Eveline Notebaert

Coach - Voedselveiligheid

  • Voedselveiligheid
  • Autocontrolesystemen
  • BRCGS
  • IFS
  • FSSC 22000
  • Food en packaging

 

 Wie is Eveline

Al sinds mijn jeugd vormt voeding de rode draad door mijn leven. Niet alleen omdat ik heel graag eet. Maar ook door de job van mijn vader in de voedingsindustrie. Zijn verhalen uit de wereld van de voeding fascineerde me van in het prille begin. De studiekeuze Bio-Ingenieur bleek dan ook een logisch gevolg. Deze opleiding opende deuren waardoor de fascinatie alleen maar gegroeid is.
Gaandeweg werd de fascinatie omgezet in een echte passie. Een leidraad om mijn weg als consultant verder uit te tekenen. Elke dag opnieuw draag ik de passie van het vak over en hoop ik anderen te enthousiasmeren. De materie is niet gemakkelijk, maar blijft, ook na al die jaren, enorm boeiend en uitdagend.

 

 Expertise en achtergrond

Na mijn diploma als Bio-Ingenieur in de Scheikunde startte ik mijn professionele loopbaan als productontwikkelaar van zuivelproducten. Tijdens deze 3 jaar in de zuivelsector kreeg ik een aantal voedselveiligheidsprojecten toegewezen. En zo kreeg ik de microbe voor voedselveiligheid nog meer te pakken. Nadien deed ik nog bijkomende ervaring op als kwaliteitsmanager bij een producent van dranken. Naast de wettelijke vereisten kwam ik daar voor het eerst in contact met de certificatieschema’s, zoals BRCGS, IFS en FSSC 22000. In 2010 richtte ik mijn eigen consultancy bedrijf op, waarin ik mij tot op heden uitleef  in de boeiende wereld van de voeding.

 

Aanpak

Ondanks het feit dat opleidingen vaak theorie bevatten, probeer ik steeds vanuit de praktijk elk thema toe te lichten. De praktijkervaring die ik in het verleden als werknemer heb opgedaan gecombineerd met de ervaring als coach, op de werkvloer in vele diverse bedrijven in de voedingsindustrie, zorgen ervoor dat elk element in een opleiding wordt aangevuld  met voorbeelden en praktijkervaringen. Via gevarieerde oefeningen voelen de deelnemers zelf aan wat mogelijke opportuniteiten en struikelblokken zijn. Ik betrek  hun persoonlijke ervaring zodat elke deelnemer naar huis gaat met de nodige bagage om concreet aan de slag te gaan.

Daarnaast werk ik op dezelfde pragmatische manier aan begeleidingstrajecten rond autocontrole en andere certificatieschema’s. Vertrekkende vanuit de concrete situatie wordt gewerkt naar een concrete, praktijkgerichte implementatie, volledig op maat van het bedrijf.

 

Blogs