Willy Vandenbrande

Keynote

  • ISO 9001
  • IATF 16949
  • Six Sigma
  • LEAN

 

Wie is Willy Vandenbrande

Willy Vandenbrande werkt al meer dan 35 jaar op het gebied van kwaliteitsmanagement; eerst als kwaliteitsmanager en later als consultant. In 1995 richtte hij QS Consult op, een Europees adviesbureau dat organisaties bijstaat in verschillende aspecten van kwaliteitsmanagement.

 

Vanaf 2022 heeft hij zich teruggetrokken uit zijn consultingactiviteiten en richt hij zich nu op het verspreiden van zijn gedachten over kwaliteit.

 

Zijn belangrijkste onderwerpen zijn:

  • duurzaamheid
  • de toekomst van kwaliteit
  • servicekwaliteit

 

Willy heeft al veel presentaties gegeven op internationale conferenties (WCQI, EOQ, IAQ) en heeft talloze artikelen geschreven over kwaliteitsmanagement.
Zijn tot nadenken stemmende toespraken zijn zeer geliefd bij publiek over de hele wereld.

 

Expertise en achtergrond

Willy heeft een mastergraad in Civiele Techniek en een mastergraad in Integrale Kwaliteitszorg. Hij heeft een Six Sigma Black Belt certificering van de American Society for Quality (ASQ). Willy is een ASQ Fellow en een Academician van de International Academy for Quality (IAQ). Binnen IAQ is hij voorzitter van de Quality in Planet Earth Concerns Think Tank.
In 2019 ontving hij de ASQ E. Jack Lancaster Medal voor uitmuntend leiderschap in het bevorderen van kwaliteit wereldwijd.

Hij heeft net het boek ‘Reflections on Quality in 101/2 Columns’ gepubliceerd. Eind 2023 heeft hij ‘Quality for Nature’ opgericht. Eventuele winst uit voordrachten en publicaties zal besteed worden aan projecten voor natuurherstel.

 

 Zijn filosofie “aanpassen, niet overnemen”

 

Of het nu gaat om ISO 9000 of Six Sigma, hij moedigt iedereen aan om te evalueren wat nuttig is voor de organisatie en dit te implementeren op een manier die het beste past bij hun behoeften.