verder.
 

Schrijf je in voor de Allanta nieuwsbrief! Ik ben geïnteresseerd in:
General Manufacturing & Services
Automotive
Food
Medical

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.