Allanta Triple E-scan - Gezondheidscheck voor kmo’s in duurzaam ondernemen

Beginnen met Duurzaam Ondernemen doe je met deze duurzaamheidsanalyse

Ga hier voor maatwerk op jouw mensen of organisatie. We helpen je snel verder.

 

De Allanta Triple E-scan is een duurzaamheidsanalyse met een specifieke vragenlijst die de actuele inspanningen rond duurzaam ondernemen van jouw onderneming meet. Daarbovenop brengt de Sustainability Change Coach de nieuwe ESRS- en CSRD-verplichtingen in kaart.

Dankzij deze unieke duurzaamheidsanalyse krijg je veel meer inzicht in hoe sterk de continuïteit van jouw organisatie verzekerd is. Onze ervaren duurzaamheidscoach brengt tijdens deze duurzaamheidsscan namelijk de continuïteitsrisico's en -opportuniteiten van jouw manier van werken in kaart met een 2 scores als resultaat. Nadien bepaal je samen met de coach welke acties essentieel zijn voor de continuïteit van de organisatie. Op die manier werk je gericht aan duurzaamheid en draag je bij aan het behalen van de VN SDG-doelstellingen, volledig in lijn met de bedrijfsstrategie.

✔ duurzaam voor mens, planeet en bedrijf
Triple E verwijst naar de drie essentiële facetten van succesvol duurzaam ondernemen.
Je leest er alles over in deze gids.
Benieuwd naar jouw duurzaamheidsscore? 

De Allanta Triple E-scan is veel meer dan een duurzaamheidsrapportering.

Lees hieronder hoe de scan verloopt en maak een afspraak.  

Resultaten


✔ kleine investering met snelle ROI
✔ on-site scan op basis van meer dan 80 elementen
✔ duurzaamheidsdeskundige uit de praktijk

✔ overzicht van actuele duurzaamheidsprestaties met score
✔ feedback met concrete actiepunten
✔ tips hoe je ESRS-standaarden praktisch implementeert
✔ tips voor continuïteitsverbetering
✔ tips voor kostenreductie
✔ tips om duurzaamheid betaalbaar te verbeteren

✔ tweedelig rapport: continuïteitsrapport en duurzaamheidsverslag
✔ duurzaamheidslabel en certificaat (2 jaar geldig)
✔ spring eruit als duurzaam bedrijf 

Programma

Duur: 3 werkdagen, inclusief voorbereiding, scan on-site, rapportage en een presentatie van het duurzaamheidsrapport.
Effectieve tijdsbesteding van de scan is afhankelijk van het aantal locaties. Alle voorwaarden worden vastgelegd in een officiële offerte voorafgaand aan de scan.

Zo verloopt de Allanta Triple E-scan


1 Sustainability Gap-analyse

De Sustainability Change Coach komt ter plaatse en beoordeelt - samen met de betrokken personen - de belangrijkste activiteiten binnen de onderneming. Je krijgt extra uitleg waarom de geselecteerde prestaties significant zijn voor de continuïteit van een duurzame bedrijfsvoering.

De vragenlijst is zodanig efficiënt opgesteld dat je in zeer korte tijd geniet van een van de meest diepgaande duurzaamheidsanalyses. Op basis van de gedeelde informatie en de waarnemingen door de ervaren coach krijg je een complete beoordeling, gebaseerd op meer dan 80 elementen, over hoe duurzaam jouw onderneming vandaag de dag is. Uiteraard is afstemming over de diepgang van de bevraging en tijdsverdeling steeds mogelijk.

Na 3 weken ontvang je een continuïteitsscore en duurzaamheidsscore vanuit een economisch, ecologisch en ethisch-sociaal standpunt. De belangrijkste activiteiten binnen de onderneming worden geïnspecteerd om de eerdere, huidige en toekomstige duurzaamheids­prestaties te koppelen aan een continuïteits­risicoprofiel.

De Allanta Triple E-scan bezorgt je twee afzonderlijke documenten:

  • een continuïteitsrapport voor intern gebruik
  • en een duurzaamheidsverslag om mee uit te pakken.


2 Continuïteitsrapport met een continuïteits-score en actieplan

Dankzij de persoonlijke feedback met concrete continuïteitsrisico's gaat de Allanta Triple E-scan verder dan andere duurzaamheidsanalyses. Het uitgebreid overzicht van aandachtspunten die de continuïteit mogelijks belemmeren, geeft je een helder idee waar kostenbesparing mogelijk is.  


3 Duurzaamheidsverslag met een duurzaamheidsscore

Met de verkregen duurzaamheidsscore stel je iedereen die geïnteresseerd is in de continuïteitsrisico’s van jouw onderneming gerust. Je toont hiermee aan dat je niet alleen werkt aan duurzaamheid, maar aan de SDG-doelstellingen in het algemeen.

Een bijkomend voordeel is het onderscheidende karakter van de Allanta Triple E-scan waarmee je aan klanten en leveranciers aantoont in welke mate de organisatie bezig is met ESRS, CSRD, SDG’s en ESG.
Volledig traject in Duurzaam Ondernemen 

Zoek je extra ondersteuning? Graag. Na deze duurzaamheidsscan werken onze Sustainability Change Coaches, indien gewenst, verder mee aan het actieplan. Allanta stimuleert de groei, concurrentiepositie en de positieve maatschappelijke impact van jouw onderneming. 

 

Doelgroep

De Allanta Triple E-scan ondersteunt kmo’s bij het ontwikkelen van een duurzaamheidsstrategie die verder reikt dan winstmaximalisatie. Door de sustainability score krijgt men waardevolle inzichten en aanbevelingen. 

Nog een voordeel voor organisaties met een managementsysteem: de Allanta Triple E-scan is een perfecte voorbereiding op de verplichte context- en stakeholdersanalyse. Zo ben je ben je zeker dat alle aspecten rond duurzaamheid in de strategische risicoanalyses zijn meegenomen. 


 

Vraag offerte aan

Laat hier van je horen. We helpen je snel verder.
 

Schrijf je in voor de Allanta nieuwsbrief! Ik ben geïnteresseerd in:
General Manufacturing & Services
Automotive
Food
Medical

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.