AIAG VDA FMEA - transitie en opfrissing

Eendaagse opfrissingsopleiding

Live Online Training - 04-09-2024

Hasselt - 07-11-2024

Inschrijven €695
€605 voor leden. Ontdek jouw voordelen als lid.

Kennis vereist van FMEA volgens AIAG of VDA methode.

Read in English

De geharmoniseerde FMEA is ontstaan uit een samenwerking tussen AIAG en VDA, OEM’s en Tier 1-leveranciers. Het handboek is volledig herschreven en de Failure Mode and Affects Analyse is herzien op enkele sleutelaspecten. De bedoeling van deze nieuwe uitgave is om een gemeenschappelijk basis te krijgen voor FMEA doorheen de hele automobielindustrie.

✔ Tijdens deze opleiding laat de coach ervaren FMEA-gebruikers kennismaken met de nieuwe aanpassingen van de geharmoniseerde AIAG VDA-handboek. 

Resultaten

 • nieuwe begrippen en definities uit de FMEA methodologie
 • de '7-step' aanpak
 • wijzigingen t.o.v. AIAG 4th ed. FMEA en VDA vol. 4
 • redenen achter de wijzigingen
 • praktische tips 

Programma

Toegelicht voor ervaren gebruikers

Het is vaak vereist door de automobiel, luchtvaart en andere producenten als een specifieke eis om het doel te ondersteunen van foutpreventie en het verminderen van variatie en verspilling. Organisaties die FMEA succesvol toepassen zien verbeterde product conformiteit, betere tijdige levering prestaties en een vermindering van de kost van niet-kwaliteit. Lees waarom FMEA een must is voor elke organisatie.

De coach licht volgende nieuwe topics toe aan de hand van theorie en groepsopdrachten: 

 • 7 Step Approach
 • Design FMEA including start points 
 • Process FMEA including start points
 • FMEA ranking tables and scoring
 • Action Priority
 • Resulting Documentation


Volg nu de AIAG VDA FMEA transitieopleiding online 

De online FMEA-opleiding is veel meer dan een doorsnee webinar maar sluit nauw aan met de gekende klassikale opleidingen. Nog steeds persoonlijk, praktijkgericht en afgestemd op de deelnemers. Nu niet fysiek naast elkaar, maar via MS Teams. Het opleidingsprogramma is afgesteld op een digitale module waar theorie wordt verduidelijkt door middel van oefeningen. Maak kennis met onze online opleidingen.

 

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor deelnemers met kennis van de AIAG of VDA FMEA methode en ervaring hebben met het toepassen zoals directievertegenwoordigers, implementatie teams, interne auditoren, product en/of proces ingenieurs, product ontwikkel teams en andere die betrokken zijn in de implementatie of het auditen van het Failure Mode & Effect Analysis process.

Jouw coaches

Ilya Vranken

Allanta Coach - Automotive Quality

Meer over Ilya

Praktische informatie

Prijs

Leden: €605 / Niet-Leden: €695
De vermelde prijzen zijn steeds Excl. BTW.
KMO portefeuille: vraag hier jouw subsidie aan en bespaar tot 30% op jouw inschrijvingsprijs. Erkenningsnummer Opleiding DV.O105117

Lunch & lesmateriaal inbegrepen

Tijdens fysieke dagopleidingen wordt er standaard lunch, koffie, thee, frisdranken en waters, evenals schrijfmateriaal gratis voorzien. Bij zowel klassikale als live online trainingen stelt de coach het Allanta opleidingsmateriaal digitaal ter beschikking.

Duur

Dagopleidingen duren 8u en gaan door van 9u tot 17u. Halve dagopleidingen duren 4u en kunnen doorgaan van 9u tot 13u of van 13u tot 17u.

Annulatievoorwaarden

Bij annulatie méér dan 3 weken voor aanvang van de training is 75,00 EUR administratiekost verschuldigd. Bij annulatie minder dan 3 weken voor aanvang van de training is 100% van de deelnameprijs verschuldigd. Vervanging van de ingeschrevene is steeds mogelijk, mits melding aan ons secretariaat. Door onvoorziene omstandigheden kan Allanta vzw ten allen tijde de opleiding annuleren, het programma, de datum of de locatie wijzigen. Meer in onze Algemene Voorwaarden.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

 

Bedrijfsinterne opleiding

Laat hier van je horen. We helpen je snel verder.
 

Schrijf je in voor de Allanta nieuwsbrief! Ik ben geïnteresseerd in:
General Manufacturing & Services
Automotive
Food
Medical

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.