BRC Food Safety Issue 9 - Norm | Voedselveiligheid

Bedrijfsopleiding voedselveiligheid

Ga hier voor maatwerk op jouw mensen of organisatie. We helpen je snel verder.

Geen voorkennis vereist

Internationale norm in de voedingsindustrie

De BRC Global Standard for Food Safety (BRC Food) is een internationale norm voor het auditeren van toeleveranciers van retailers in de voedingsindustrie. De norm werd oorspronkelijk door de Britse retailsector opgezet voor de huismerken (private labels) van retailers en groothandelaren, maar wordt tegenwoordig wereldwijd toegepast bij alle types producenten in de voedingsindustrie. De globale standaard is ondertussen al aan zijn achtste editie toe. In de opleiding BRC Food Safety 9 leer je alles wat je moet weten voor een vlotte implementatie.

Waarom BRC 9 implementeren?

De BRC Food-standaard, werd gelanceerd in 1998. Vandaag wordt de norm zo intensief toegepast dat je hem gerust de meest universele voedselveiligheidsnorm voor productiebedrijven in de voedingsindustrie kunt noemen.

BRC Food Safety Issue 9 biedt een kader om de veiligheid, integriteit, wettigheid en kwaliteit van producten te beheren, alsook de middelen om het productie-, verwerkings- en verpakkingsproces aan die criteria te toetsen. De norm biedt bovendien een sluitend kader om bedrijven binnen de voedselketen objectief met elkaar te vergelijken.

BRC Food 9 moet getoetst worden door de geaccrediteerde certificatie-instelling.


Resultaten

De opleiding BRC Food 9 van Allanta reikt je alle informatie aan die je nodig hebt.

Je krijgt:

  • de nodige achtergrondkennis
  • een vergelijking met IFS Food en FSSC 22000
  • inzicht in de auditingprocedures
  • de kans om specifieke vragen te stellen

Programma

In deze opleiding leer je de belangrijkste verschillen tussen BRC Food 8 en 9. Je leert de nieuwe versie van deze belangrijke voedselveiligheidsnorm correct interpreteren, zodat je jouw kwaliteitsmanagement- en voedselveiligheidssysteem succesvol aan BRC Food 9 kunt aanpassen. 

  • definitie en achtergrond 
  • doelstellingen
  • vergelijking met IFS Food en FSSC 22000
  • auditprotocol
  • auditvereisten: overzicht van de vereisten met de voornaamste nieuwigheden, aandachtspunten, praktische tools, tips & tricks voor een succesvolle implementatie
  • besluitvorming
  • afsluitende vraagstelling

 

Doelgroep

Sta je aan het hoofd van een voedselproducerend bedrijf of is jouw onderneming op een andere manier actief in de verwerkende levensmiddelenketen? Ben je kwaliteitsverantwoordelijke of -medewerker in een productie-eenheid? In elk van deze gevallen is een opleiding BRC Food 8 noodzakelijk.

Jouw coaches

Notebaert Eveline

Coach - Voedselveiligheid

Meer over Eveline

Praktische informatie

Annulatievoorwaarden

Voor bedrijfsinterne projecten verwijzen we naar de algemene voorwaarden en de voorwaarden in de aangeboden offerte.

Nog vragen?

Heb je een vraag over deze opleiding? Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact op met ons.

info@allanta.be

 

Vraag offerte aan

Laat hier van je horen. We helpen je snel verder.
 

Schrijf je in voor de Allanta nieuwsbrief! Ik ben geïnteresseerd in:
General Manufacturing & Services
Automotive
Food
Medical

Met (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.