17 april 2019

Hoe innoveren als Kmo of organisatie? – Internationale Dag van de Creativiteit en Innovatie – Deel 1

Hoe innoveren Kmo’s en organisaties door middel van kwaliteitsverbetering en welke rol speelt Allanta vzw hierin? Met nieuwe manieren bestaande problemen oplossen, daar draait innoveren om. Fijne Internationale Dag van de Creativiteit en Innovatie!

 

Innoveren gebeurt door kwaliteitsverbetering via normeisen

Aangezien Allanta vzw streeft naar kwaliteitsverbetering en continue groei, hechten we enorm veel aandacht aan creativiteit en innovatie. De Werelddag van de Creativiteit en Innovatie (WCID) is een uitstekend moment om deze kernwaarden, die rotsvast verweven zitten in onze identiteit, extra in de kijker te zetten.

Allanta vzw als korte lijn tussen de norminstanties en de kmo

De wereld blijft innoveren, dit is natuurlijk uitstekend. Zolang dit met een wakend oog onder controle wordt gehouden. Overheden en norminstanties, zoals de International Organisation for Standardization (ISO) of voor België de NBN en de International Automotive Task Force, stellen daardoor regelmatig nieuwe richtlijnen en normeisen op.

Allanta’s experten ondersteunen kmo’s en grote bedrijven uit alle sectoren in hun continu verbeterproces. Door onze marktkennis houden wij als opleidingsinstituut op elk moment een vinger aan de pols. Via een waaier van kanalen blijft men up-to-date over de actuele gebeurtenissen binnen de markt. Hierdoor pikken we innovatie snel op.

Wat is de Internationale Dag van de Creativiteit en Innovatie?

De Verenigde Naties roepen 21 april officieel in als de internationale themadag waarin men creativiteit en innovatie over heel de wereld viert en het extra aanmoedigt.

Met nieuwe manieren bestaande problemen oplossen, daar draait het om.

Ontwikkelingsdoelstellingen 2030

Hoe pakt de VN dit aan?

Door concrete acties te ondernemen die op een positieve manier bijdragen tot een kwaliteitsvolle milieu, maatschappij en economie. Daarom heeft de VN zestien duurzaame ontwikkelingsdoelen opgesteld waarvan de deadline in 2030 is.

Terugkerende prioriteiten in dit verhaal zijn onder andere verspilling (waste), innovatie in infrastructuur en ontwikkeling en economische groei.

Organisaties en industrieën voelen zich gelukkig steeds meer en meer verantwoordelijk voor de effecten van hun besluiten en activiteiten.  Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hecht veel belang aan consumenteneisen en milieukwesties door op een transparante manier te produceren.

Vier deze Werelddag van Creativiteit en Innovatie met ons mee met een brainstorm over jouw productieprocessen en waar er verbetermogelijkheden zijn.

Allanta vzw denkt graag met je mee.

Hoe innoveren met de hulp van Allanta?

Wat heeft Allanta vzw nu exact met innoveren en creativiteit te maken?
Daarover kom je nu meer te weten in volgende blog, Allanta, creativiteit en innovatie deel 2.

Benieuwd waarin Allanta jouw organisatie kan ondersteunen?

Neem een kijkje naar onze opleidingskalender.
Of neem hier contact op.

    Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.

     

    Bronnen

    Meer blogs