Duurzaamheidsrapportering conform GRI - Global Reporting Initiative | milieumanagement

Eendaagse workshop voor bedrijven

Vraag gerust naar meer informatie, we helpen je graag verder. Ontdek jouw voordelen als lid.

Basiskennis in de ISO 26000 vereist

Hoe begin je aan een duurzaamheidsrapport?  Welke onderwerpen moet je zeker wel, of net niet in een duurzaamheidsrapport bespreken? Tijdens deze workshop maakt de milieu-expert duidelijk wat de Best Available Practices zijn vanuit verschillende invalshoeken.

Centraal staat de theoretische visie vertolkt door het welbekende Global Reporting Initiative (GRI), dat een vrijwillige internationale standaard voor duurzaamheidsrapportering heeft uitgewerkt.

Resultaten

Een dag vol praktijk voorbeelden van excellente duurzaamheidsrapportering gecombineerd met theoretische kennis door een milieudeskundige.

Programma

Tijdens de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Waarom een duurzaamheidsverslag maken? Welke voordelen biedt mij dit?
 • Wat is het (wettelijk) kader?
 • Hoe begin ik eraan? Stappenplan voor het opmaken van een duurzaamheidsverslag
 • De rol van stakeholders bij de opmaak van uw duurzaamheidsverslag
 • De GRI-principes en de selectie van rapportage-KP's
 • Proces voor informatievoorziening duurzaamheidsverslag
 • Het duurzaamheidsverslag als eindproduct: op papier, online?
 • Case

 

Doelgroep

Het verstrekken van bruikbare inzichten en de praktische insteek maken de workshop niet alleen relevant voor degenen die al zijn betrokken bij duurzaamheidsrapportages. Ook mensen die nog geen ervaring hebben op dit gebied zullen hier hun voordeel mee kunnen doen. De doelgroepen zijn onder meer duurzaamheidsmanagers, managers van de afdeling communicatie, business/financiële controllers, medewerkers Internal Audit en overige medewerkers betrokken bij of geïnteresseerd in duurzaamheid.

Jouw coaches

Dobbelaere Isabel

Sr. Consultant - Trainer MVO

Meer over Isabel

De unieke aanpak van Allanta

Voor elk begeleidingstraject vertrekken onze Allanta-experten steeds vanuit ‘IMPACT’: we leren jouw organisatie graag door en door kennen, en gaan daarbij Integer, Meedenkend, Passioneel, Agile, Customer-centered en Toegewijd te werk. Onze experten zijn ook altijd gespecialiseerd in de markt waarin je actief bent.

 

Op jouw maat

Wij gaan er bij Allanta van uit dat een 'standaard probleem' niet bestaat. Elke situatie is uniek en vraagt om een aangepaste aanpak. Wij leveren dan ook geen standaardoplossingen. Onze experten begeleiden jou op maat van jouw situatie, uitdagingen en behoeften. Ons professioneel advies is mensgericht en houdt rekening met de specifieke karakteristieken van jouw onderneming en processen.

 

Vierstappenplan

Om open en in het grootste vertrouwen met onze klanten samen te werken, hanteren we voor elk traject een helder vierstappenplan:

 

 • 1. Intakegesprek: gratis en vrijblijvend
  Onze expert komt bij je langs en luistert naar je verhaal. Wie ben je? Wat zijn de ambities en strategische uitdagingen van jouw onderneming? Welke doelen heb je voor ogen?
   
 • 2. Behoefteanalyse en consensus
  Na het vrijblijvende kennismakingsgesprek maakt onze expert een behoefteanalyse op. Die analyse dient als basis voor het projectvoorstel, waarin een duidelijke timing en budgettering worden vooropgesteld. Akkoord met ons voorstel? We gaan samen van start!
   
 • 3. Toegewijde en transparante uitvoering
  De experten van Allanta bieden meer dan advies. Ze helpen je ook bij het implementeren van de nodige veranderingen op de werkvloer. Het spreekt voor zich dat ze als projectleiders altijd op een transparante en vertrouwelijke manier met jou communiceren over de voortgang van het project.
   
 • 4. Evaluatie en opvolging na het project
  Na elk project vragen wij onze klanten om ons te evalueren, zodat we weten hoe we onszelf nog kunnen verbeteren. Maar ook na de evaluatie hoeft onze begeleiding nog niet te stoppen. Heb je vragen of nood aan bijsturing? Allanta staats steeds voor je klaar!
   

 

Vraag offerte aan

Wens je meer informatie of een offerte op maat? Vul dan even onderstaand formulier in, wij helpen jou graag verder!

Schrijf je in voor de Allanta nieuwsbrief! Ik ben geïnteresseerd in:
General Manufacturing & Services
Automotive
Food
Medical

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.

 

 

 

Gerelateerde
oplossingen

Wist je dat we onze advies en kennis op meerdere manieren inzetten? Ontdek hier aansluitende oplossingen.

Terug naar overzicht