6 Batterijen voor verandering - Optimaliseer jouw organisatorische groei

Groeitraject naar gezonde bedrijfscultuur en efficiënte processtructuur

Ga hier voor maatwerk op jouw mensen of organisatie. We helpen je snel verder.

Geen voorkennis nodig. 

Dit groeitraject is gebaseerd op de principes van de 6 batterijen voor verandering (Letens-De Prins-Verweire 2017), een model wat kijkt naar de strategische en operationele processen en systemen van jouw organisatie en deze verbindt met de menselijke aspecten. Deze unieke aanpak helpt organisaties om zowel hun bedrijfscultuur als processen te optimaliseren. 

Als groeiende organisatie is het een enorme meerwaarde om deze scan uit te voeren door onze ervaren coach. Op basis van de geïdentificeerde uitdagingen, stelt de coach een haalbaar groeitraject voor waardoor je gericht verder werkt aan een gezonde en duurzame groei.

Welke de 6 batterijen voor verandering zijn, wat de meest voorkomende uitdagingen zijn en hoe je met dit groeitraject gericht werkt naar een gezonde bedrijfscultuur en efficiënte processtructuur leggen we uit in deze gids. 


Resultaten

Door deze gestructureerde aanpak helpt ons groeiproject jouw organisatie niet alleen te groeien, maar ook om die groei duurzaam en gezond te maken. 

✓ een gedetailleerd beeld van de huidige situatie binnen je organisatie

✓ identificatie van de belangrijkste uitdagingen en kansen

✓ een vrijblijvend voorstel voor een groeitraject

✓ optimalisatie van de bedrijfscultuur en processen

✓ verbeterde interne communicatie

✓ hogere betrokkenheid van medewerkers

✓ efficiëntere processen

Programma

Met 6 batterijen voor verandering en een grondige analyse van de huidige situatie, helpen we organisaties om zowel strategisch als operationeel de juiste stappen te zetten voor duurzame groei waarin het werken aan een gezonde bedrijfscultuur de basis van alles is.


In dit groeitraject krijgt het team een duidelijk beeld van de huidige situatie (AS-IS) van de organisatie. Dit vormt de basis voor gerichte groei. Een ideale groep voor deze fase bestaat uit een mix van topmanagement en middenkader.

1 Keynote sessie (2u)

We starten met een inspirerende keynote om de aanpak met het 6 batterijen model en de groeiaanpak uit te leggen aan de deelnemers die de scan zullen invullen. Hierdoor begrijpen de medewerkers de achterliggende gedachte van de vragen. 

2 Invullen van de 6 batterijen voor verandering

Na de keynote vullen de deelnemers de scan in. Dit kan direct na de sessie of individueel via e-mail.

3 Individuele diepte-interviews (1u)

 Vervolgens worden individuele diepte-interviews afgenomen, die ongeveer een uur per deelnemer in beslag nemen. Deze interviews bieden een waardevolle invalshoek door de perceptie van medewerkers te vergelijken met de meetresultaten.

4 Samenvatting en synthese (4u)

De groeicoach maakt een samenvatting van de interviews en een synthese van de groeiscan. De resultaten en conclusies worden gepresenteerd tijdens een sessie van een halve dag. Hierbij zal de groeicoach een vrijblijvend voorstel doen voor een mogelijk groeitraject of samen met het management een groeiplan opstellen.


**Optioneel:**
Er kan ook gekozen worden voor een gecombineerde groeiscan en cultuurscan. Dit biedt een brede kijk op zowel de huidige als de gewenste cultuur binnen de organisatie.

 

Doelgroep

De groeiscan is bedoeld voor alle soorten organisaties die hun groeipotentieel willen maximaliseren door zowel hun structuur als cultuur te optimaliseren. 

  • Kmo's: bedrijven in een fase van snelle groei of transformatie die structuur en cultuur willen optimaliseren.
  • Familiebedrijven: organisaties die willen professionaliseren zonder traditionele waarden te verliezen.
  • Non-profit organisaties en overheidsinstellingen: instellingen die streven naar hogere efficiëntie en effectiviteit.
  • Scale-ups en innovatieve start-ups: bedrijven die hun processen en cultuur willen aanpassen voor duurzame opschaling.
  • Productie- en industriële bedrijven: organisaties die streven naar lean management en kwaliteitsverbetering.
  • dienstverlenende bedrijven: bedrijven die hun klanttevredenheid en servicekwaliteit willen verhogen en werken aan medewerkersbehoud.


Onze gestructureerde aanpak met de 6 batterijen voor verandering helpt jouw organisatie om niet alleen te groeien, maar dit ook duurzaam en gezond te doen. We kijken ernaar uit om samen de fundamenten te leggen voor een succesvolle toekomst!

 

Vraag offerte aan

Laat hier van je horen. We helpen je snel verder.
 

Schrijf je in voor de Allanta nieuwsbrief! Ik ben geïnteresseerd in:
General Manufacturing & Services
Automotive
Food
Medical

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.